Πάνω από 100 συλλήψεις στο Λονδίνο - Βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία

Πάνω από 100 συλλήψεις στο Λονδίνο - Βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία Facebook Twitter
0

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι συνελήφθησαν μετά από βίαιες διαδηλώσεις στο Λονδίνο το Σάββατο, δήλωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία.

Η αστυνομία δέχτηκε επίθεση από διαδηλωτές, μερικοί από τους οποίους ήταν ακροδεξιοί, αφού χιλιάδες συγκεντρώθηκαν ισχυριζόμενοι ότι προστατεύουν αγάλματα ενώ ήταν σε εξέλιξη πορεία κατά του ρατσισμού. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε: «Η ρατσιστική βία δεν έχει θέση στους δρόμους μας».

Σε εξέλιξη είναι επίσης έρευνα για έναν άνδρα που εμφανίστηκε να ουρεί δίπλα σε ένα μνημείο του Keith Palmer, του αστυνομικού ο οποίος σκοτώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση του Γουέστμινστερ το 2017. Ξεχωριστά το Σάββατο, πραγματοποιήθηκαν πολλές ειρηνικές διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού στο Λονδίνο και σε όλη τη χώρα.


Η υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πάτελ, δήλωσε ότι η «βεβήλωση» του μνημείου του Palmer ήταν «απολύτως ντροπιαστική». Ο Διοικητής της αστυνομίας πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε μια αηδιαστική και αποτρόπαια εικόνα που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με  άνδρα που φαίνεται να ουρεί σε ένα μνημείο για τον  Palmer. Ξεκινήσαμε αμέσως μια έρευνα και θα συγκεντρώσουμε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα».

Πάνω από 100 συλλήψεις στο Λονδίνο - Βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία Facebook Twitter

Μπόρις Τζόνσον: «Η ρατσιστική βία δεν έχει θέση στους δρόμους μας»


Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον καταδίκασε την «ρατσιστική βία» έπειτα από τις συγκρούσεις ανάμεσα σε ακροδεξιούς διαδηλωτές, από την μία πλευρά, και αντιρατσιστές διαδηλωτές και την αστυνομία, που προσπαθούσε να κρατήσει χωρισμένα τα δύο στρατόπεδα.

«Η ρατσιστική βία δεν έχει θέση στους δρόμους μας», έγραψε στο Twitter ο Μπόρις Τζόνσον. «Οποιοσδήποτε επιτίθεται στην αστυνομία της θα αντιμετωπισθεί με την πλήρη ισχύ του νόμου». Νωρίτερα, μικρές ομάδες διαδηλωτών πέταξαν μπουκάλια και κουτιά (μπύρας) στην Τραφάλγκαρ Σκουέρ. Ακροδεξιές ομάδες φώναζαν ρατσιστικές βρισιές σε αντιρατσιστές διαδηλωτές και ορισμένοι προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν μεταλλικές μπάρες για να σπάσουν τις γραμμές των αστυνομικών δυνάμεων.

«Είναι ξεκάθαρο ότι ακροδεξιές ομάδες προκαλούν βία και διασάλευση της τάξης στο κεντρικό Λονδίνο. Καλώ τους ανθρώπους να παραμείνουν μακριά», έγραψε ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν στο Twitter.

Οι ακροδεξιές οργανώσεις συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Λονδίνο «για να προστατεύσουν την βρετανική κουλτούρα» και ειδικότερα ιστορικά μνημεία, έπειτα από το περιστατικό κατά το οποίο διαδηλωτές του αντιρατσιστικού κινήματος πέταξαν στο λιμάνι του Μπρίστολ το άγαλμα εμπόρου σκλάβων του 17ου αιώνα το περασμένο σαββατοκύριακο.

Αγάλματα ιστορικών προσωπικοτήτων, ανάμεσά τους και άγαλμα του Ουίνστον Τσόρτσιλ, έχουν πλέον καλυφθεί για να μην γίνουν στόχος των διαδηλωτών που δηλώνουν ότι τέτοια μνημεία δοξάζουν ρατσιστές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Lucky» Lackadoo: Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Διεθνή / Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Ο Τζον «Λάκι» Λακαντού, ο βετεράνος πιλότος του 100ού Σμήνους Βομβαρδισμού των ΗΠΑ, έφυγε στα 103 του χρόνια αφήνοντας πίσω του μια συγκλονιστική μαρτυρία για τις πιο αιματηρές αερομαχίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το βιβλίο του «Damn Lucky»
LIFO NEWSROOM
«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Διεθνή / «Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Η Τερέσα Ριβέρα κατηγόρησε για πρώτη φορά δημόσια το Ισραήλ ότι διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα, προκαλώντας αντιδράσεις από το Τελ Αβίβ και αποστασιοποίηση της ΕΕ
LIFO NEWSROOM
Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Διεθνή / Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Οι διαδηλωτές συνεπλάκησαν με την αστυνομία μπροστά από τη φιλοσοφική σχολή και πέταξαν φωτοβολίδες, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM