Σαρλ Μισέλ: Η ΕΕ είναι ενωμένη απέναντι στην Τουρκία

Σαρλ Μισέλ: Η ΕΕ είναι ενωμένη απέναντι στην Τουρκία Facebook Twitter
0

Η ΕΕ είναι ενωμένη απέναντι στην Τουρκία, τόνισε ο Σαρλ Μισέλ, παρουσιάζοντας στο ευρωκοινοβούλιο τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανέφερε ότι έγινε μια περιεκτική συζήτηση για την ανατολική Μεσόγειο και τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία.

«Μία σταθερή και προβλέψιμη κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο είναι προς το στρατηγικό συμφέρον μας. Είμαστε ενωμένοι απέναντι στην Τουρκία. Η αλληλεγγύη μας προς την Ελλάδα και την Κύπρο δεν είναι διαπραγματεύσιμη», τόνισε ο Σαρλ Μισέλ, ενώ σημείωσε ότι η Σύνοδος Κορυφής καλωσόρισε την έναρξη διαλόγου για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, όπως και ότι καταδίκασε την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου.

Σε περίπτωση νέων μονομερών ενεργειών ή προκλήσεων κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου «θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που είναι στη διάθεσή μας, για την υπεράσπιση των δικών μας συμφερόντων και εκείνα των μελών μας», ανέφερε ακόμη ο Σαρλ Μισέλ, επαναλαμβάνοντας τη σχετική αναφορά στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής.

«Αυτό δεν αφορά μόνο την Τουρκία, υπάρχουν διενέξεις, συρράξεις, προκλήσεις, γενικότερα στην ανατολική Μεσόγειο», είπε ο Σαρλ Μισέλ και πρόσθεσε ότι έχει προτείνει τη διεξαγωγή διάσκεψης για την ανατολική Μεσόγειο. «Σε αυτή τη διάσκεψη θα συζητηθούν ζητήματα που απαιτούν πολύπλευρες λύσεις: ορισμός θαλασσίων ζωνών, ασφάλεια, μετανάστευση και οικονομική συνεργασία», εξήγησε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM
Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Διεθνή / Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Η απόφαση αντανακλά, σύμφωνα με αναλυτές, τη σταδιακή συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών που είχαν υποσχεθεί στο Χονγκ Κονγκ κατά την επιστροφή του στην κινεζική κυριαρχία το 1997
THE LIFO TEAM