ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες του Αλεξάντερ Γκερστ από το διάστημα - Ανάμεσά τους και η Σαντορίνη

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες του Αλεξάντερ Γκερστ από το διάστημα - Ανάμεσά τους και η Σαντορίνη Facebook Twitter
Αλεξάντερ Γκερστ
0

Από τον περασμένο Ιούνιο, ο Γερμανός αστροναύτης, Αλεξάντερ Γκερστ βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) και στις 20 Δεκεμβρίου αναμένεται να επιστρέψει στη Γη.

Με τις φωτογραφίες του στο Twitter και το Instagram, προσφέρει συναρπαστικές εικόνες από μέρη που γνωρίζουν πολλοί ταξιδιώτες - αλλά όχι από τη συγκεκριμένη οπτική.

Τα νησιά Μπαχάμες, για παράδειγμα, ενσωματωμένα σε γαλάζια και τιρκουάζ θάλασσα, επιτρέπουν στον ίδιο τον Γκερστ να κάνει σχέδια διακοπών: «Θα πρέπει να πάω για κατάδυση στις Μπαχάμες» αναφέρει στη φωτογραφία του.

Πολύ πιο απομονωμένος προορισμός στην ταξιδιωτική λίστα του Αλεξάντερ Γκερστ είναι η Νήσος Νοτίου Γεωργίας, παγωμένο νησί στο νότιο Ατλαντικό. Οι μοναδικοί κάτοικοί του είναι Βρετανοί στρατιωτικοί, ωστόσο φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες αποικίες πουλιών στον κόσμο.

Μία άλλη εντυπωσιακή φωτογραφία του αστροναύτη που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα "Suddeutsche zeitung" είναι από το ηφαίστειο Ταναράκι στη Νέα Ζηλανδία. Το ηφαίστειο σε υψόμετρο 2,518 μέτρων στο Βόρειο Νησί και ο κρατήρας του συχνά καλύπτεται από χιόνι, όπως τον φωτογράφισε ο αστροναύτης.

Στη Νέα Ζηλανδία, στο Νότιο Νησί αυτή τη φορά, ο Αλεξάντερ Γκερστ επέλεξε να φωτογραφίσει τα τυρκουάζ νερά της λίμνης Πουκάκι και της λίμνης Τεκάπο με τα απίστευτης ομορφιάς τοπία, στους πρόποδες των καλυμμένων με χιόνι Νότιων Άλπεων, της οροσειράς της χώρας.

 Από την ίδια ήπειρο μία εντελώς διαφορετική εικόνα είναι από το ιερό βουνό Ουλουρού στην κεντρική Αυστραλία. Είναι ένας μέγαλος μονόλιθος από ψαμμίτη στο νότιο άκρο της Βόρειας Επικράτειας, στην κεντρική Αυστραλία και από το διάστημα φαίνεται ένα κοκκινο-καφέ φόντο και μία σκιά. Περισσότεροι από 250.000 τουρίστες το επισκέπτονται κάθε χρόνο. Το εθνικό πάρκο γύρω από το βουνό Ουλουρού θεωρείται φυσικό μνημείο του πολιτισμού και της ιστορίας της φυλής Ανάνγκου των Αβοριγίνων που κατοικούν εκεί εδώ και πάνω από 5.000 χρόνια. Ωστόσο η ορειβασία στον μονόλιθο είχε απαγορευθεί έως το 2019 προκειμένου να προστατευθεί η ιερή τοποθεσία.

Στις φωτογραφίες του Αλεξάντερ Γκερστ περιλαμβάνεται επίσης εκείνη του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου, έξω από τις ακτές του Κουίνσλαντ στη Αυστραλία. «Πρέπει όλοι να θυμόμαστε ότι δεν έχουμε Planet Β» σχολίασε ο Γκερστ σε μία φωτογραφία αναφερόμενος στην κλιματική αλλαγή και τις καταστροφικές επιπτώσεις της στην περιοχή.

Όμως το ενδιαφέρον του Γκερστ κέντρισε και ένα ελληνικό νησί. Είναι η Σαντορίνη και τα κοντινά νησάκια που κάποτε σχημάτιζαν έναν ενιαίο ηφαιστειακό ορεινό όγκο, του οποίου τα περιγράμματα είναι ευδιάκριτα από μεγάλο ύψος. Λευκά σπίτια με μπλε στέγες πάνω σε έναν παράξενο βράχο κάνουν τη Σαντορίνη έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών στο Αιγαίο, αναφέρεται στο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.

Ο Γερμανός αστροναύτης δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία και του μοναδικού παγετώνα που εξακολουθεί να μεγαλώνει, του παγετώνα Περίτο – Μορένο στις Άνδεις, στην Αργεντινή. Ο παγετώνας με μήκος που φτάνει τα 30 χιλιόμετρα καταλήγει στα θερμά επίπεδα της λίμνης Αργεντινής και είναι ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της χώρας.

Από το διάστημα διακρίνεται επίσης το Βόρειο Σέλας, το πρασινωπό φως γύρω από τους μαγνητικούς πόλους της Γης, τη βόρεια Σκανδιναβία, την Ισλανδία, τον Καναδά και την Αλάσκα.

Ο Αλεξάντερ Γκερστ είναι από την πόλη Künzelsau της Βάδης-Βυρτεμβέργης, την οποία συμπεριέλαβε επίσης στη μοναδική συλλογή φωτογραφιών.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κολομβία: Σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση το μεγαλύτερο καρτέλ κοκαΐνης

Διεθνή / Κολομβία: Σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση το μεγαλύτερο καρτέλ κοκαΐνης

Την ίδια στιγμή, οι ισχυρότερες αντάρτικες οργανώσεις της χώρας, ο Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός (ELN) και η ομάδα EMC, δεν βρίσκονται αυτή την περίοδο σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Ποιος είναι ο «Παλαιστίνιος Πελέ» που σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά ενώ περίμενε βοήθεια

Διεθνή / Γάζα: Ποιος είναι ο «Παλαιστίνιος Πελέ» που σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά ενώ περίμενε βοήθεια

Το μεγάλο αστέρι του παλαιστινιακού ποδοσφαίρου σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά ενώ περίμενε ανθρωπιστική βοήθεια, κατήγγειλε η Παλαιστινιακή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία 
LIFO NEWSROOM
Γκάβιν Νιούσομ: Εκβιασμός το 1 δισ. δολάρια που ζητά ο Τραμπ από το UCLA - «Η Καλιφόρνια δεν θα υποκύψει»

Διεθνή / Γκάβιν Νιούσομ: Εκβιασμός το 1 δισ. δολάρια που ζητά ο Τραμπ από το UCLA - «Η Καλιφόρνια δεν θα υποκύψει»

Η αμερικανική κυβέρνηση ζητά από το UCLA 1 δισ. δολάρια, μετά το «πάγωμα» εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε χρηματοδοτήσεις λόγω των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων
LIFO NEWSROOM
«Κάθε 8 λεπτά»: Η Uber δέχθηκε 400.000 αναφορές για σεξουαλική επίθεση και ανάρμοστη συμπεριφορά σε πέντε χρόνια

Διεθνή / «Κάθε 8 λεπτά»: Η Uber δέχθηκε 400.000 αναφορές για σεξουαλική επίθεση και ανάρμοστη συμπεριφορά σε πέντε χρόνια

Η εταιρεία παρουσίασε δημοσίως μια εντελώς διαφορετική εικόνα, ωστόσο αποκαλυπτική έρευνα των New York Times απέδειξε πως υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις που την εμπλέκουν
LIFO NEWSROOM
Πορτογαλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο μπλοκάρει νομοσχέδιο που περιορίζει τη μετανάστευση

Διεθνή / Πορτογαλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο μπλοκάρει νομοσχέδιο που περιορίζει τη μετανάστευση

Το νομοσχέδιο, που αντανακλά τη δεξιά στροφή στην ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση, θα υποχρέωνε εκατοντάδες χιλιάδες νόμιμους μετανάστες να περιμένουν δύο χρόνια προτού υποβάλουν αίτηση για επανένωση με τα άμεσα μέλη της οικογένειάς τους
LIFO NEWSROOM
Ακόμη μία παρουσιάστρια του Fox αναβαθμίζει ο Τραμπ: «Στέλνει» την Τάμι Μπρους στον ΟΗΕ

Διεθνή / Ακόμη μία παρουσιάστρια του Fox αναβαθμίζει ο Τραμπ: «Στέλνει» την Τάμι Μπρους στον ΟΗΕ

Η νυν εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και πρώην παρουσιάστρια του Fox News, Τάμι Μπρους, προτείνεται για τη θέση της αναπληρώτριας μόνιμης αντιπροσώπου των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαίοι ηγέτες για Ουκρανία εν όψει Αλάσκας: Συνδυασμός διπλωματίας και πίεσης στη Ρωσία για την ειρήνη

Διεθνή / Ευρωπαίοι ηγέτες για Ουκρανία εν όψει Αλάσκας: Συνδυασμός διπλωματίας και πίεσης στη Ρωσία για την ειρήνη

«Η Ουκρανία έχει την ελευθερία επιλογής για το πεπρωμένο της», αναφέρει η κοινή δήλωση Μακρόν, Μελόνι, Μερτς, Στάρμερ, Τουσκ, φον ντερ Λάιεν και Στουμπ
LIFO NEWSROOM
«Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

Διεθνή / «Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

O πρώην ποδοσφαιριστής Σουλεϊμάν αλ-Ομπέιντ, γνωστός ως «Παλαιστίνιος Πελέ», πέθανε την Τετάρτη στη νότα Γάζα, όταν ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Διεθνή / Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Snapchat και το Facebook, δήλωσαν ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024 εντόπισαν πάνω από 9.600 περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης και προσέγγισης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM