Reuters για ναυάγιο Αλοννήσου: «Η Ακρόπολη της θάλασσας ανοίγει» - Με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Reuters για ναυάγιο Αλοννήσου: «Η Ακρόπολη της θάλασσας ανοίγει» - Με τη βοήθεια της τεχνολογίας Facebook Twitter
Reuters
0

«Κρυμμένος και προστατευμένο για χιλιετίες, ένα αρχαίο ναυάγιο στην Ελλάδα ανοίγει στο κοινό για πρώτη φορά στις 3 Αυγούστου, συνδυάζοντας τα αρχαιολογικά θαύματα στα βάθη της θάλασσας με τα επιτεύγματα της σύγχρονης τεχνητής νοημοσύνης».

Έτσι ξεκινά το Reuters την παρουσίαση του πρώτου υποβρύχιου μουσείου της Ελλάδας στην Αλόννησο που ανοίγει σε λίγες μέρες τις «υδάτινες πύλες» του.

Και συνεχίζει: «Η πρόσβαση σε υποθαλάσσιους αρχαιολογικούς χώρους είναι απαγορευμένη στην Ελλάδα ώστε να προστατεύεται η ακεραιότητά τους. Ωστόσο, οι αρχές κατάφεραν να επιτρέψουν τις καταδύσεις αναψυχής στο ναυάγιο της Περιστέρας, χάρη στην τεχνολογία παρακολούθησης. Υποβρύχιες κάμερες θα επιτηρούν τον χώρο και με τη χρήση λογισμικού αναγνώρισης εικόνας, θα ενημερώνουν τους διαχειριστές αμέσως στην περίπτωση που το ναυάγιο κινδυνεύσει με κάποιο τρόπο».

Reuters για ναυάγιο Αλοννήσου: «Η Ακρόπολη της θάλασσας ανοίγει» - Με τη βοήθεια της τεχνολογίας Facebook Twitter
Reuters
Reuters για ναυάγιο Αλοννήσου: «Η Ακρόπολη της θάλασσας ανοίγει» - Με τη βοήθεια της τεχνολογίας Facebook Twitter
Reuters
Reuters για ναυάγιο Αλοννήσου: «Η Ακρόπολη της θάλασσας ανοίγει» - Με τη βοήθεια της τεχνολογίας Facebook Twitter
Reuters

Σημειώνεται ότι κοντά στη νησίδα Περιστέρα της Αλοννήσου σε βάθος 25 μέτρων, εντοπίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ένα από τα μεγαλύτερα ναυάγια πλοίων της κλασικής εποχής. Το πλοίο μετέφερε περισσότερους από 4.000 αμφορείς, πριν ναυαγήσει. Ο αριθμός των αμφορέων, η κατάσταση διατήρησης του ναυαγίου και η ομορφιά των νερών και του βυθού της περιοχής, που βρίσκεται μέσα στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Βορείων Σποράδων, το καθιστούν ένα μοναδικό αξιοθέατο.

Το πλοίο βυθίστηκε μεταξύ του 425 και 415 π.Χ. και μετέφερε εμπόρευμα κρασιού από τις οινοπαραγωγικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδος, όπως η Μένδη στη Χαλκιδική και τα νησιά των Σποράδων, Σκόπελος και Αλόννησος.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM