«Μείνετε σπίτι»- Μέτρα ξανά στη Βαρκελώνη, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού

«Μείνετε σπίτι»- Μέτρα ξανά στη Βαρκελώνη, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού Facebook Twitter
0

«Μείνετε σπίτι». Αυτή την οδηγία έδωσαν οι αρχές της Καταλονίας στους κατοίκους της Βαρκελώνης, καθώς επανέρχονται τα μέτρα, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Από τους κατοίκους της Βαρκελώνης και των προαστίων της πόλης ζητήθηκε να κάνουν διαδικτυακά τις αγορές τους και να βγαίνουν από το σπίτι μόνο για να εργαστούν, να πάνε σε δουλειά ή να κάνουν κάποια άλλη σημαντική δραστηριότητα.

«Συστήνουμε στον κόσμο να μην μετακινείται αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Υγείας της Καταλονίας, Άλμπα Βέργκες. Οι συγκεντρώσεις άνω των 10 ατόμων θα απαγορευθούν, επειδή τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα προκύπτουν από τις κοινωνικές συναθροίσεις, συμπλήρωσε.

«Είναι πολύ σημαντικό να σεβαστούμε αυτά τα μέτρα τώρα. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγουμε ένα lockdown», τόνισε η Βέργκες, καλώντας τον κόσμο να φερθεί υπεύθυνα. «Κανείς δεν θέλει έναν πλήρη περιορισμό στο σπίτι», υπογράμμισε.

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων, θα περιοριστούν οι πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, αλλά τα μουσεία στη Βαρκελώνη θα παραμείνουν ανοιχτά. Τα μπαρ και τα εστιατόρια μπορούν να λειτουργούν, αλλά στη μισή χωρητικότητα για τους κλειστούς χώρους, ενώ ανάμεσα στα τραπέζια θα πρέπει να υπάρχει απόσταση δύο μέτρων στους εξωτερικούς χώρους.

Συνολικά στην Ισπανία καταγράφηκαν 682 νέα κρούσματα την Παρασκευή, ο υψηλότερος ημερήσιος απολογισμός από τις αρχές Μαΐου. Οι περισσότερες νέες εστίες εντοπίζονται στην Καταλονία και τη γειτονική Αραγονία. Πάντως, η αύξηση παραμένει πολύ χαμηλότερη από τους αριθμούς που είχε βιώσει η χώρα στο αποκορύφωμα της επιδημίας. Έως τώρα στην Ισπανία συνολικά έχουν καταγραφεί 260.255 κρούσματα και 28.420 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM
ΕΤΙΕΝ ΝΤΑΒΙΝΙΟΝ ΠΑΤΡΙΣ ΛΟΥΜΟΥΜΠΑ ΚΟΝΓΚΟ ΒΕΛΓΙΟ

Διεθνή / Πέθανε ο πρώην Βέλγος διπλωμάτης, Ετιέν Νταβινιόν - Κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Πατρίς Λουμούμπα

Ο Ετιέν Νταβινιόν ήταν ο τελευταίος εν ζωή κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώτου πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και αναμενόταν να δικαστεί για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ιδρύει αρχή διέλευσης για να εισπράττει τέλη από τα πλοία

Η Τεχεράνη προχώρησε στη δημιουργία επίσημου φορέα για τη διαχείριση και την επιβολή χρεώσεων στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ, σε μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη κίνηση, την ώρα που δεξαμενόπλοια συσσωρεύονται στη θαλάσσια οδό και οι ειρηνευτικές συνομιλίες παραμένουν σε αδιέξοδο
THE LIFO TEAM