Μέρκελ για κορωνοϊό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι»

Μέρκελ για κορωνοϊό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι» Facebook Twitter
EPA
0

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η εξάπλωση του κορωνοϊού στη Γερμανία.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πιέζει για ενιαία αντιμετώπιση από τα κρατιδία ενώ για μέσα στην εβδομάδα είναι προγραμματισμένο το υπoυργικό συμβούλιο, η συνεδρίαση της βουλής και μία σύσκεψη Μέρκελ-πρωθυπουργών.

«Έχουμε πολύ δύσκολους μήνες μπροστά μας», δήλωσε, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες χθες το βράδυ η καγκελάριος Μέρκελ σε τηλεδιάσκεψη κομματικών στελεχών των Χριστιανοδημοκρατών. Η ίδια αναμένει σημαντική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και πως τουλάχιστον έως το Φεβρουάριο δεν θα μπορούν να πραγματοποιούνται μεγάλες εκδηλώσεις.

Το πρωί έγινε γνωστό ότι το προεδρείο των Χριστιανοδημοκρατών αποφάσισε να αναβάλει το προγραμματισμένο για αρχές Δεκεμβρίου συνέδριο του κόμματος. Το κόμμα «Η Αριστερά» εξετάζει επίσης αναβολή του συνεδρίου του.


Η κρισιμότητα της κατάστασης υπογραμμίζεται και από το γεγονός ότι σήμερα συνεδρίασε η λεγόμενη Επιτροπή Κορωνοϊού της κυβέρνησης και την Πέμπτη θα μιλήσει για το θέμα της πανδημίας σε σχετική συζήτηση στη βουλή. Την Τετάρτη η καγκελάριος θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των 16 κρατιδίων, που είναι αρμόδια στα θέματα υγείας.


Παρά τις όποιες συνεννοήσεις στο παρελθόν για συντονισμό της δράσης τους, κάθε ένα από τα κρατίδια ακολουθεί δική του πολιτική σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ένα μέρος των κρατιδίων όπως η Βαυαρία, το Αμβούργο και το Ζάαρ εκφράζονται υπέρ μιας ενιαίας πολιτικής στο θέμα του κορωνοϊού, άλλα όμως κρατίδια εξακολουθούν να επιμένουν στην αυτονομία τους. «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι», επεσήμανε η καγκελάριος χθες.

Το κρατικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας Ρόμπερτ Κοχ (RKI) σημείωσε την Κυριακή 8.685 νέα κρούσματα Covid-19 στη Γερμανία. Ο αριθμός αυτός είναι χαμηλότερος σε σχέση με το Σάββατο, που καταγράφτηκαν 14.714 κρούσματα. Η διαφορά οφείλεται στο γεγονός ότι το Σαββατοκύριακο αρκετές υγειονομικές υπηρεσίες δεν ενημερώνουν για νέα κρούσματα.

Μια σύγκριση με τα στοιχεία της περασμένης Κυριακής, που είχαν ανακοινωθεί 4.325 νέα κρούσματα, δείχνει ότι ο αριθμός τους διπλασιάστηκε. Από το ξέσπασμα της πανδημίας μέχρι σήμερα έχουν μολυνθεί στη Γερμανία από κορωνοϊό 437.866 άνθρωποι. Ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με τον ιό αυξήθηκε στους 10.056.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βικτόρια Μπέκαμ: Στην κορυφή των βρετανικών charts εν μέσω της ρήξης με τον γιο της Μπρούκλιν

Διεθνή / Βικτόρια Μπέκαμ: Στην κορυφή των βρετανικών charts εν μέσω της ρήξης με τον γιο της Μπρούκλιν

Το πρώτο solo single της Βικτόρια Μπέκαμ κατέκτησε την κορυφή σε δύο βρετανικά charts - ένδειξη πως έχει τη στήριξη των θαυμαστών της εν μέσω της διαμάχης με τον πρωτότοκο γιο της
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους της Μινεσότα για να διαδηλώσουν κατά της ICE

Διεθνή / ΗΠΑ: Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους της Μινεσότα για να διαδηλώσουν κατά της ICE

Εκατοντάδες επιχείρησεις έμειναν κλειστές και χιλιάδες πολίτες δεν πήγαν στις δουλειές τους προκειμένου να στηρίξουν τις διαδηλώσεις κατά της μεταναστευτικής πολιτικής στην αμερικανική πολιτεία
THE LIFO TEAM