Εκλογές ΗΠΑ: Fake βίντεο με τον Μπάιντεν είχε πάνω από 1 εκατ. προβολές σε λιγότερο από 24 ώρες

Εκλογές ΗΠΑ: Fake βίντεο με τον Μπάιντεν είχε πάνω από 1 εκατ. προβολές σε λιγότερο από 24 ώρες Facebook Twitter
Εκλογές ΗΠΑ: Fake βίντεο με τον Μπάιντεν είχε πάνω από 1 εκατ. προβολές σε λιγότερο από 24 ώρες (EPA/Αρχείο)
0

Περισσότερα από 1 εκατ. views μέσα σε ένα 24ωρο, είχε ένα επεξεργασμένο βίντεο που δείχνει τον Δημοκρατικό υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές, Τζο Μπάιντεν, να ξεχνάει σε ποια πολιτεία βρίσκεται.

Στο βίντεο, ο Μπάιντεν απευθύνεται σε  πλήθος συγκεντρωμένων λέγοντας, «Γεια, Μινεσότα!» καθώς η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο St Paul της Μινεσότα.

Μάλιστα, στο πρωτότυπο βίντεο, οι πινακίδες μπροστά και πίσω από τον Μπάιντεν στη σκηνή γράφουν «Μήνυμα στο MN 30330» καθιστώντας σαφές ότι η εκδήλωση ήταν στη Μινεσότα.

Ωστόσο, στο ψεύτικο βίντεο, οι επιγραφές στη σκηνή έπειτα από επεξεργασία αναφέρουν «Τάμπα, Φλόριντα» και «Μήνυμα στο FL 30330».

Το βίντεο κοινοποιήθηκε στο Twitter από ένα άτομο που κατηγόρησε τον Μπάιντεν ότι ξέχασε σε ποια πολιτεία βρίσκεται.

Η επεξεργασμένη εκδοχή του βίντεο ωστόσο, που κυκλοφόρησε στο Twitter προβλήθηκε περισσότερο από 1,1 εκατομμύρια φορές σε λιγότερο από 24 ώρες.

Το βίντεο χαρακτηρίστηκε ως «χειραγωγημένο» από το Twitter το απόγευμα της Κυριακής αφού είχε ήδη  περισσότερες από 1 εκατομμύριο προβολές. Στη συνέχεια, ο χρήστης διέγραψε το βίντεο.

Η ομάδα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και οι υποστηρικτές του έχουν αναρτήσει επανειλημμένα παραπλανητικά βίντεο, υποστηρίζοντας ότι ο Μπάιντεν δεν είναι διανοητικά κατάλληλος για να αναλάβει την προεδρία.

Τον Μάρτιο, ο Τραμπ και η προεκλογική του ομάδα ανάρτησαν ένα βίντεο όπου φαινόταν ότι ο Μπάιντεν ενέκρινε τον Τραμπ.

Τον Αύγουστο, ο διευθυντής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Λευκού Οίκου Dan Scavino μοιράστηκε ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει ότι ο Μπάιντεν κοιμάται κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης.

Τον Σεπτέμβριο, η πλευρά Τραμπ για μία ακόμα φορά είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο, όπου ο Μπάιντεν είχε ξεχάσει την επονομαζόμενη «υπόσχεση της αφοσίωσης στη σημαία» (Pledge of Alliance). Αλλά ούτε αυτό είχε συμβεί.

Και την περασμένη εβδομάδα, κυκλοφόρησε επίσης ένα βίντεο όπου φαίνεται ο Μπάιντεν να θεωρεί ότι είναι υποψήφιος απέναντι στο Μπους και όχι τον Τραμπ.

Τα βίντεο ωστόσο φαίνεται να προσελκύουν τους ψηφοφόρους του Αμερικανού προέδρου.

Πριν από μια εκδήλωση του Τραμπ στο Δυτικό Σάλεμ του Ουισκόνσιν, την περασμένη Τρίτη, μια γυναίκα που μίλησε στο CNN είπε ότι ο Μπάιντεν δεν θα ήταν σε θέση να αναλάβει την ηγεσία της χώρας λόγω της ψυχικής του κατάστασης.

«Ξεχνάει πού βρίσκεται, ξεχνάει εναντίον ποιου κατεβαίνει στις εκλογές, ξεχνά τι συμβαίνει», είπε.

Ερωτηθείσα για το πότε ο Μπάιντεν είχε ξεχάσει τον προεκλογικό του αντίπαλο, ανέφερε το παραπλανητικό κλιπ που η εκστρατεία του Τραμπ είχε προωθήσει όλη την περασμένη εβδομάδα.

Με πληροφορίες του CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πάπας Λέων προς Τραμπ: «Αν κάποιος θέλει να μου ασκήσει κριτική, ας το κάνει χρησιμοποιώντας την αλήθεια»

Ο ποντίφικας απάντησε στην τελευταία κριτική που του άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «θέτει σε κίνδυνο πολλούς καθολικούς»
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΠΕΙΛΗ

Διεθνή / Συνελήφθη υπάλληλος της FAA: Έγραφε στον Ντόναλντ Τραμπ «θα σε σκοτώσω»

Ο υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ φέρεται να αναζητούσε πληροφορίες για απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Τραμπ και το ποσοστό του πληθυσμού που επιθυμεί τον θάνατό του
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ MET GALA

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Γιατί απέρριψε την πρόσκληση της Άννα Γουίντουρ για το Met Gala 2026

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας φέρεται πως έχει απορρίψει την ευκαιρία να παραβρεθεί στο Met Gala αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Άννα Γουίντουρ
THE LIFO TEAM