Η τέλεια θέση για την τηλεόραση: Πώς θα τη δημιουργήσετε και ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος συσκευής

Η τέλεια θέση για την τηλεόραση: Πώς θα τη δημιουργήσετε και ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος συσκευής Facebook Twitter
0

Η εύρεση του τέλειου σημείου για την τοποθέτηση της τηλεόρασης μπορεί να αποδειχθεί μια σπαζοκεφαλιά. 

Ένα δωμάτιο μπορεί να έχει «δύσκολο» σχήμα, πολλά παράθυρα ή λίγες πρίζες, κάτι που δυσχεραίνει την επιλογή της καλύτερης θέσης για την τηλεόραση. Η Washington Post απευθύνθηκε σε αρχιτέκτονες, διακοσμητές και άλλους ειδικούς, αναζητώντας συμβουλές για το πού πρέπει να τοποθετηθεί η τηλεόραση. 

Χρησιμοποιείστε μια περιστρεφόμενη βάση 

Μια σχετικά εύκολη λύση είναι να τοποθετήσετε την τηλεόραση σε μια βάση πλήρους κίνησης, που επιτρέπει να βλέπετε την οθόνη από κάθε πλευρά, οπότε σχεδόν κάθε σημείο του δωματίου είναι λειτουργικό. 

Η τοποθέτηση της βάσης είναι σχετικά απλή υπόθεση, όμως η διακοσμήτρια Σούζαν Σάτερ τονίζει ότι πρέπει να μπει αρκετά χαμηλά, έτσι ώστε να μην καταπονείτε τον αυχένα όταν παρακολουθείτε τηλεόραση. 

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρίζα κοντά στο σημείο όπου θέλετε να βάλετε την τηλεόραση, μπορείτε να καλέσετε έναν ηλεκτρολόγο που θα τοποθετήσει μία νέα. 

Υπολογίστε πόσο μεγάλη πρέπει να είναι η τηλεόραση 

Αφού αποφασίσετε πού θα τοποθετήσετε την τηλεόραση, είναι σημαντικό να καταλήξετε στο μέγεθος της συσκευής που ταιριάζει καλύτερα στον χώρο. Η επιλογή τηλεόρασης με λάθος διαστάσεις θα «κάνει τον χώρο να δείχνει ότι δεν έχει ισορροπία και θα είναι άβολη η παρακολούθηση», επισημαίνει η διακοσμήτρια Έρικα Τζέιν Τσάουντουρι. 

Για να υπολογίσετε το ιδανικό μέγεθος, η ίδια προτείνει να διαιρέσετε διά του δύο την απόσταση σε ίντσες ανάμεσα στην τηλεόραση και το σημείο στο οποίο θα κάθεστε. Για παράδειγμα, εάν η αγαπημένη σας θέση στον καναπέ απέχει 120 ίντσες (περίπου 3 μέτρα) από το σημείο που θα μπει η τηλεόραση, τότε θα πρέπει να επιλέξετε μία συσκευή 60 ιντσών. 

Η τηλεόραση ως «έργο τέχνης» 

Το καμουφλάζ είναι άλλη μία χρήσιμη τακτική. Ιδιαίτερα σε ένα δωμάτιο χωρίς προφανές σημείο που «τραβάει» το μάτι. Οι νέες τηλεοράσεις έχουν «art mode»- ή «gallery» ή «ambient» mode- στο οποίο προβάλλονται φωτογραφίες ή πίνακες στην οθόνη, όταν δεν παρακολουθείτε κάτι άλλο. 

Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι. Προσπαθήστε να τοποθετήσετε την τηλεόραση σε έναν τοίχο με φωτογραφίες ή έργα τέχνης. Εάν γύρω υπάρχουν άλλα, πιο ελκυστικά αντικείμενα, η τηλεόραση δεν θα ξεχωρίζει τόσο πολύ. 

Κρύψτε την σε ένα ντουλάπι 

Αν το επιτρέπει ο χώρος, ένα ντουλάπι μπορεί να δημιουργήσει ένα σημείο εστίασης εκεί που δεν υπήρχε, να κρύψει την τηλεόραση όταν δεν τη χρησιμοποιείτε, ή να χωρίσει το δωμάτιο για διαφορετικές χρήσεις. 

Επίσης, υπάρχει και το χάος των καλωδίων που δημιουργεί η τηλεόραση, σε συνδυασμό με τις κονσόλες και τα ηχεία. Οι ασύρματες συσκευές που συνδέονται με την τηλεόραση βοηθούν να περιοριστεί αυτή η ακαταστασία. Και βέβαια υπάρχουν πολλές απλές και φθηνές λύσεις στην αγορά, για ταινίες βέλκρο ή άλλους τρόπους που κρατούν δεμένα τα καλώδια ή και καλύμματα που τα κρύβουν. 

Lifehacker
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σκουπιδοποίηση της Amazon: κατάντια ή ένα όραμα σε εξέλιξη;

Θέματα / Η «σκουπιδοποίηση» της Amazon: Κατάντια ή ένα όραμα σε εξέλιξη;

Αν κάθε φορά που ετοιμάζεστε να παραγγείλετε κάτι από τον κολοσσό των διαδικτυακών αγορών αισθάνεστε ότι πλέετε σε μια θάλασσα περιττών πληροφοριών που σας μπερδεύουν, δεν είστε μόνοι – και κυρίως υπάρχει εξήγηση στο γιατί η εταιρεία μοιάζει να βάζει τα χέρια της και να βγάζει τα μάτια της.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ