Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 19 νέα κρούσματα - Οι 12 ταξιδιώτες

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 19 νέα κρούσματα - Οι 12 ταξιδιώτες Facebook Twitter
0

Δεκαεννέα νέα κρούσματα κορωνοϊού και κανένας νέος θάνατος στην Ελλάδα, με βάση τα δεδομένα που δηλώθηκαν στον ΕΟΔΥ μέχρι το μεσημέρι της 2ας Ιουνίου 2020 (ώρα 15:00).

Συγκεκριμένα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 19, εκ των οποίων 12 σε ταξιδιώτες που αφίχθηκαν με πτήση από το εξωτερικό. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2937 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 55.3% άνδρες.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 179 θάνατοι.

Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 11 (72.7% άνδρες).

Από το σύνολο των 2937 κρουσμάτων, 651 (22.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1695 (57.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.


Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 48 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). 

Μπορείτε να διαβάσετε όλη την έκθεση εδώ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αττική: Συνελήφθη 19χρονος για εκδικητική πορνογραφία με θύμα ανήλικη

Ελλάδα / Αττική: Συνελήφθη 19χρονος για εκδικητική πορνογραφία με θύμα ανήλικη

Ο 19χρονος ασκούσε ψυχολογική πίεση στη 17χρονη, μέσω μηνυμάτων και τηλεφωνικών κλήσεων, απειλώντας ότι θα προκαλέσει κακό στην ίδια, σε πρόσωπα του περιβάλλοντός της ή στον εαυτό του
LIFO NEWSROOM
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω της διαμαρτυρίας των αγροτών

Ελλάδα / Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω της διαμαρτυρίας των αγροτών

Έχοντας μαζί τους πανό που φέρουν συνθήματα με τις λέξεις «Daniel», «Πανώλη» και «Ευλογιά», οι αγρότες που έχουν ταξιδέψει από διάφορα μέρη της Ελλάδας, έχουν ξεκινήσει ήδη τη διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας
LIFO NEWSROOM