Ιράν: Θανατική ποινή στον Ιρανό «πράκτορα τής CIA» για το θάνατο Σουλεϊμανί

Ιράν: Θανατική ποινή στον Ιρανό «πράκτορα τής CIA» για το θάνατο Σουλεϊμανί Facebook Twitter
0

Ένας Ιρανός, που κρίθηκε ένοχος για τη διαρροή πληροφοριών που βοήθησαν τις ΗΠΑ να εντοπίσουν και να σκοτώσουν τον πανίσχυρο στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί, συνελήφθη και καταδικάστηκε σε θάνατο, σύμφωνα με την ιρανική δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του δικαστικού σώματος, Gholamhossein Esmail, ο φερόμενος ως δράστης ονομάζεται Seyed Mahmoud Mousavi Majd και είναι Ιρανός πολίτης. Κατηγορείται πως τροφοδοτούσε με πληροφορίες για τις κινήσεις του Σουλεϊμανί τις αμερικανικές και ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες με αντάλλαγμα χρήματα.

«Ο Mahmoud Mousavi-Majd, ένας από τους κατασκόπους της CIA και της Μοσάντ, καταδικάστηκε σε θάνατο. Μοιράστηκε πληροφορίες για το πού βρισκόταν ο μάρτυρας Σουλεϊμανί με τους εχθρούς» ανέφερε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

«Επιπλέον, έδωσε πληροφορίες ασφαλείας στις μυστικές υπηρεσίες Ισραήλ και ΗΠΑ για τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις, ιδίως τους Φρουρούς της Επανάστασης» πρόσθεσε ο Esmail.

Η θανατική ποινή, όπως γνωστοποίησε ο Esmail, θα εκτελεστεί δι' απαγχονισμού μόλις η ενοχή του επικυρωθεί από το Ισλαμικό Επαναστατικό Δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται πως ο Σουλεϊμανί -μία από τις πιο επιδραστικές μορφές των Φρουρών της Επανάστασης- δολοφονήθηκε μετά από επίθεση με drone στη Βαγδάτη στις 3 Ιανουαρίου, δολοφονία που προκάλεσε οργή σε Ιράν και Ιράκ. Μεταξύ των αντιποίνων της Τεχεράνης ήταν η από λάθος κατάρριψη ουκρανικού πολιτικού αεροσκάφους στις 8 Ιανουαρίου λίγο μετά την απογείωσή του από την ιρανική πρωτεύουσα. Η επίθεση που έγινε με τη λανθασμένη εντύπωση πως στόχος ήταν αμερικανικός πύραυλος, προκάλεσε το θάνατο 176 ανθρώπων.

Με πληροφορίες από Guardian/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Διεθνή / Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένονται σήμερα στους δρόμους, διαδηλώνοντας ενάντια στις αυταρχικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ και την πανηγυρική στρατιωτική παρέλαση για τα 250 χρόνια του αμερικανικού στρατού — που συμπίπτει με τα 79α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM
Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί ΛΟΑΤΚΙ+ στον κόσμο για τα ταξίδια της νέας σεζόν

Διεθνή / Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί ΛΟΑΤΚΙ+ στον κόσμο για τα ταξίδια της νέας σεζόν

Με αφορμή τον Μήνα Υπερηφάνειας και τις χιλιάδες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν αυτές τις ημέρες σε πόλεις όλου του κόσμου προς τιμήν του Pride, νέα έρευνα αποκαλύπτει τους must - visit προορισμούς για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα
LIFO NEWSROOM
Ιράν προς ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία: «Θα στοχοποιηθείτε αν παρέμβετε υπέρ του Ισραήλ»

Διεθνή / Ιράν προς ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία: «Θα στοχοποιηθείτε αν παρέμβετε υπέρ του Ισραήλ»

Η Τεχεράνη δηλώνει πως οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για το πυρηνικό της πρόγραμμα καθίστανται πλέον «ανώφελες», κατηγορώντας την Ουάσιγκτον για συνενοχή στα ισραηλινά πλήγματα
LIFO NEWSROOM
Προπαγάνδα Ισραήλ στο ελληνικό YouTube, ενόψει της αποστολής προς τη Γάζα

Διεθνή / Προπαγάνδα Ισραήλ στο ελληνικό YouTube, ενόψει της αποστολής προς τη Γάζα

Το GHF δέχεται έντονη κριτική τόσο από διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις όσο και από τον ΟΗΕ, για περιορισμένη διανομή βοήθειας, ελλιπή πρόσβαση και καταγγελίες για έλεγχο των δικαιούχων
LIFO NEWSROOM