Ύποπτος φάκελος με σκόνη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου- Σε καραντίνα 7 υπάλληλοι

Ύποπτος φάκελος με σκόνη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου- Σε καραντίνα 7 υπάλληλοι Facebook Twitter
0

Συναγερμός έχει σημάνει στη Μυτιλήνη, μετά από ύποπτο φάκελο με σκόνη, που εστάλη στο πανεπιστήμιο Αιγαίου. 

Υπάλληλοι του πανεπιστημίου που άνοιξαν τον φάκελο, διαπίστωσαν το ύποπτο περιεχόμενό του και ειδοποίησαν αμέσως τις αρχές. 

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, ο φάκελος συνοδευόταν από το μήνυμα «Η νίκη θα είναι του Ισλάμ» ενώ επτά υπάλληλοι, που ήρθαν σε επαφή με τη σκόνη, ένιωσαν κάψιμο στον λαιμό και στα ματιά και βρίσκονται σε καραντίνα, σε ειδικό χώρο του νοσοκομείου Μυτιλήνης. 

Ωστόσο η πρυτανική αρχή διαβεβαιώνει σε ανακοίνωσή της πως κανένα από τα επτά μέλη δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στην υγεία του. 

Ο χώρος του Πανεπιστημίου έχει αποκλειστεί και, σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο του ερευνητικού κέντρου «Δημόκριτος» και 14 αξιωματικοί των ΕΜΑΚ , μεταβαίνουν στη Λέσβο για την αντιμετώπιση και τη διερεύνηση του περιστατικού. 

Οι έρευνες αναμένεται να ρίξουν φως στην φύση της σκόνης ενώ προτεραιότητα των αρχών είναι διαπιστωθεί και η ταυτότητα του άγνωστου αποστολέα. 

Με ανακοίνωση της, η πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτζιλάκη γνωστοποίησε ότι αναστέλλει όλες τις ακαδημαϊκές και διοικητικές λειτουργίες στον Λόφο του Πανεπιστημίου, στη Μυτιλήνη, και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα κτίρια του Λόφου «μέχρι νεωτέρας».


«Σήμερα το μεσημέρι παρελήφθη στο γραφείο της Πρυτανείας στη Μυτιλήνη ύποπτος φάκελος και έκτοτε, σε πλήρη και αδιάλειπτη συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ακολουθούμε όλα τα προβλεπόμενα Πρωτόκολλα για την διασφάλιση της απόλυτης ασφαλείας του Πανεπιστημίου και των ανθρώπων του», συνεχίζει η ανακοίνωση. 


«Σε κάθε περίπτωση, σας διαβεβαιώ ότι όλες και όλοι είναι ασφαλείς και ευελπιστούμε σύντομα να λήξει και η ταλαιπωρία των επτά μελών της κοινότητας μας που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο και, παρότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας, κρίθηκε σκόπιμο να διανυκτερεύσουν στο νοσοκομείο».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλεξανδρούπολη: Μπλόκο αγροτών στο αεροδρόμιο - Ζητούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην ανέβει στη Θράκη

Ελλάδα / Αλεξανδρούπολη: Μπλόκο αγροτών στο αεροδρόμιο - Ζητούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην ανέβει στη Θράκη

«Η φτώχεια μάς χτυπάει την πόρτα, η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν απολύτως σχεδιασμό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης
LIFO NEWSROOM
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ

Ελλάδα / ΣτΕ: Αντισυνταγματκές οι διατάξεις για την εξίσωση αποφοίτων καλλιτεχνικών σχολών με αποφοίτους Λυκείου

Ο νομοθέτης, με τη νέα απόφαση του ΣτΕ, θα πρέπει να διακρίνει τους αποφοίτους των Ανώτερων Σχολών Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης από τους αποφοίτους σχολών δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
LIFO NEWSROOM