La Repubblica: «Η Ελλάδα μάς έκλεισε την πόρτα» - Πικρία των Ιταλών για τον τουρισμό

La Repubblica: «Η Ελλάδα μάς έκλεισε την πόρτα» - Πικρία των Ιταλών για τον τουρισμό Facebook Twitter
0

«Η πανδημία χαράσσει εκ νέου τον χάρτη των διακοπών στην Ευρώπη και η Ιταλία – με συνενόχους τους 33.000 θανάτους του κορωνοϊού – παραμένει προς το παρόν στη δεύτερη κατηγορία», γράφει η La Repubblica.

Σε άρθρο γνώμης στην ιταλική εφημερίδα, ο δημοσιογράφος Ετορε Λιβίνι σχολιάζει την λίστα με τις χώρες από τις οποίες η Ελλάδα θα δέχεται τουρίστες από την 15η Ιουνίου με αεροπορικές πτήσεις προς τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, κάνοντας λόγο για «πόλεμο όλων εναντίον όλων» .

«Ακόμα και η Ελλάδα μάς έκλεισε την πόρτα, η πρώην μεγάλη ασθενής της ηπειρωτικής οικονομίας, η οποία αποφάσισε να ανοίξει τα σύνορά της σε 29 χώρες αλλά όχι σε εμάς», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια επικαλείται τις δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, πως η Ελλάδα κάθε άλλο παρά προβαίνει σε διακρίσεις και λαμβάνει τις όποιες αποφάσεις της με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, σημειώνοντας ωστόσο πως «το αποτέλεσμα δεν αλλάζει».

Και συνεχίζει: «Σε δύο εβδομάδες κάτω από τον Παρθενώνα και στα νησιά του Αιγαίου, θα μπορούν να βρεθούν Γερμανοί, Αυστριακοί, Ελβετοί, Δανοί, Ούγγροι, Τσέχοι καθώς επίσης και οι πολίτες άλλων 23 χωρών που διαχειρίστηκαν καλύτερα την κατάσταση έκτακτης ανάγκης», προσθέτοντας πως «αυτό δεν θα μπορούν να το κάνουν ούτε οι Ιταλοί, ούτε οι Γάλλοι, ούτε οι Ισπανοί και οι Βρετανοί» οι οποίοι εάν αποφασίσουν να επισκεφτούν την Ελλάδα, θα πρέπει μετά την άφιξή τους να μπουν σε καραντίνα  14 ημερών.

«Η Αθήνα ασκεί εδώ και καιρό πιέσεις για τη δημιουργία τουριστικών διαύλων με περιοχές που έχουν παρόμοια επιδημιολογικά δεδομένα. Και η κίνηση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτέλεσε την αρχή μιας κούρσας στην οποία η Μαδρίτη και η Ρώμη μειονεκτούν. Ήρθε η ώρα να το παραδεχτούμε. Φταίμε εμείς για το γεγονός πως θεωρούμαστε η πανούκλα της Ευρώπης», υποστηρίζει και ο Φραντσέσκο Μέρλο, έτερος αρθρογράφος της La Repubblica, σχολιάζοντας το άνοιγμα των ελληνικών συνόρων σε σύγκριση με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ιταλία σχετικά με την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν ενοχλεί τους Ιταλούς το γεγονός πως «η Ελλάδα μας απαγορεύει τη θάλασσά της».

Πηγή: Τα Νέα

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορείται ότι υιοθετεί πρακτικές τύπου ICE στη μεταναστευτική πολιτική της

Ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληξαν σε συμφωνία για νέο πλαίσιο επιστροφών μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, το οποίο προβλέπει ευκολότερες απελάσεις, δημιουργία κέντρων κράτησης εκτός ΕΕ και ισόβια απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ
THE LIFO TEAM
Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Η Βίβιαν Γουίλσον, η αποξενωμένη τρανς κόρη του Έλον Μασκ, είχε αρνηθεί ότι η ταυτότητά της ευθύνεται για τη δεξιά στροφή του. Ο ίδιος όμως απάντησε θετικά σε ανάρτηση που υποστήριζε ακριβώς αυτό.
THE LIFO TEAM
BLAKE LIVELY JUSTIN BALDONI

Διεθνή / Blake Lively και Justin Baldoni επιστρέφουν στα δικαστήρια

Η νομική ομάδα της ηθοποιού έχει ασκήσει αγωγή εναντίον του συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «It Ends with Us» για την καταβολή δικαστικών εξόδων και αποζημίωσης, αναζωπυρώνοντας μια δικαστική διαμάχη που διαρκεί χρόνια
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί εν μέσω μαζικών επιθέσεων της Ρωσίας

Η Μόσχα είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα εξαπέλυε «συστηματικά πλήγματα», ως απάντηση σε επίθεση με ουκρανικά drones σε κοιτώνα στη ρωσοκρατούμενη περιοχή του Λουχάνσκ, όπου σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Το Ιράν διακόπτει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων στον Λίβανο

Η Τεχεράνη απειλεί με καθολικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και την ενεργοποίηση άλλων μετώπων - «Προς το συμφέρον του Νετανιάχου να σαμποτάρει οποιαδήποτε συμφωνία», σχολιάζει ο διεθνής Τύπος για τις επιθέσεις στον Λίβανο
THE LIFO TEAM