«Ωωω, ο Προφήτης!»: Το Charlie Hebdo διακωμωδεί τον Ερντογάν στο εξώφυλλο

«Ωωω, ο Προφήτης!»: Το Charlie Hebdo διακωμωδεί τον Ερντογάν στο εξώφυλλο Facebook Twitter
0

Το περιοδικό Charlie Hebdo σατιρίζει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τις επιθέσεις που έχει εξαπολύσει ο Τούρκος πρόεδρος κατά του Εμανουέλ Μακρόν και της Γαλλίας, σχετικά με τον ακραίο ισλαμισμό. 

Στο νέο του τεύχος, το σατιρικό περιοδικό καταπιάνεται με τον Τούρκο Πρόεδρο στην γελοιογραφία του εξωφύλλου.

Σε αυτή, ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίζεται να σηκώνει το ρούχο μιας γυναίκας που φορά μπούρκα και όταν αντικρίζει το γυμνό κορμί της αναφωνεί «Ωωω, ο Προφήτης!». Στη λεζάντα του πρωτοσέλιδου, το Charlie Hebdo γράφει χαρακτηριστικά: «Ερντογάν: στην ιδιωτική του ζωή είναι πολύ αστείος».

«Ωωω, ο Προφήτης!»: Το Charlie Hebdo διακωμωδεί τον Ερντογάν στο εξώφυλλο Facebook Twitter

Την ίδια ώρα, η τουρκική Εθνοσυνέλευση επέδειξε μία σπάνια ενότητα σήμερα καταδικάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, αποκαλώντας τα σχόλιά του «αρρωστημένη ρητορική» που θα μπορούσε δυνητικά να προκαλέσει παγκόσμια ρήξη.

Τέσσερα κόμματα, το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ο σύμμαχός του, το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και το Καλό Κόμμα (Iyi), εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση όπου αναφέρεται πως τα σχόλια του Μακρόν θα μπορούσαν να προκαλέσουν «καταστροφικές συγκρούσεις» μεταξύ ανθρώπων διαφορετικής πίστης. 


Το κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) ήταν το μόνο που δεν συμμετείχε στην έκδοση της κοινής δήλωσης.

Η διαμάχη μεταξύ Άγκυρας και Παρισιού ακολουθεί την επίθεση έξω από γαλλικό σχολείο τη 16η Οκτωβρίου, όπου ένας νεαρός τσετσενικής καταγωγής αποκεφάλισε τον Σαμιέλ Πατί, έναν καθηγητή που είχε δείξει στους μαθητές του τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, σε μάθημα για την ελευθερία της έκφρασης.

Τα σκίτσα εκτέθηκαν στη Γαλλία στο πλαίσιο αλληλεγγύης και ο Μακρόν δήλωσε ότι θα εντείνει τις προσπάθειες να σταματήσει τα συντηρητικά πιστεύω του Ισλάμ να επιβληθούν των γαλλικών αξιών, προκαλώντας την οργή των μουσουλμανικών χωρών.

«Με τις απερίσκεπτες ενέργειές του υπό το πρόσχημα της "στήριξης της ελευθερίας της έκφρασης", (ο Μακρόν) πυροδοτεί μια σύγκρουση, μια ρήξη, οι παγκόσμιες επιπτώσεις της οποίας μπορούν να επηρεάσουν βαθιά και αρνητικά τους ανθρώπους κάθε πίστης», τονίζουν τα τέσσερα κόμματα, στην κοινή ανακοίνωσή τους.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM
Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Διεθνή / Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Δύο μήνες μετά την επιβολή εκεχειρίας από τις ΗΠΑ, η Γάζα είναι καθηλωμένη στην πρώτη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ ενώ ο χειμώνας πλησιάζει στον πολύπαθο παλαιστινιακό θύλακα
THE LIFO TEAM