Η Ουγγαρία κλείνει τα σύνορα λόγω κορωνοϊού - Οι τρεις εξαιρέσεις

Η Ουγγαρία κλείνει τα σύνορα λόγω κορωνοϊού - Οι τρεις εξαιρέσεις Facebook Twitter
0

Η Ουγγαρία θα απαγορεύσει πλήρως την πρόσβαση στο έδαφός της για τους μη κατοίκους της χώρας από την προσεχή Τρίτη σε μια προσπάθεια να εξαλείψει την αύξηση του αριθμού των μολύνσεων από τον κορωνοϊό.

«Από 1η Σεπτεμβρίου, οι ξένοι πολίτες δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν στο έδαφος της Ουγγαρίας. Οι Ούγγροι πολίτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό θα πρέπει να τίθενται σε καραντίνα για 14 ημέρες ή να παρουσιάσουν δύο τεστ αρνητικά στον ιό», δήλωσε ο Γκέργκελι Γκούλιας, προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.

Εξαιρέσεις για την είσοδο αλλοδαπών στη χώρα θα αποτελούν οι στρατιωτικές αποστολές, οι διελεύσεις για ανθρωπιστικούς λόγους και τα επαγγελματικά ή διπλωματικά ταξίδια.

«Υπάρχει κίνδυνος εισαγωγής του ιού και οι περισσότερες νέες μολύνσεις προέρχονται από το εξωτερικό. Οι Ούγγροι που εισέρχονται στη χώρα πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι το τεστ, δεν θα πληρωθεί από το κράτος. Η επιδημιολογική ταξινόμηση των χωρών έχει καταργηθεί, η Ουγγαρία είναι πράσινη, όλες οι άλλες χώρες περνούν στο εξής στο κόκκινο», πρόσθεσε ο Γκούλιας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΝΤΡΟΣΠΙΤΑ ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Διεθνή / «Νιώθεις σαν σε παραμύθι»: 10 από τα πιο εντυπωσιακά δεντρόσπιτα στον κόσμο

Χτισμένα ανάμεσα στα κλαδιά ενός δέντρου, τα δεντρόσπιτα συνδυάζουν την αρχιτεκτονική με το φυσικό περιβάλλον, δημιουργώντας έναν χώρο που μοιάζει να αιωρείται ανάμεσα στη γη και τον ουρανό
THE LIFO TEAM
Μινεσότα: Δικαστής απέρριψε αίτημα τερματισμού των επιχειρήσεων της ICE στη Μινεάπολη

Διεθνή / Μινεσότα: Δικαστής απέρριψε αίτημα τερματισμού των επιχειρήσεων της ICE στη Μινεάπολη

Nομικοί εκπρόσωποι της Μινεσότα χαρακτήρισαν την κατάσταση «χωρίς προηγούμενo», περιγράφοντας τους πράκτορες σαν «στρατό» που συμμετέχει σε «εκτεταμένες παράνομες βίαιες ενέργειες»
THE LIFO TEAM