Πρόεδρος Λιβάνου: Πιθανότητα εξωτερικής ανάμειξης με ρουκέτα, βόμβα ή άλλη ενέργεια

Πρόεδρος Λιβάνου: Πιθανότητα εξωτερικής ανάμειξης με ρουκέτα, βόμβα ή άλλη ενέργεια Facebook Twitter
Ο πρόεδρος του Λιβάνου δεν αποκλείει ξένο δάκτυλο στις εκρήξεις της Βηρυτού
0

Ο πρόεδρος του Λιβάνου δήλωσε ότι η έρευνα σχετικά με την φονική έκρηξη στην αποθήκη του λιμανιού της Βηρυτού εξετάζει αν αυτή προκλήθηκε από αμέλεια, από ατύχημα ή από πιθανή εξωτερική παρέμβαση, όπως ανέφερε σήμερα το γραφείο του επικαλούμενο δηλώσεις που έκανε ο ίδιος στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

"Η αιτία δεν έχει ακόμη διακριβωθεί. Υπάρχει η πιθανότητα εξωτερικής ανάμειξης μέσω μιας ρουκέτας, μιας βόμβας ή άλλης ενέργειας", δήλωσε ο πρόεδρος Μισέλ Αούν σε σχόλιά του που φιλοξένησαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και επιβεβαίωσε το γραφείο του.

Ο ίδιος είπε ότι η έρευνα σχετικά με την έκρηξη της Τρίτης σε μια αποθήκη όπου φυλασσόταν ένα πολύ εκρηκτικό υλικό διεξάγεται σε τρία επίπεδα. "Καταρχάς, πώς εισήχθη και αποθηκεύτηκε το εκρηκτικό υλικό. Δεύτερον, αν η έκρηξη ήταν αποτέλεσμα αμέλειας ή ατύχημα. Και τρίτον η πιθανότητα να υπήρξε εξωτερική ανάμειξη".

"Ζήτησα από τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να μας δώσει τις αεροφωτογραφίες για να διαπιστώσουμε αν υπήρξε αεροσκάφος ή πύραυλοι", πρόσθεσε ο πρόεδρος του Λιβάνου σημειώνοντας ότι, αν το Παρίσι δεν τις προμηθευτεί, τότε η Βηρυτός θα ζητήσει από άλλες χώρες να το πράξουν.

Οι ΗΠΑ είχαν δηλώσει νωρίτερα πως δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο επίθεσης, ενώ το Ισραήλ που έχει εμπλακεί πολλάκις σε συρράξεις με τον Λίβανο, αρνήθηκε οποιοδήποτε ρόλο στην έκρηξη. 

Οι δυνάμεις ασφαλείας εκτόξευσαν δακρυγόνα στα συγκεντρωμένα πλήθη που διαδήλωναν το βράδυ της Πέμπτης, εν μέσω εκτεταμένης και πολύμηνης οργής κατά της ελίτ κυβερνώντων σε ένα κράτος που «φλερτάρει» με την οικονομική κατάρρευση, ακόμη και πριν την τραγωδία που προκάλεσε το θάνατο 154 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 5.000. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» από τον υπ. Άμυνας

Διεθνή / Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» - «Δεν θα φτάσετε στη Γάζα»

«Προς την αντισημίτρια Γκρέτα και τους φίλους της, το μήνυμα είναι σαφές: Γυρίστε πίσω, δεν θα φτάσετε στη Γάζα», λέει ο Ίσραελ Κατς - Πλησιάζουν την αποκλεισμένη περιοχή οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Διεθνή / Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Ντοκουμέντα και μαρτυρίες αποκαλύπτουν ότι το Πεντάγωνο διέδιδε σκόπιμα ψευδείς πληροφορίες για UFO από τη δεκαετία του ’50, για να κρύψει μυστικά εξοπλιστικά προγράμματα
LIFO NEWSROOM
Ο Ερντογάν μιλά για ειρήνη, αλλά το χέρι του δείχνει πόλεμο

Ανάλυση / Ο Ερντογάν μιλά για ειρήνη, αλλά το χέρι του δείχνει πόλεμο

Η διπλή ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκαλύπτει μια Τουρκία σε κρίση: λόγια για ειρήνη, αλλά πράξεις καταστολής, αυταρχισμού και στρατιωτικοποίησης. Ανάλυση της πολιτικής πραγματικότητας πίσω από τις υποσχέσεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ