ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Ξαφνικά φέτος το καλοκαίρι

Τα επτά του χρόνια κλείνει φέτος το θερινό κινηματογραφικό φεστιβάλ που επανέρχεται με δεκαπέντε ταινίες από αρκετά διαφορετικά κινηματογραφικά είδη. Οι ταινίες, μοιρασμένες σε θεματικά ζευγάρια, προβάλλονται κάθε βράδυ, από τις 12 έως τις 18 Ιουλίου, στον θερινό κινηματογράφο «Ριβιέρα».

 

Η εβδομάδα προβολών θα ξεκινήσει με την με την πανελλήνια πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης περιπέτειας φαντασίας Upgrade του Λι Γουανέλ. 

 

12-18/7, Ριβιέρα, Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια, εισ.: 6-10 ευρώ

 

 

ΧΟΡΟΣ

Enfant

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Το Enfant είναι μια χορογραφία παραδομένων σωμάτων με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά.

 

Ο Μπορίς Σαρμάτς, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της σύγχρονης αβανγκάρντ σκηνής του χορού, θέτει με το έργο που παρουσιάζει στο Φεστιβάλ Αθηνών την ερώτηση: πώς γίνεται να υπάρξει σωματική κίνηση χωρίς τη χρήση μυϊκής ενέργειας;

 

Πρόκειται για μια χορογραφία παραδομένων σωμάτων με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά, τα οποία μεταφέρονται, τοποθετούνται και αποτίθενται στο έδαφος από τους ενήλικους χορευτές, οι οποίοι με τη σειρά τους μετακινούνται από έναν τεράστιο γερανό.

 

12-14/7, Πειραιώς 260, Χώρος Δ, 21:00, εισ.: 15-25 ευρώ

 

 

ΘΕΑΤΡΟ

Βρικόλακες

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Η ομάδα Blindspot της Γιώτας Αργυροπούλου και του Μιχάλη Κωνσταντάτου έχει διακριθεί με πολλά βραβεία και συμμετοχές σε διεθνείς διοργανώσεις.

 

Συνδυάζοντας διαφορετικά είδη τέχνης, όπως το θέατρο, τα εικαστικά, ο κινηματογράφος, η μουσική και οι νέες τεχνολογίες, η ομάδα Blindspot της Γιώτας Αργυροπούλου και του Μιχάλη Κωνσταντάτου έχει διακριθεί με πολλά βραβεία και συμμετοχές σε διεθνείς διοργανώσεις, π.χ. στο Φεστιβάλ Ίψεν 2016, στο Εθνικό Θέατρο του Όσλο.

 

Στην καινούργια τους προσπάθεια επιχειρούν μια ανατροπή στη βασική έκβαση του ιψενικού έργου, ενώ οι ήρωες αναμετρώνται με τους προσωπικούς τους Βρικόλακες.

 

17-20/7, Πειραιώς 260, Χώρος Ε, 21:00, εισ.: 10-20 ευρώ

 

 

Άγγελος εξολοθρευτής

Η Άντζελα Μπρούσκου διασκευάζει και σκηνοθετεί για το Φεστιβάλ Αθηνών τον Άγγελο εξολοθρευτή του Λουίς Μπουνιουέλ, μια μακάβρια κωμωδία με καυστική ματιά πάνω στην ανθρώπινη φύση που μπορεί να κρύβει άγρια ένστικτα και άβολα μυστικά.

15-17/7, Πειραιώς 260, Χώρος Η, 21:00, εισ.: 10-20 ευρώ

 

 

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

i-D Concept Stores x YellowKorner

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Τα i-D Concept Stores και η γκαλερί YellowKorner Athens συναντιούνται σε μια έκθεση φωτογραφίας μόδας.

 

Τα i-D Concept Stores και η γκαλερί YellowKorner Athens συναντιούνται σε μια έκθεση φωτογραφίας μόδας. Έργα φωτογράφων, όπως οι Slim Aarons, Formento+Formento Nicolas Bets, Damien Dufrensne, Romina Russia, John Wright, Guendalina Fiore, Ruslan Lobanov, σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων (και σε εξαιρετική ποιότητα εκτύπωσης) θα φιλοξενούνται στον 2ο όροφο του καταστήματος στο Κολωνάκι.

 

Έως 8/9, i-D Concept Store, Κανάρη 12, Δευτ.-Σάβ. 10.00-19.00

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Martha Argerich

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Martha Argerich

 

Ένας ζωντανός μύθος του πιάνου, η Μάρτα Άργκεριχ. ερμηνεύει, μαζί με την μαθήτριά της και ταχύτατα ανερχόμενη Ελληνίδα πιανίστα Θεοδοσία Ντόκου, το Κοντσέρτο για δύο πιάνα του Φρανσίς Πουλένκ.

 

Δασκάλα και μαθήτρια θα βρεθούν επίσης μαζί στη σκηνή για να ερμηνεύσουν το δημοφιλέστατο έργο του Καμίγ Σαιν-Σανς «Το καρναβάλι των ζώων», με τη Γαλλίδα ηθοποιό και κόρη της Άργκεριχ, Ανί Ντιτουά, να αναλαμβάνει το αφηγηματικό μέρος. Τις δύο πιανίστριες συνοδεύει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή.

 

13/7, Ηρώδειο, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, 21:00, εισ.: 10-80 ευρώ

 

 

Theodore

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Φωτό: Πέτρος Πουλόπουλος

 

Ο ταλαντούχος συνθέτης και πολυοργανίστας Theodore επιστρέφει στην Αθήνα μετά την εμφάνισή του στο SXSW του Τέξας, ερμηνεύοντας νέο υλικό μαζί με κομμάτια από τους δύο προηγούμενους δίσκους του σε ένα ιδιαίτερο οπτικοακουστικό θέαμα. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Foam, ένα νέο pop electronic duo από την Αθήνα που συνδυάζει επιρροές από την indie, electronic, downtempo και dream pop μουσική.

 

18/7, Τεχνόπολη Πειραιώς 100, Γκάζι, 22:00, εισ.: 8-12 ευρώ

 

 

Nigel Kennedy, Bach meets Kennedy meets Gershwin

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Ο σούπερ-σταρ του βιολιού Νάιτζελ Κέννεντυ.

 

Ο σούπερ-σταρ του βιολιού Νάιτζελ Κέννεντυ, από τους κορυφαίους κλασικούς ερμηνευτές της γενιάς του και ο βιολονίστας με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία της μουσικής, επισκέπτεται την Αθήνα με μια παράσταση-διάλογο ανάμεσα στον Μπαχ (με τα έργα του για βιολί που ο Κέννεντυ έχει ερμηνεύσει επανειλημμένως στο παρελθόν) και τις τζαζ συνθέσεις του Γκέρσουιν, ενός σύγχρονου κλασικού.

 

17/7, Ηρώδειο, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, 21:00, εισ.: 22-90 ευρώ

 

 

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Cinema Alive: Dirty Dancing

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Το Cinema Alive παρουσιάζει το πρώτο immersive cinema experience (διαδραστικό σινεμά) που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, «ζωντανεύοντας» το Dirty Dancing.

 

Το Cinema Alive παρουσιάζει το πρώτο immersive cinema experience (διαδραστικό σινεμά) που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, «ζωντανεύοντας» το Dirty Dancing, μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του box office του σύγχρονου κινηματογράφου.

 

Στην παράσταση-προβολή θα συμμετάσχουν πάνω από 30 ηθοποιοί και χορευτές που θα αναπαριστούν επιλεγμένες και κομβικές σκηνές. Dancing acts, live μουσική, DJs καθώς και ο ανάλογος φωτισμός και τα σκηνικά θα περιβάλλουν την ταινία, ενισχύοντας στην εμπειρία του κοινού.

 

13 & 14/7, Gazi Music Hall, Ιερά Οδός 7-13, 210 342 8055, 20:30, εισ.: 10-18 ευρώ

 

 

ΠΑΡΤΙ

Season Closing Party στο Spinster

To Spinster γιορτάζει το κλείσιμο της σεζόν με τους Akylla /ClubKid/ nikolas gale.

13/7, Spinster, Ικτίνου 3, Ομόνοια, 21:00

Οδηγός Σινεμά