ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ιταλία: Ιρλανδός τουρίστας κατηγορείται ότι σκάλισε τα αρχικά του στο Κολοσσαίο

Ιταλία: Ιρλανδός τουρίστας κατηγορείται ότι σκάλισε τα αρχικά του στο Κολοσσαίο Facebook Twitter
EPA
0

Ένας Ιρλανδός τουρίστας κατηγορήθηκε για βανδαλισμό στο Κολοσσαίο της Ρώμης αφού το προσωπικό ασφαλείας τον εντόπισε να χαράζει τα αρχικά του σε κολόνα το μνημείου.


Η αστυνομία σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι ο 32χρονος άνδρας συνελήφθη από άνδρες της ιδιωτικής ασφάλειας του Κολοσσαίου την περασμένη Δευτέρα.

Ο συλληφθείς κατηγορείται ότι σκάλισε με μεταλλικό αντικείμενο τα αρχικά του σε μια κολόνα του πρώτου ορόφου του μνημείου των 2.000 ετών.


Το Κολοσσαίο, που θεωρείται ένα από τα επτά θαύματα του σύγχρονου κόσμου, είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και ένα πραγματικό αριστούργημα στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Ο άνδρας κατηγορείται για καταστροφή ιστορικού μνημείου, όπως επιβεβαίωσε η ιταλική αστυνομία στο CNN. Κατηγορία η οποία εμπίπτει σε ποινές εγκλήματος, σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία. Συγκεκριμένα, το έγκλημα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης ενός έτους ή πρόστιμο τουλάχιστον 2.065 ευρώ.


«Το Κολοσσαίο, όπως και κάθε μνημείο που αντιπροσωπεύει την ιστορία όλων μας, πρέπει να διατηρηθεί και να παραδοθεί σε μελλοντικές γενιές», δήλωσε η αρχαιολόγος Federica Rinaldi, υπεύθυνη για το μνημείο. Το 2014 επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ σε Ρώσο τουρίστα  για τη χάραξη του γράμματος "Κ" σε ένα τμήμα από τούβλα.

«Είναι ένα μνημείο που αξίζει τον σεβασμό όλων επειδή ανήκει σε όλους και πρέπει να παραμείνει έτσι», δήλωσε η αρχαιολόγος. «Το να χαράξεις τα αρχικά σου, εκτός από το έγκλημα, φαίνεται να είναι και μια χειρονομία εκείνων που θέλουν να σφετεριστούν το μνημείο. Καλύτερα να τραβήξεις selfie!» κατέληξε.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

Διεθνή / Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

«Όταν προσκαλούμε μια χώρα να ενταχθεί στo NATO, δεν χρειαζόμαστε απλώς μια πλειοψηφία, αλλά την τέλεια συμφωνία μεταξύ και των 32 μελών» δήλωσε από την πλευρά του ο Γενς Στόλτενμπεργκ
NEWSROOM