Γάλλος ΥΠΕΣ σε Τουρκία: Μην αναμιγνύεστε στις εσωτερικές μας υποθέσεις

Γάλλος ΥΠΕΣ σε Τουρκία: Μην αναμιγνύεστε στις εσωτερικές μας υποθέσεις Facebook Twitter
Γάλλος ΥΠΕΣ σε Τουρκία: Μην αναμιγνύεστε στις εσωτερικές μας υποθέσεις (EPA)
0

Η Τουρκία δεν θα πρέπει να αναμιγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Γαλλίας, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν.

Η δήλωση του Γάλλου υπουργού ήρθε αφού ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε χθες σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων ως απάντηση σ' αυτό που αποκαλεί «αντιισλαμική» ατζέντα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Τα χθεσινά σχόλια του Ερντογάν αφορούσαν σε σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ που προβάλλονται στη Γαλλία και μερικοί μουσουλμάνοι θεωρούν βλάσφημα.

Ο Ερντογάν αμφισβήτησε επίσης την ψυχική υγεία του Μακρόν, που οδήγησε στην ανάκληση του Γάλλου πρέσβη στην Άγκυρα.

«Θα πρέπει να σοκάρει τον καθέναν από εμάς το γεγονός ότι ξένες δυνάμεις αναμιγνύονται σε αυτά που συμβαίνουν στη Γαλλία», δήλωσε ο Νταρμανέν μιλώντας στον ραδιοσταθμό France Inter και προσθέτοντας ότι αναφέρεται στην Τουρκία και το Πακιστάν, το κοινοβούλιο του οποίου υιοθέτησε απόφαση που καλεί την κυβέρνηση να ανακαλέσει τον πακιστανό πρεσβευτή από το Παρίσι.

«Η Τουρκία δεν θα πρέπει να αναμιγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Γαλλίας», πρόσθεσε ο Νταρμανέν.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Διεθνή / Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Το λαθρεμπόριο καυσίμων στο Μεξικό εξελίσσεται σε διεθνές φαινόμενο. Πλοία, πλαστά έγγραφα, και κυβερνητική διαφθορά στηρίζουν ένα δίκτυο που χρηματοδοτεί τα καρτέλ και απειλεί τη σταθερότητα της χώρας.
LIFO NEWSROOM
Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Διεθνή / Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένονται σήμερα στους δρόμους, διαδηλώνοντας ενάντια στις αυταρχικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ και την πανηγυρική στρατιωτική παρέλαση για τα 250 χρόνια του αμερικανικού στρατού — που συμπίπτει με τα 79α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM