ΗΠΑ: Νομοσχέδιο απαγορεύει τη χρήση του TitTok σε συσκευές δημοσίων υπαλλήλων

ΗΠΑ: Νομοσχέδιο απαγορεύει τη χρήση του TitTok σε συσκευές δημοσίων υπαλλήλων Facebook Twitter
0

Η Γερουσία των ΗΠΑ υιοθέτησε ομόφωνα ένα νομοσχέδιο με το οποίο απαγορεύεται το κατέβασμα και η χρήση του TikTok σε όλες τις συσκευές που χορηγεί η αμερικανική κυβέρνηση σε υπαλλήλους της ή μέλη του Κογκρέσου.

«Το TikTok συνιστά μεγάλο κίνδυνο για την ασφάλεια και δεν έχει θέση στις συσκευές της κυβέρνησης», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Τζος Χόουλι, ένας εκ των συντακτών του νομοσχεδίου.

Ο Λευκός Οίκος απειλεί να απαγορεύσει πλήρως την εφαρμογή, εκτός και αν αγοραστεί από τη Microsoft μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Τον περασμένο μήνα, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε να απαγορευτεί στους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους να κατεβάζουν την εφαρμογή στις συσκευές που τους παρέχει η κυβέρνηση.

Μετά την έγκριση και από τη Γερουσία, η απαγόρευση αναμένεται ότι θα γίνει σύντομα νόμος στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΛΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Διεθνή / Η επιτυχία του «Melania» θα έπρεπε να ανησυχεί τους δημιουργούς ντοκιμαντέρ

Η ταινία αποτελεί την πιο πρόσφατη ακριβοπληρωμένη και προσεκτικά χορογραφημένη αγιογραφία σελέμπριτι που πλασάρεται ως ντοκιμαντέρ από τις πλατφόρμες streaming. Ταυτόχρονα, λειτουργεί ως προειδοποιητικό σημάδι για το ποιες «αληθινές ιστορίες» προωθούνται σήμερα από τη βιομηχανία.
THE LIFO TEAM
Τζάστιν και Χέιλι Μπίμπερ: «Τα πηγαίνουν εξαιρετικά» - Το νέο κεφάλαιο μετά τις φήμες περί κρίσης στον γάμο τους

Διεθνή / Τζάστιν και Χέιλι Μπίμπερ: «Τα πηγαίνουν εξαιρετικά» - Το νέο κεφάλαιο μετά τις φήμες περί κρίσης στον γάμο τους

Παρά τις φήμες για κρίση στον γάμο τους και τα δεκάδες δημοσιεύματα που τους ήθελαν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη σχέση τους δείχνουν πιο ενωμένοι από ποτέ
THE LIFO TEAM