Κίνα: Τουλάχιστον 29 νεκροί από κατάρρευση διώροφου εστιατορίου

Κίνα: Τουλάχιστον 29 νεκροί από κατάρρευση διώροφου εστιατορίου Facebook Twitter
EPA
0

Τους 29 έχουν φτάσει οι νεκροί από την κατάρρευση χθες Σάββατο κτιρίου στην Κίνα στο οποίο στεγαζόταν εστιατόριο, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, με τις έρευνες στα ερείπια να ολοκληρώνονται σήμερα το πρωί.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε χθες το πρωί στην πόλη Σιανγκφέν της επαρχίας Σανσί στη βόρεια Κίνα, την ώρα που ένας 80χρονος γιόρταζε τα γενέθλιά του στο εστιατόριο, μετέδωσε το πρακτορείο Xinhua, επικαλούμενο τις τοπικές αρχές. Συνολικά 57 άνθρωποι βγήκαν σώοι από τα ερείπια του εστιατορίου Ζουσιάν, ανάμεσά τους και αρκετοί τραυματίες. Επτά άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά, σύμφωνα με το Xinhua, αν και δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CGTN διευκρίνισε ότι οι έρευνες, στις οποίες συμμετείχαν 700 άνθρωποι, σταμάτησαν σήμερα το πρωί. Το κτίριο ήταν διώροφο και σε εικόνες που μετέδωσαν κινεζικά μέσα ενημέρωσης φαίνεται να έχει καταρρεύσει εντελώς, με ολόκληρα κομμάτια τοίχων να βρίσκονται εκεί που ήταν η κεντρική αίθουσα του εστιατορίου.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστά τα αίτια της κατάρρευσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM