No.1

Τσαβούσογλου: Τουρκία και ΗΠΑ συμφώνησαν να συνεργαστούν για τη Λιβύη

Τσαβούσογλου: Τουρκία και ΗΠΑ συμφώνησαν να συνεργαστούν για τη Λιβύη Facebook Twitter
EPA
0

Η Τουρκία και οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν στο θέμα της Λιβύης το προσεχές διάστημα, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι Ντόναλντ Τραμπ έχουν παρόμοιες αντιλήψεις για τη Λιβύη, υποστήριξε ο Τσαβούσογλου, μιλώντας σε διαδικτυακό σεμινάριο. Σημείωσε παράλληλα ότι ο Τούρκος πρόεδρος πρότεινε τη συνεργασία Άγκυρας- Ουάσινγκτον στη Λιβύη και ότι ο Αμερικανός ομόλογός του ήταν θετικός. «Έχουμε λάβει οδηγίες να συνεργαστούμε με τους Αμερικανούς ομολόγους μας. Αυτό θα είναι πολύ σημαντικό για τη σταθερότητα στην περιοχή και το μέλλον της Λιβύης», συμπλήρωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Τσαβούσογλου έκανε αναφορά σε συνεργασία σε επίπεδο υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας και σε επίπεδο υπηρεσιών πληροφοριών. «Θα θέλαμε να επεκτείνουμε περαιτέρω τους τομείς συνεργασίας μας», δήλωσε ακόμη, μιλώντας μία ημέρα μετά την επίσκεψή του στην Τρίπολη. Εκεί, τουρκική αντιπροσωπεία έκανε σειρά συναντήσεων με τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης.

«Ο σκοπός αυτής της επίσκεψης ήταν ξεκάθαρος; να επαναλάβουμε ισχυρά ότι η Τουρκία είναι στο πλευρό της Λιβύης», ανέφερε ο Τσαβούσογλου μετά την επίσκεψη. «Όπως γνωρίζετε έχουμε υπογράψει ένα μνημόνιο κατανόησης με τη Λιβύη για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες. Έχουμε συζητήσει όλα τα βήματα που θα γίνουν στη Μεσόγειο σε ό,τι αφορά στην ενέργεια», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι αντικείμενο των συζητήσεων που είχε στη Λιβύη είναι και το πώς μπορεί να επιτευχθεί μια μόνιμη κατάπαυση πυρός και μια πολιτική λύση.

Με πληροφορίες από Daily Sabah, Anadolu

 


Διεθνή
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM
Μελέτη UCLA: Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε LGBTQ+ ερωτήσεις από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε ερωτήσεις περί σεξουαλικού προσανατολισμού από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Μελέτη του UCLA Williams Institute συνδέει τις αλλαγές με το εκτελεστικό διάταγμα του 2025 για τον ορισμό του φύλου σε ομοσπονδιακό επίπεδο και προειδοποιεί ότι η απουσία δεδομένων SOGI ενδέχεται να επηρεάσει την καταγραφή ανισοτήτων και τη χάραξη πολιτικών για LGBTQ+ κοινότητες.
THE LIFO TEAM
ΝΤΑΒΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΜΠΟΡΓΚΕ ΜΠΡΕΝΤΕ

Διεθνή / Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Παραιτείται ο CEO μετά από έρευνα για τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επσταϊν

Η αποχώρησή του από τον φορέα που διοργανώνει το ετήσιο συνέδριο στο Νταβός έρχεται λιγότερο από έναν μήνα μετά τη δημοσιοποίηση νέας δέσμης εγγράφων που συνδέονται με την υπόθεση Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ

Διεθνή / Τι ακολουθεί για τον Άντριου μετά τη σύλληψή του και πού βρίσκεται η Σάρα Φέργκιουσον;

Bιογράφος της βασιλικής οικογένειας τονίζει ότι η «κηλίδα» των πράξεων του Άντριου επηρεάζει και υπονομεύει συνολικά τη μοναρχία, κάτι πρωτοφανές για τη σύγχρονη εποχή
THE LIFO TEAM