Σχεδόν 300 μετανάστες διασώθηκαν ανοιχτά της Λιβύης- Ανάμεσά τους έγκυες, παιδιά και βρέφη

Σχεδόν 300 μετανάστες διασώθηκαν ανοιχτά της Λιβύης- Ανάμεσά τους έγκυες, παιδιά και βρέφη Facebook Twitter
0

Το ανθρωπιστικό πλοίο Open Arms της ισπανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Proactiva διέσωσε σχεδόν 300 μετανάστες στα ανοιχτά της Λιβύης, ανάμεσά τους έγκυες γυναίκες, παιδιά και βρέφη. 

«Μόλις 24 ώρες μετά την άφιξή μας στην Μεσόγειο, το Open Arms μόλις διέσωσε δύο σκάφη που έπλεαν σε ανοιχτή θάλασσα με κίνδυνο να βυθιστούν. Περισσότεροι από 200 άνθρωποι, άνδρες έγκυες γυναίκες, παιδιά, βρέφη», τόνισε ο ιδρυτής της οργάνωσης, Όσκαρ Καμπς. Αργότερα ανακοίνωσε τη διάσωση ενός τρίτου σκάφους με «επιβαίνοντες 29 γυναίκες, 5 παιδιά και 56 άνδρες».


Το Open Arms ξεκίνησε εκ νέου στα τέλη Νοεμβρίου τις επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών στην κεντρική Μεσόγειο στα ανοιχτά της Λιβύης. Είχε σταματήσει τον Αύγουστο τις επιχειρήσεις του.

Αυτή η θαλάσσια διαδρομή παράτυπης μετανάστευσης στην κεντρική Μεσόγειο αποτελεί την πλέον θανατηφόρα με περισσότερους από 1300 μετανάστες να έχουν πνιγεί στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ιταλία ή την Μάλτα από την αρχή του χρόνου, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.


Ανθρωπιστικά πλοία επιχειρούν σε αυτή την περιοχή παρά την έντονη αντίδραση του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, που απαγορεύει τον ελλιμενισμό των πλοίων διάσωσης μεταναστών σε ιταλικά λιμάνια, κατηγορώντας τις οργανώσεις για προώθηση επιχειρήσεων λαθρεμπόρων και παρά την απροθυμία της Μάλτας.

Μια άλλη ΜΚΟ, η γερμανική Sea-Eye, επίσης ανακοίνωσε χθες βράδυ την αναχώρηση από την Αλχεθίρας στην νότια Ισπανία ενός νέου σκάφους διάσωσης του «Professor Albrecht-Penck» στα ανοικτά των λιβυκών ακτών.

Μερικά από τα 18 μέλη του πληρώματος είναι πρώην εθελοντές του Aquarius, του σκάφους διάσωσης μεταναστών που προκάλεσε το περασμένο καλοκαίρι μια διπλωματική κρίση μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών. Το Aquarius τερμάτισε τις επιχειρήσεις διάσωσης στις αρχές Δεκεμβρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν έκοψαν τις οπτικές ίνες σε πολλές επαρχίες για να αποτρέψουν «ανηθικότητες»

Διεθνή / Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν έκοψαν τις οπτικές ίνες σε πολλές επαρχίες για να αποτρέψουν «ανηθικότητες»

Οι τηλεφωνικές υπηρεσίες στη χώρα συχνά δρομολογούνται μέσω διαδικτύου, χρησιμοποιώντας τις ίδιες οπτικές ίνες - Τις τελευταίες εβδομάδες, οι συνδέσεις στο διαδίκτυο ήταν εξαιρετικά αργές ή διακεκομμένες
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Η προεδρία αύξησε την καθαρή περιουσία του κατά 3 δισ. δολάρια σε έναν χρόνο

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Η προεδρία αύξησε την καθαρή περιουσία του κατά 3 δισ. δολάρια σε έναν χρόνο

Η οικονομική κατάσταση του Αμερικανού προέδρου φαίνεται να βρίσκεται στην καλύτερη φάση της, ενώ εκτιμάται πως θα βελτιώνεται όλο και περισσότερο καθώς προχωρά η θητεία του
LIFO NEWSROOM
Ο δημιουργός της σειράς «The Morning Show», Mark Duplass, απαντά στις αντιδράσεις για το πρότζεκτ με τρανς άτομα

Διεθνή / Ο δημιουργός της σειράς «The Morning Show», Mark Duplass, απαντά στις αντιδράσεις για το πρότζεκτ με τρανς άτομα

Το έργο, το οποίο ανακοινώθηκε την Τετάρτη, έχει ως στόχο να δώσει βήμα σε τρανς κινηματογραφιστές, χρηματοδοτώντας πλήρως μια παραγωγή με πολύ μικρό προϋπολογισμό
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία του Τσάρλι Κερκ: Ο Τάιλερ Ρόμπινσον θα εμφανιστεί στο δικαστήριο

Διεθνή / Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Ο 22χρονος Τάιλερ Ρόμπινσον στο εδώλιο με τους εισαγγελείς να ζητούν τη θανατική ποινή

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ζητήσουν τη θανατική ποινή για τον 22χρονο άνδρα που κατηγορείται για τη δολοφονία του συντηρητικού πολιτικού ακτιβιστή Τσάρλι Κερκ.
LIFO NEWSROOM
Ο Αντόνιο Κόστα επιδιώκει να παρακάμψει το βέτο του Όρμπαν για την αίτηση ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ

Διεθνή / Ο Αντόνιο Κόστα επιδιώκει να παρακάμψει το βέτο του Όρμπαν για την αίτηση ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ

Οι κανόνες των Βρυξελλών που απαιτούν από τα 27 κράτη μέλη να συμφωνήσουν σχετικά με τις νέες προσχωρήσεις θα εξεταστούν προσεκτικά στη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα στην Κοπεγχάγη.
LIFO NEWSROOM
Ο Σι Τζινπίνγκ πιέζει τον Τραμπ για την Ταϊβάν – Τι θα αποφασίσουν οι ΗΠΑ

Διεθνή / Ο Σι Τζινπίνγκ πιέζει τον Τραμπ για την Ταϊβάν – Τι θα αποφασίσουν οι ΗΠΑ

Ο Σι Τζινπίνγκ πιέζει τον Ντόναλντ Τραμπ για επίσημη αντίθεση στην ανεξαρτησία της Ταϊβάν, καθώς η Κίνα επιδιώκει να ενισχύσει τον έλεγχό της και να αποδυναμώσει την αμερικανική δέσμευση
LIFO NEWSROOM