«Δεν θέλω, αλλά φοβάμαι» - Η Λαβέρν Κοξ σκέφτεται να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ μετά τη νίκη Τραμπ

«Δεν θέλω, αλλά φοβάμαι» - Η Λαβέρν Κοξ σκέφτεται να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ μετά τη νίκη Τραμπ Facebook Twitter
Φωτ. Λαβέρν Κοξ / EPA
0

Την βαθιά ανησυχία της για το μέλλον της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στις ΗΠΑ μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές, εξέφρασε η τρανς ηθοποιός Λαβέρν Κοξ σε πρόσφατες δηλώσεις της.

Μιλώντας στο νέο επεισόδιο του podcast «Just For Variety» του Variety, η Λαβέρν Κοξ δήλωσε ότι ξέσπασε σε δάκρυα όταν κατάλαβε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα κερδίσει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο. «Είχε περίπου 246 εκλέκτορες. Ένιωθα σαν να λέω ''εγώ είμαι εκτός'' και έκλαιγα», ανέφερε χαρακτηριστικά η τρανς ηθοποιός, ξεκαθαρίζοντας μεταξύ άλλων πως «φοβάται».

«Δεν θέλω να είμαι έτσι, αλλά φοβάμαι. Ως δημόσιο πρόσωπο, με όλα μου τα προνόμια, φοβάμαι, και φοβάμαι ιδιαίτερα ακριβώς επειδή είμαι δημόσιο πρόσωπο. Αισθάνομαι ότι θα μπορούσα να γίνω στόχος. Νομίζω ότι ξόδεψαν σχεδόν 100 εκατομμύρια δολάρια σε διαφημίσεις κατά των τρανς. Είναι βαθιά ανησυχητικό», συμπλήρωσε η Κοξ.

Μάλιστα ανέφερε πως η ίδια και αρκετοί τρανς φίλοι της ανησυχούν τόσο πολύ για την ανάληψη της προεδρίας από τον Τραμπ που σκέφτονται να εγκαταλείψουν τις ΗΠΑ. «Κάνουμε έρευνα για διάφορες πόλεις στην Ευρώπη και στην Καραϊβική» σημείωσε, προσθέτοντας ότι γνωρίζει κάποιους ανθρώπους που εξετάζουν το ενδεχόμενο να μετακομίσουν εντός των Ηνωμένων Πολιτειών σε πολιτείες που θεωρούνται ασφαλέστερες για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Η Λαβέρν Κοξ παρομοίασε επίσης μια δεύτερη διακυβέρνηση Τραμπ, η οποία αναμένεται να είναι εξαιρετικά δύσκολη για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, με τη Γερμανία πριν την άνοδο των Ναζί. «Υπήρχε αυτή η ακμάζουσα κοινότητα queer ανθρώπων στο Βερολίνο πριν από την άνοδο του ναζισμού. Επιτέθηκαν σε Εβραίους ανθρώπους. Επιτέθηκαν σε μετανάστες, επιτέθηκαν σε queer και τρανς άτομα», συμπλήρωσε.

Τέλος, ανέφερε ότι είχε μεγάλες ελπίδες για τη νίκη της Κάμαλα Χάρις. «Σίγουρα ανησυχώ για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, αλλά νομίζω ότι δεν είναι σύμπτωση ότι η επίθεση στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, ιδίως στα τρανς άτομα, συμβαίνει την ίδια στιγμή που υπάρχει μια οργανωμένη επίθεση στα αναπαραγωγικά δικαιώματα», κατέληξε η ηθοποιός.

Με πληροφορίες από PinkNews

Lgbtqi+
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

*There Is A Ghost/ από τον Πάνο Μιχαήλ

ΟΑΣΗ / *There Is A Ghost/ από τον Πάνο Μιχαήλ

Τέσσερις queer αφηγήσεις που ξεκινούν από τη μουσική αλλά μιλούν για κάτι πιο βαθύ: το παιδί που χόρευε μπροστά στην τηλεόραση, την επιθυμία που δεν χωράει πουθενά, το τραύμα που παίρνει χρώμα. Η Kylie, η Τζένη Βάνου και η ANOHNI σαν φαντάσματα που μας στοίχειωσαν για να μας σώσουν, και τρεις νέες σπίθες – Cole Escola, Sondiaze, Koplje – που μας θυμίζουν γιατί το queer δεν ήταν ποτέ “ασφαλές”.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
*Χαλάρωσε, να το κάνεις/ από τον Πάνο Μιχαήλ

Όαση / *Χαλάρωσε, να το κάνεις/ από τον Πάνο Μιχαήλ

Από σήμερα η ΟΑΣΗ αλλάζει μορφή. Δεν είναι πια blog. Είναι επιδερμίδα με μνήμη· ένα σημείο πάνω στον ψηφιακό χάρτη όπου η queer φωνή δεν λογοκρίνεται, δεν περνάει από φίλτρο, και δεν χρειάζεται να αποδείξει πως υπάρχει.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Tο νέο (παλιό) πρόσωπο του cruising – Μια βόλτα στους γκέι στάβλους της Αθήνας

Lgbtqi+ / Tο νέο (παλιό) πρόσωπο του cruising – Μια βόλτα στους γκέι στάβλους της Αθήνας

Στη σάουνα της M. Αλεξάνδρου στο Γκάζι ορδές ανδρών επιδίδονται, μέσα στα σκοτάδια, σε αυτά που πλέον μπορούν να κάνουν και στο φως. Δυο φίλοι μας, γκέι άνδρες, κρατάνε ημερολόγιο απ’ την τελευταία τους επίσκεψη.
THE LIFO TEAM
«Δεν περιγράφεται το συναίσθημα όταν γίνομαι drag queen − είναι πολύ δυνατό»

Lgbtqi+ / «Δεν περιγράφεται το συναίσθημα όταν γίνομαι drag queen − είναι πολύ δυνατό»

Μια βραδιά στα καλλιστεία Miss Hellas Drag Pageant 2025, εκεί όπου το ταλέντο, το γκλίτερ, το χιούμορ και οι out of the box εμφανίσεις περισσεύουν − και βιώσαμε στην πράξη πώς είναι όταν η διαφορετικότητα όχι απλώς γίνεται αποδεκτή, αλλά γιορτάζεται με ενθουσιασμό.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τέρψη, τακούνι ή φλατ;

Lgbtqi+ / Η Τερψιχόρη δεν θέλει να την στενεύουν άλλο τα παπούτσια της

Στα 22 της η Τερψιχόρη ψάχνει παπούτσια που θα χωράνε την καριέρα ενός μοντέλου, τη μετανάστευση, την τρανς ταυτότητα και την καθημερινότητά της. Της αρέσει να περπατάει σε ψηλά τακούνια όπως και να πέφτει, αλλά μόνο για να κάνει dip στο voguing.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ
chem sex

Lgbtqi+ / Είναι το chemsex η νέα μεγάλη απειλή για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα;

Τι ακριβώς είναι το chemsex, γιατί παραμένει ταμπού ακόμα και μέσα στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και γιατί έχει συνδεθεί μαζί της; Ποιοι είναι οι κίνδυνοι και γιατί η δαιμονοποίηση δεν είναι λύση; Ειδικοί από τον χώρο της υγείας μιλούν στη LIFO.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Διεθνής Ημέρα Τρανς Ορατότητας 2025

Διεθνής Ημέρα Τρανς Ορατότητας 2025 / Διεθνής Μέρα Τρανς Ορατότητας: 16 χρόνια μετά, το κλίμα είναι πολύ διαφορετικό

Η φετινή επέτειος έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι κατακτήσεις, τα δικαιώματα, η ίδια η ύπαρξη των τρανς και non-binary ανθρώπων δοκιμάζονται στις ΗΠΑ και διεθνώς – τι ζητά το ΣΥΔ στην Ελλάδα.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ