Σάλος με δήλωση Πολωνού υπουργού - «Όλη η χώρα πρέπει να είναι ζώνη χωρίς ΛΟΑΤKI άτομα»

Σάλος με δήλωση Πολωνού υπουργού - «Όλη η χώρα πρέπει να είναι ζώνη χωρίς ΛΟΑΤKI άτομα» Facebook Twitter
Σάλος με δήλωση υπουργού στην Πολωνία - «Όλη η χώρα πρέπει να είναι ζώνη χωρίς ΛΟΑΤKI άτομα»
0

Ο Πολωνός Υπουργός Κρατικών Περιουσιακών Στοιχείων δήλωσε ότι «όλη η Πολωνία πρέπει να είναι ζώνη χωρίς ΛΟΑΤKIάτομα» σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Rzeczpospolita.

«Πρώτα απ 'όλα, η Πολωνία πρέπει να είναι ζώνη χωρίς ΛΟΑΤΚΙ. Πρέπει να υιοθετήσουμε έναν νόμο που απαγορεύει τη χρηματοδότηση από δημόσιους πόρους, ή σε επίπεδο κυβερνητικής ή τοπικής αυτοδιοίκησης, οποιωνδήποτε δραστηριοτήτων από οργανισμού που προωθούν τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα,» δήλωσε ο Janusz Kowalski.

«Το σύνταγμά μας δηλώνει ρητά ότι η οικογένεια είναι μια ένωση μιας γυναίκας και ενός άνδρα», συνέχισε  σχολιάζοντας την είδηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση παρακρατεί κεφάλαια, που θα δίνονταν στην Πολωνία, λόγω του αυξανόμενου αριθμού πόλεων που δηλώνουν ότι είναι απαλλαγμένες από ΛΟΑΤΚΙ άτομα.

«Όλες οι αριστερές ιδεολογίες που πλήττουν την παραδοσιακή οικογένεια και προωθούν τέτοιες σχέσεις όπως ένα ζευγάρι ανδρών να έχει παιδί είναι ασυνεπείς με το πολωνικό σύνταγμα και την πολιτιστική κληρονομιά» πρόσθεσε προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Ο Kowalski συνέχισε λέγοντας μεταξύ άλλων πως η ισότητα των γάμων ομοφυλοφίλων χτυπά στο «DNA της πολωνικής οικογένειας» και ότι η Πολωνία έχει δίκιο να απορρίψει αυτό που αποκαλεί «ακραία ιδεολογία».

Σχεδόν το ένα τρίτο των πόλεων στην Πολωνία έχουν δηλωθεί ως ζώνες χωρίς ΛΟΑΤΚΙ άτομα.

Η ΕΕ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι αναστέλλει κεφάλαια από οποιονδήποτε δήμο δηλώνεται ως ζώνη χωρίς ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Ήδη τον περασμένο μήνα η Ολλανδική πόλη Nieuwegein τερμάτισε την αδελφοποίησή της με την πολωνική πόλη Puławy αφού έμαθε ότι ο ομοφοβικός δήμος είχε ανακηρυχθεί ζώνη χωρίς ΛΟΑΤΚΙ άτομα.

Αυτές οι συμπεριφορές αντικατοπτρίζουν μια ανησυχητική τάση αύξησης της μισαλλοδοξίας στη χώρα. Ο ομοφοβικός  πρόεδρος της Πολωνίας Andrzej Duda επανεκλέχθηκε στις αρχές του μήνα για δεύτερη θητεία.

Ο 48χρονος Πολωνός δικηγόρος και πολιτικός, Kowalski δε, είχε κάνει εκστρατεία για μια «Οικογενειακή Κάρτα» προτάσεων που περιελάμβαναν την απαγόρευση της ισότητας γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων και την αποτροπή υιοθεσίας παιδιών από τις οικογένειες ΛΟΑΤΚΙ.

Ο Kowalski έχει κάνει αρκετές αμφιλεγόμενες και μισητές δηλώσεις σχετικά με την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ τις τελευταίες ημέρες.

Την περασμένη εβδομάδα υποστήριξε την απόσυρση της χώρας από μια ευρωπαϊκή συνθήκη που ασχολείται με τη βία κατά των γυναικών, λέγοντας ότι πρέπει να διδάσκονται τα παιδιά πως υπάρχουν «56 φύλα και μπορούμε να επιλέξουμε τις προτιμήσεις μας».

«Αυτό είναι τρελό», έγραψε στο Twitter.

Με πληροφορίες του Out/avmag

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

Διεθνή / Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο σεισμό στη ζωή μου. Ήμασταν στο γραφείο όταν άρχισαν να κουνιούνται τα έπιπλα. Τρέξαμε από τις σκάλες και είδαμε κι άλλους ανθρώπους να έχουν ήδη βγει έξω», είπε ένας εργαζόμενος στην Ντάκα
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν

Διεθνή / Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

«Ο κόσμος νομίζει ότι οι Παλαιστίνιοι δεν χρειάζονται πλέον βοήθεια» - Απελπιστική ανάγκη για βοήθεια καθώς πλησιάζει ο χειμώνας στον παλαιστινιακό θύλακα
LIFO NEWSROOM
Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα θεωρεί πλέον τη σβάστικα «σύμβολο μίσους», αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη

Διεθνή / Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα θεωρεί πλέον τη σβάστικα «σύμβολο μίσους», αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη

«Αυτή δεν είναι μια ενημερωμένη πολιτική αλλά μια νέα πολιτική για την αντιμετώπιση τυχόν παραπληροφόρησης και για να επιβεβαιώσουμε εκ νέου ότι απαγορεύουμε αυτά τα σύμβολα», τονίζει σε δελτίο Τύπου η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΤΡΑΜΠ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Σήμερα η συνάντηση με Τραμπ - «Έτοιμος, ό,τι κι αν συμβεί» ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο Ζοχράν Μαμντάνι είναι ένας «αποφασισμένος αντίπαλος» του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο κατηγορεί μεταξύ άλλων ότι υπερασπίζεται κατά προτεραιότητα τους πλέον εύπορους Αμερικανούς
LIFO NEWSROOM
BBC ΝΤΑΙΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ

Διεθνή / Νέο βιβλίο κατηγορεί το BBC για συγκάλυψη μετά τη συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1995

Μια ανεξάρτητη έρευνα που ζήτησε το BBC επιβεβαίωσε το 2021 πως πλαστά έγγραφα είχαν παρουσιαστεί στον αδελφό της πριγκίπισσας, Τσαρλς Σπένσερ, προκειμένου να την πείσει να παραχωρήσει αυτήν τη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM