Ο Μπολσονάρου έκανε υπ. Πολιτισμού, ξανά, έναν ηθοποιό σαπουνόπερας- Θερμός υποστηρικτής του προέδρου

Ο Μπολσονάρου έκανε υπ. Πολιτισμού, ξανά, έναν ηθοποιό σαπουνόπερας- Θερμός υποστηρικτής του προέδρου Facebook Twitter
Πηγή φωτό: The Art Newspaper/ Marcos Corrêa / PR
0

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου έκανε μία ακόμη αμφιλεγόμενη επιλογή, διορίζοντας για μία ακόμη φορά ως υπουργό Πολιτισμού της Βραζιλίας έναν ηθοποιό σαπουνόπερας.

Ο Μάριο Φρίας είναι ο πέμπτος που αναλαμβάνει το πόστο μέσα σε 17 μήνες και- όπως και οι περισσότεροι προκάτοχοί του- δεν έχει καμία πολιτική εμπειρία. Είναι πιο γνωστός για τον ρόλο του στη σαπουνόπερα «Malhação» της δεκαετίας του '90, ενώ πρόκειται για ένθερμο υποστηρικτή του Βραζιλιάνου προέδρου.

Τον προηγούμενο μήνα ο Φρίας είχε πάει σε αντιφασιστική διαμαρτυρία στο Σάο Πάολο και είχε υποστηρίξει ότι οι διαδηλωτές συμμετείχαν σε οργανωμένα εγκλήματα και θα έπρεπε να θεωρούνται τρομοκράτες. Επίσης έχει ταχθεί υπέρ της προσπάθειας του Μπολσονάρου να αρθούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό, σε μια χώρα που πλέον είναι η δεύτερη στον κόσμο τόσο σε ό,τι αφορά τα κρούσματα όσο και σε νεκρούς.

Με τον διορισμό του Φρίας ο Μπολσονάρου έδωσε συνέχεια στις αμφιλεγόμενες αποφάσεις που έχει πάρει για τον πολιτισμό. Τις πρώτες δέκα ημέρες της θητείας του διέλυσε τα υπουργεία Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Ανάπτυξης και τα συγχώνευσε στο υπουργείο Ιθαγένειας.

Ο Μάριο Φρίας διαδέχεται την Ρετζίνα Ντουάρτε, η οποία ήταν επίσης ηθοποιός σαπουνόπερας. Πριν από εκείνη, υπουργός Πολιτισμού διετέλεσε ο θεατρικός σκηνοθέτης Ρομπέρτο Αλβίμ, ο οποίος όμως αποπέμφθηκε έπειτα από βίντεο στο οποίο παράφραζε τον Γιόζεφ Γκέμπελς.

Ο χρηματιστής Ρικάρντο Μπράγκα είχε μείνει στη θέση μόνο για δύο μήνες, ενώ ο πολιτικός Ενρίκε Πιρές είχε παραιτηθεί από το πόστο του υπουργού Πολιτισμού εξαιτίας της λογοκρισίας της κυβέρνησης Μπολσονάρου σε πολιτιστικές παραγωγές, ανάμεσά τους τηλεοπτικά προγράμματα που αποσύρθηκαν εξαιτίας περιεχομένου σχετικού με την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ.

Αν και η επιλογή του Μάριο Φρίας προκάλεσε αντιδράσεις, το ίδιο συνέβη και με δημοσίευμα της εφημερίδας Folha de São Paulo, με γυμνή φωτογραφία του από τη δεκαετία του '90 και τον τίτλο «Ο νέος άνδρας του προέδρου». Πολλοί αντέδρασαν στον ομοφοβικό υπαινιγμό, ενώ αρκετοί σχολίασαν στα social media ότι η εφημερίδα έπεσε στο επίπεδο του Μπολσονάρου.


«Υπάρχουν ένα εκατομμύριο λόγοι για να ασκηθεί κριτική για τον διορισμό του στην κυβέρνηση, αλλά αυτός δεν είναι ο τρόπος να γίνει συζήτηση», σχολίασε η Βραζιλιάνα δημοσιογράφος Βέρα Μαγκαλάες.

Όσο για τον Μάριο Φρίας, δημοσίευσε στο Instagram μια φωτογραφία του με τον Μπολσονάρου στην προεδρική κατοικία και δήλωσε υπερήφανος που θα βοηθήσει τον πρόεδρο «στην καθημερινή μάχη του για μια πιο αξιοπρεπή Βραζιλία». «Σύντομα θα παρουσιάσω πρακτικές λύσεις προκειμένου ο πολιτισμός να φτάσει σε όλους τους Βραζιλιάνους, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις δυσκολίες που θέτει η πανδημία», ανέφερε ακόμη.


Με πληροφορίες από The Art Newspaper

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Διεθνή / Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσει μαζικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς, με στόχο τη μείωση στο μισό των ρυθμιστικών εντολών ως το 2026
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM
Το «Βιβλίο Γενεθλίων» του Τζέφρι Επστάιν: Η επιστολές των Κλίντον, Τραμπ και οι εικόνες ζώων που ζευγαρώνουν

Διεθνή / Το «Βιβλίο Γενεθλίων» του Τζέφρι Επστάιν: Οι επιστολές των Κλίντον, Τραμπ και οι εικόνες ζώων που ζευγαρώνουν

Το δερματόδετο άλμπουμ γενεθλίων του Τζέφρι Επστάιν από το 2003 περιείχε επιστολές από πολιτικούς και ισχυρά πρόσωπα όπως οι Μπιλ Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Tour de France: Χρησιμοποιούν οι ποδηλάτες μικροσκοπικούς κινητήρες; - Νέα απειλή για τον κορυφαίο ποδηλατικό αγώνα

Διεθνή / Tour de France: Χρησιμοποιούν οι ποδηλάτες μικροσκοπικούς κινητήρες; - Νέα απειλή για τον κορυφαίο ποδηλατικό αγώνα

Κατά τη Stage 7 του Tour de France, ο έλεγχος αποκάλυψε υπόνοιες για κρυμμένους κινητήρες - Η UCI εντείνει τους ελέγχους για να διατηρήσει την αξιοπιστία του σπορ
LIFO NEWSROOM
Ο Ζελένσκι θα ζητήσει από την Ευρώπη να πληρώσει μισθούς Ουκρανών στρατιωτών

Διεθνή / Ο Ζελένσκι θα ζητήσει από την Ευρώπη να πληρώσει μισθούς Ουκρανών στρατιωτών

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητά από την Ευρώπη να καλύψει τους μισθούς στρατιωτών για να ενισχύσει την άμυνα της Ουκρανίας - Έλλειψη εθελοντών και εκτόξευση ελλείμματος εντείνουν την ανάγκη για βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ο θάνατος του Χαλκ Χόγκαν αναζωπυρώνει οδυνηρές αντιφάσεις για τους μαύρους οπαδούς της πάλης

Διεθνή / Ο θάνατος του Χαλκ Χόγκαν αναζωπυρώνει οδυνηρές αντιφάσεις για τους μαύρους οπαδούς της πάλης

Μετά τον θάνατο του Χαλκ Χόγκαν, οπαδοί και αναλυτές χωρίζονται ανάμεσα στη λατρεία του ως παντοδύναμου ήρωα και την κατακραυγή για ρατσιστικές δηλώσεις. Μια σύγκρουση πολιτιστικής κληρονομιάς στη WWE
LIFO NEWSROOM