«LGBTQI+ We support you»: Τα πρώτα ελληνικά γραμματόσημα ενάντια στην ομοφοβία

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ Facebook Twitter
Η ειδική έκδοση «LGBTQI+ We support you» περιλαμβάνει ένα φυλλαράκι 4 αυτοκόλλητων προσωπικών γραμματοσήμων που διατίθεται προς 4 ευρώ και θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη 10 Ιουνίου.
0

OΛΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, φόβο και μίσος, όπου η ορατότητα και ο σεξουαλικός προσανατολισμός θα συμβαδίζουν με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες. 

Στο πλαίσιο αυτό τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.) δηλώνουν με τον δικό τους τρόπο τη στήριξή τους στη διαφορετικότητα και την αποδοχή της, στα ίσα δικαιώματα, σε μια κοινωνία συμπεριληπτική και δίκαιη. 

Τα ΕΛ.ΤΑ. συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια άρσης των διακρίσεων έναντι των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, επιθυμώντας να συμβάλουν στην ορατότητα της κοινότητας και στην ανάδειξη των προκλήσεων που αντιμετωπίζει. 

Έτσι, αξιοποιώντας τη δύναμη του γραμματοσήμου, που, παρά το μικρό του μέγεθος, έχει αποδείξει ότι αποτελεί φορέα πολιτισμού και σπουδαίο μέσο διάδοσης σύγχρονων κοινωνικών μηνυμάτων, τα ΕΛ.ΤΑ. συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια άρσης των διακρίσεων έναντι των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, επιθυμώντας να συμβάλουν στην ορατότητα της κοινότητας και στην ανάδειξη των προκλήσεων που αντιμετωπίζει. 

Ειδικότερα, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η ειδική έκδοση «LGBTQI+ We support you» περιλαμβάνει ένα φυλλαράκι 4 αυτοκόλλητων προσωπικών γραμματοσήμων που διατίθεται προς 4 ευρώ και θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη 10 Ιουνίου.

ΕΛΤΑ Facebook Twitter

Ο καθένας θα έχει τη δυνατότητα να τα προμηθευτεί από το e-shop των ΕΛ.ΤΑ. αλλά και από τα ταχυδρομικά καταστήματα του δικτύου.

Για το θέμα αυτό, ο διευθυντής Φιλοτελισμού και Εταιρικής Επικοινωνίας των ΕΛ.ΤΑ, Λάζαρος Λαζαρίδης, δήλωσε αποκλειστικά στη LiFO: «Τους τελευταίους μήνες, ως Ελληνικά Ταχυδρομεία κάνουμε μια συντονισμένη προσπάθεια να αναδείξουμε σημαντικά κοινωνικά μηνύματα μέσα από τα ελληνικά γραμματόσημα. Έτσι, σχεδιάσαμε γραμματόσημα ενάντια στο bullying και αναδείξαμε το κίνημα #Metoo.

Tώρα ενώνουμε, για πρώτη φορά, τη φωνή μας με τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και κυκλοφορούμε 4 αυτοκόλλητα προσωπικά γραμματόσημα που δηλώνουν τη στήριξή μας στη διαφορετικότητα και την αποδοχή της, σε μια κοινωνία συμπεριληπτική και δίκαιη.

Σας καλούμε να επιλέξετε αυτά τα γραμματόσημα για την αποστολή της αλληλογραφίας σας ώστε να διαδώσουμε μαζί, σε όλον τον κόσμο, αυτό το ηχηρό μήνυμα». 

Lgbtqi+
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σακελλαροπούλου για την Ημέρα κατά της Ομοφοβίας: Ηθικό χρέος κάθε δημοκρατίας ο σεβασμός της διαφορετικότητας

Πολιτική / Σακελλαροπούλου για την Ημέρα κατά της Ομοφοβίας: Ηθικό χρέος κάθε Δημοκρατίας ο σεβασμός της διαφορετικότητας

Να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την αντιμετώπιση των διακρίσεων στο περιβάλλον του σχολείου, καθώς και την προστασία των παιδιών των ΛΟΑΤΚΙ+ οικογενειών από τον στιγματισμό
THE LIFO TEAM
Rooftop Lovers

Lgbtqi+ / The Queer Archive Festival #2: Η queer κουλτούρα γιορτάζει και φέτος στην Αθήνα

Το δεύτερο Queer Archive Festival ετοίμασε ένα τετραήμερο γεμάτο εικαστικές και άλλες δράσεις από καταξιωμένους και ανερχόμενους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, αλλά και ένα νέο φωτογραφικό πρότζεκτ του Βασίλη Κεκάτου που υμνεί την queer αγάπη.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM