Αυξημένος συναγερμός για χιονοστιβάδες στις βαυαρικές Άλπεις

Αυξημένος συναγερμός για χιονοστιβάδες στις βαυαρικές Άλπεις Facebook Twitter
EPA
0

Οι σφοδρές χιονοπτώσεις στη νότια Γερμανία και ο θάνατος μιας σκιέρ χθες από μια χιονοστιβάδα οδήγησαν τις γερμανικές αρχές να αυξήσουν σήμερα το επίπεδο συναγερμού για χιονοστιβάδες στις βαυαρικές Άλπεις.


Η υπηρεσία προειδοποίησης για χιονοστιβάδες της Βαυαρίας ανακοίνωσε ότι ο συναγερμός έχει πλέον ανέλθει στο επίπεδο 4 (στην πεντάβαθμη κλίμακα).


Χθες, μια νεαρή γυναίκα, ηλικίας 20 ετών, που έκανε σκι μαζί με άλλους σκιέρ, σκοτώθηκε, όταν παρασύρθηκε από μια χιονοστιβάδα στα βουνά Τάισενμπεργκ, σε κοντινή απόσταση από τα σύνορα με την Αυστρία. Οι πέντε σκιέρ που συνόδευαν την άτυχη κοπέλα δεν τραυματίστηκαν.


Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν για την περιοχή επιπλέον χιόνι ύψους 10-40 εκατοστών αύριο Δευτέρα.

Το σύνολο της Βαυαρίας βρίσκεται κάτω από το χιόνι, με δρόμους κλειστούς και 130 ακυρώσεις πτήσεων χθες στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Σήμερα, η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ