ΗΠΑ: Οι αρχές έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σωθούν τα δύο παιδιά από την Γουατεμάλα

ΗΠΑ: Οι αρχές έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σωθούν τα δύο παιδιά από την Γουατεμάλα Facebook Twitter
EPA/Φωτογραφία αρχείου
0

Οι αρχές των ΗΠΑ υποστηρίζουν πως έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αποφευχθεί ο θάνατος των δύο παιδιών από τη Γουατεμάλα. 

Οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ έκαναν ό,τι μπορούσαν για να παράσχουν ιατρική βοήθεια στα δύο παιδιά που πέθαναν όντας υπό την επιτήρησή τους, διαβεβαίωσε σήμερα ο επικεφαλής της CBP, Κέβιν ΜακΑλίναν.

Ο ΜακΑλίναν μίλησε στην εκπομπή This Week του τηλεοπτικού δικτύου ABC και τόνισε ότι έχει περάσει μια δεκαετία αφότου πέθανε κάποιο παιδί στα χέρια της υπηρεσίας.

Η απώλεια των δύο παιδιών από τη Γουατεμάλα τους συγκλόνισε.

Ο Φελίπε Γκόμες Αλόνσο, 8 ετών, ήταν το δεύτερο παιδί που πέθανε αυτόν τον μήνα όντας υπό κράτηση από τις αμερικανικές αρχές και ο θάνατός του προκάλεσε την κατακραυγή των ακτιβιστών που μάχονται για τα δικαιώματα των μεταναστών.

Είχε προηγηθεί, στις αρχές Δεκεμβρίου, ο θάνατος της 7χρονης Χακελίν Κάαλ, επίσης από τη Γουατεμάλα.

Το κορίτσι πέθανε αφού συνελήφθη μαζί με τον πατέρα της από συνοριοφύλακες σε μια απομονωμένη περιοχή του Νέου Μεξικού.

«Οι πράκτορές μας έκαναν ό,τι μπορούσαν, μόλις τα παιδιά παρουσίασαν συμπτώματα, για να σώσουν τη ζωή τους», είπε ο ΜακΑλίναν.

Μετά τον θάνατο και του αγοριού, η CBP ανέφερε ότι θα γίνουν ιατρικές εξετάσεις σε όλους τους ανήλικους που έχει υπό την επιτήρησή της και ιδίως στα παιδιά κάτω των 10 ετών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM