Ο πιο αστείος άνθρωπος του Twitter, ζωντανά

Facebook Twitter
0


Σύμφωνα με το Time, ο Andy Borowitz έχει το πιο αστείο Twitter. Τα ρεπουμπλικανικά ντιμπέιτ στην κούρσα για τον αντίπαλο του Ομπάμα στις φετινές εκλογές χάρη σ’ αυτόν αναδεικνύονται ως ευκαιρίες να πέσεις από τον καναπέ από τα γέλια. Είναι αυτός:


 

Αν αυτό δεν σας λέει κάτι, είναι επίσης συγγραφέας πολλών βιβλίων που πουλήθηκαν πολύ – για την ακρίβεια, το τελευταίο του βιβλίο, στο οποίο περιγράφει μια περιπέτεια της υγείας του και τον κυκεώνα του (ακριβού) νοσοκομείου, είναι αυτή τη στιγμή το νούμερο 1 στις πωλήσεις του Kindle και κάνει 99 cents.


Ο Borowitz είναι επίσης ο δημιουργός του Πρίγκηπα του Μπελ Αιρ, της σειράς που ξεκίνησε την καριέρα του Γουίλ Σμιθ, κι έχει παίξει στο Melinda and Melinda του Γούντι Άλεν.




Κυρίως όμως είναι γνωστός για το Borowitz Report, ένα σατιρικό μπλογκ στο οποίο παρουσιάζει ειδήσεις ενός παράλληλου σύμπαντος, βγάζοντας προσωρινά το «τραγικό» από τον τραγέλαφο της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής και σπρώχνοντάς τον προς το «γελοίο.»


Ο Borowitz μένει στη Νέα Υόρκη αλλά φέτος, για καλή μας τύχη, αποφάσισε να εμφανιστεί  και στη δυτική ακτή. Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν δύο εβδομάδες πριν την εμφάνισή του, προσκεκλημένος της οργάνωσης the Writers Bloc, η οποία δίνει βήμα σε πολιτικούς αναλυτές και συγγραφείς της εποχής.



Εμφανίστηκε μαζί με τον Patton Oswalt, τον οποίον μπορεί να ξέρετε από σήριαλ της τηλεόρασης και μίλησαν μεταξύ τους, περνώντας από τα παιδικά τους χρόνια στη σύγχρονη πολιτική κατάσταση και το τελευταίο μισάωρο απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού. Τα αστεία δυστυχώς δεν είναι το ίδιο καλά σε γραπτή μορφή, αλλά είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω:


 

Για την πορεία του Ομπάμα:

«Εντάξει, είναι σίγουρο, θα ξαναβγεί, δεν γίνεται να μην ξαναβγεί. Πιστεύω ότι είναι πολύ καλός πρόεδρος…(((χειροκροτήματα))). Ναι, πολύ καλός. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν γεννήθηκε εδώ. (((Αυτό ήταν για λίγο βασική καμπάνια του καναλιού Fox News η οποία συνετρίβη διασκεδάζοντας όλη τη χώρα.))) Έμαθε πολύ γρήγορα τις συνήθειές μας, την παράδοσή μας… Επίσης, ήταν πολύ καλή ιδέα που σκότωσε τον Μπιν Λάντεν για να μας αποπροσανατολίσει από το γεγονός ότι είναι μουσουλμάνος. (((Επίσης μέρος της καμπάνιας του Fox.))) Αυτό που πρέπει να κάνει για να ξαναβγεί είναι να τον ξανασκοτώσει τον Οκτώβριο. Οι Αμερικανοί έχουν πολύ ασθενή μνήμη.»

 

Για το γιατί έγινε κωμικός:

Όταν ήμουν μικρός, ήμουν ένα ψηλό παιδί με μεγάλη μύτη, ξέρω ότι τώρα είναι δύσκολο να το πιστέψετε. Μεγάλωσα στο Κλήβελαντ. Είναι κανείς εδώ από το Κλήβελαντ; (((Χειροκροτήματα στο βάθος.))) Λοιπόν, αυτό το μέρος ήταν τόσο τραγικό. Το αποκορύφωμα είναι ότι μία χρονιά, πήρε φωτιά το ποτάμι. Μεγάλωσα σε μία περιοχή που ο κόσμος ήταν πολύ καλός στο να φτιάχνει ωραία έπιπλα και στο να μην κάνει ποτέ σεξ. Ποτέ. Είμαι μέρος αυτής της κουλτούρας, με τη διαφορά ότι δεν ξέρω να φτιάχνω ωραία έπιπλα. Αυτό με έκανε να θέλω να κάνω τον κόσμο να γελάει. Νομίζω ότι ο κωμικός είναι αυτός που βλέπει το αστείο σε κάτι που οι υπόλοιποι έχουν συνηθίσει και θεωρούν φυσιολογικό.»

 

Σχετικά με την παρακμή της πολιτικής:

Αν ερευνήσουμε την αλληλουχία των προέδρων μας, θα βρούμε εντυπωσιακά πολλούς άχρηστους. Όμως παρακολουθώντας τα debate των Ρεπουμπλικάνων, αναρωτιέμαι: θα το ανεχόταν αυτό οι πρώτοι μας πρόεδροι; Θα άντεχε ο Τζωρτζ Ουάσινγκτον αυτές τις ηλίθιες ερωτήσεις; Πιστεύω ότι θα πέταγε κάτω το μικρόφωνο και θα έφευγε από την αίθουσα. Παλιότερα οι πρόεδροι ήταν άνθρωποι που σχεδόν φοβόσουν. Πρέπει επιτέλους να βρούμε πολιτικούς εξυπνότερους από εμάς.


Αυτή τη στιγμή, αυτό που χρειάζεται για να γίνεις πρόεδρος είναι η μεγάλη σου επιθυμία να γίνεις πρόεδρος και κάποιος τρελός εκατομμυριούχος που να πληρώσει αρκετά για να γίνεις. Κανένας αξιοπρεπής άνθρωπος δεν ασχολείται με την πολιτική, γιατί αν το κάνει, όλη μέρα θα παρακαλάει για να του δώσουν λεφτά. Τα λεφτά κατέστρεψαν την πολιτική. Και αυτός που έκανε την αρχή για τους αμόρφωτους πολιτικούς ήταν η Σάρα Πέιλιν. Ενθάρρυνε τόσο πολύ τους αμόρφωτους, που επειδή ο Ομπάμα χρησιμοποιεί δευτερεύουσες προτάσεις τον αποκαλούν «ελιτιστή.»

 

Σχετικά με την κρίση του τύπου:

Πιστεύω ότι σε ένα μεγάλο μέρος αυτό το έκαναν οι ίδιες οι εφημερίδες στον εαυτό τους. Όταν εμφανίστηκε το ίντερνετ, είπαν: «Α, πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το θαυμαστό νέο εργαλείο προς όφελός μας; Να μια καλή ιδέα: θα πάρουμε όλο αυτό το υλικό, για το οποίο έχουμε ξοδέψει εκατομμύρια, και θα το δώσουμε δωρεάν.» Αυτό δημιούργησε κακό προηγούμενο: τώρα ο κόσμος θεωρεί δεδομένο ότι θα είναι τα πάντα δωρεάν. Αυτό δεν γυρνάει πίσω, αλλά μόνες τους τα κατάφεραν. Εγώ αγαπώ πολύ τους New York Times στην έντυπη μορφή τους. Πάρα πολύ, τους αγοράζω συνέχεια. Είναι μια πολύ καλή άσκηση μνήμης, γιατί προσπαθώ να δω τι θυμάμαι από τα νέα που διάβασα στο ίντερνετ την προηγούμενη μέρα.»

 

Για την ημιμάθεια που δημιουργεί το ίντερνετ:

Κι εγώ το κάνω αυτό! Είπα στη γυναίκα μου «Έμαθες τι έγινε στο Αφγανιστάν;» «Όχι», μου λέει «τι έγινε;» «Δεν ξέρω, δεν κλίκαρα στην είδηση!» Η πληροφορία που μένει είναι: Αφγανιστάν. Κακό.

 

Για το τι θα πρότεινε σε νέους συγγραφείς:

If you wanna be a writer, you have to fucking write. (Αμετάφραστο)

 

Γηραιός κύριος : «Κύριε Borowitz, ευχαριστούμε για το Twitter σας. Είναι αυτό που μας κρατάει πνευματικά υγιείς.»

Borowitz: «Αυτό που είπατε είναι πολύ λυπηρό.»

Βιβλίο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κανείς δεν μας επέβαλε να έχουμε όλοι μια μονστέρα στο σαλόνι»

Βιντσέντζο Λατρόνικο / «Κανείς δεν μας επέβαλε να έχουμε όλοι μια μονστέρα στο σαλόνι»

Ο Ιταλός συγγραφέας και υποψήφιος για το βραβείο Booker, Βιντσέντζο Λατρόνικο, μιλά στη LIFO για το πολυσυζητημένο βιβλίο του «Τελειότητα», στο οποίο αποτυπώνει την αψεγάδιαστη αλλά ψεύτικη ζωή μιας ολόκληρης γενιάς ψηφιακών νομάδων στην Ευρώπη, καθώς και τη μάταιη αναζήτηση της ευτυχίας στην ψηφιακή εποχή.
M. HULOT
Μεσσαλίνα: Ακόλαστη μέγαιρα ή πολύ έξυπνη για την εποχή της;

Ηχητικά Άρθρα / Μεσσαλίνα: Ακόλαστη μέγαιρα ή πολύ έξυπνη για την εποχή της;

Το όνομά της έχει συνδεθεί με την εικόνα μιας αδίστακτης, σεξουαλικά ακόρεστης και επικίνδυνης γυναίκας. Ένα νέο βιβλίο, όμως, έρχεται να αμφισβητήσει αυτή τη στερεοτυπική αφήγηση και να φωτίσει μια διαφορετική εκδοχή της ιστορίας της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Rene Karabash

Βιβλίο / Rene Karabash: «Θέλω πίσω τη γυναικεία δύναμη που μου στέρησαν οι άνδρες»

Η Βουλγάρα συγγραφέας Rene Karabash μιλά για το μυθιστόρημά της «Ορκισμένη», που τιμήθηκε με το βραβείο Ελίας Κανέτι, και στο οποίο εστιάζει στην ιστορία των «ορκισμένων παρθένων» γυναικών των Βαλκανίων που επέλεξαν να ζήσουν ως άνδρες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δυο γυναίκες συγγραφείς αποκαλύπτουν τα κρυφά μυστικά της γραφής

Βιβλίο / Όλες οι γυναίκες του κόσμου στο νέο βιβλίο της Αμάντας Μιχαλοπούλου

Στο «Μακρύ ταξίδι της μιας μέσα στην άλλη», η μητρότητα γίνεται ο συνδετικός κρίκος που ενώνει όλες τις μητέρες και όλες τις κόρες με τις γυναίκες της Ιστορίας που θαυμάσαμε, αλλά και τις ανώνυμες «Παναγίες» που κράτησαν στους ώμους τους τα βάρη της ανθρωπότητας.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
«Ένας μύθος λέει πως αν χάσεις κάτι στην Αθήνα, θα το βρεις στον Ελαιώνα»

Βιβλίο / «Ένας μύθος λέει πως αν χάσεις κάτι στην Αθήνα, θα το βρεις στον Ελαιώνα»

Στο νέο του βιβλίο, «Lost Things Found», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Hyper Hypo, ο εικαστικός φωτογράφος Αντώνης Θεοδωρίδης εξερευνά τον μαγικό κόσμο της υπαίθριας αγοράς του Ελαιώνα.
ΙΩΝΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ
Ντιντιέ Εριμπόν: «Καιρός για ένα κίνημα των ηλικιωμένων!»

Ντιντιέ Εριμπόν / Ντιντιέ Εριμπόν: «Να πάψουμε να βλέπουμε τους ηλικιωμένους ως κοινωνικούς παρίες»

Από τους σημαντικότερους και πιο επιδραστικούς σύγχρονους Γάλλους στοχαστές, ο Ντιντιέ Εριμπόν συνδύασε στα βιβλία του τα δύσκολα βιώματα της νεότητάς του με μια εμπεριστατωμένη, αλλά και εικονοκλαστική, κοινωνικοπολιτική «ακτινογραφία» της γαλλικής κοινωνίας. 
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Κεχαγιάς

Βιβλίο / «Το να εκδίδεις βιβλία στην Ελλάδα είναι σαν να παίζεις στο καζίνο»

Η Γεννήτρια είναι ένας νέος εκδοτικός οίκος αφιερωμένος στη σύγχρονη λογοτεχνία. Ο εκδότης της, συγγραφέας και μεταφραστής, Παναγιώτης Κεχαγιάς, μιλά για τις δυσκολίες και τις χαρές του εγχειρήματος, για το πώς σκοπεύει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας ιδιαίτερα ανταγωνιστικής αγοράς, καθώς και για τους πρώτους τίτλους που ετοιμάζεται να εκδώσει.
M. HULOT
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς: «Ακούμε συνεχώς για ανάπτυξη, χωρίς να διερευνάται τι είναι το "καλό"»

Οι Αθηναίοι / Κωνσταντίνος Τσουκαλάς: «Ακούμε συνεχώς για ανάπτυξη, χωρίς να διερευνάται τι είναι το "καλό"»

Η εκτέλεση του Μπελογιάννη τον έκανε αριστερό. Η αυτοκτονία του Νίκου Πουλαντζά, μπροστά στα μάτια του, τον καθόρισε. Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ένας από τους σημαντικότερους διανοούμενους της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, αφηγείται το προσωπικό του ταξίδι και την πνευματική περιπέτεια μιας ολόκληρης εποχής, από τη διανόηση του Παρισιού μέχρι τους δρόμους της πολιτικής και τις αίθουσες των πανεπιστημίων.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Έλλη Σκοπετέα: Tο ανατρεπτικό έργο μιας ιστορικού που έφυγε νωρίς

Βιβλίο / Έλλη Σκοπετέα: Tο ανατρεπτικό έργο μιας ιστορικού που έφυγε νωρίς

Δεν υπάρχει μελέτη για τον ελληνικό εθνικισμό που να μην έχει αναφορές στο έργο της. Η επανακυκλοφορία του βιβλίου της «Το “Πρότυπο Βασίλειο” και η Μεγάλη Ιδέα» από τις εκδόσεις Νήσος συνιστά αναμφίβολα εκδοτικό γεγονός.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
Νίκος Μπακουνάκης: «Αυτή τη θέση δεν την παντρεύεσαι, ούτε είσαι θεός» ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Νίκος Μπακουνάκης / Νίκος Μπακουνάκης: «Αυτή τη θέση δεν την παντρεύεσαι, ούτε είσαι θεός»

Ο πρόεδρος του ΕΛΙΒΙΠ, στην πρώτη του συνέντευξη, μιλά στη LIFO για τους στόχους και τις δράσεις του ιδρύματος και για το προσωπικό του όραμα για το βιβλίο. Ποιος ο ρόλος των μεταφράσεων στην πολιτιστική διπλωματία και πώς θα αυξηθεί η φιλαναγνωσία; 
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τζόναθαν Κόου

I was there / Τζόναθαν Κόου: «Το να είσαι κυνικός δείχνει τεμπελιά στη σκέψη»

Ο διάσημος Βρετανός συγγραφέας βρέθηκε στην Αθήνα και μίλησε για τη συγγραφή ως «πολυτέλεια για λίγους», την εκλογή Τραμπ ως «έκφραση απόγνωσης» και τη «woke» κουλτούρα ως πράξη ενσυναίσθησης.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πολ Όστερ (1947-2024): Ο Mr. Vertigo των ονειρικών μας κόσμων

Σαν σήμερα  / Πολ Όστερ: «Οι χαμένες ευκαιρίες αποτελούν μέρος της ζωής στον ίδιο βαθμό με τις κερδισμένες»

Σαν σήμερα 30 Απριλίου, το 2024 πεθαίνει ο σπουδαίος Αμερικανός συγγραφέας και μετρ της σύμπτωσης, που κατάφερε να συνδυάσει την προοπτική των άπειρων φανταστικών κόσμων με το ατελείωτο κυνήγι των ευκαιριών και τη νουάρ ατμόσφαιρα με τα πιο ανήκουστα αυτοβιογραφικά περιστατικά.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
Ηλίας Μαγκλίνης: «Η ανάκριση»

Το Πίσω Ράφι / «Γιατί δεν μου μιλάς ποτέ για τον εφιάλτη σου, μπαμπά;»

Η «Ανάκριση» του Ηλία Μαγκλίνη, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πεζά των τελευταίων χρόνων, φέρνει σε αντιπαράθεση έναν πατέρα που βασανίστηκε στη Χούντα με την κόρη του που «βασανίζεται» ως περφόρμερ στα χνάρια της Μαρίνα Αμπράμοβιτς.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
Πέντε κλασικά έργα που πρέπει κανείς να διαβάσει

Βιβλίο / 5 κλασικά βιβλία που κυκλοφόρησαν ξανά σε νέες μεταφράσεις

Η κλασική λογοτεχνία παραμένει εξαιρετικά επίκαιρη, κι αυτό το αντιλαμβάνεται κανείς ανατρέχοντας στους τίτλους της πρόσφατης βιβλιοπαραγωγής και σε έργα των Τζόις, Κουτσί, Κάφκα, Αντρέγεφ και Τσβάιχ.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
Τάσος Θεοφίλου: «Η φυλακή είναι το LinkedΙn των παρανόμων» ή «Το πορνό και το Κανάλι της Βουλής είναι από τα πιο δημοφιλή θεάματα στη φυλακή»

Βιβλίο / Τάσος Θεοφίλου: «Όταν μυρίζω μακαρόνια με κιμά θυμάμαι τη φυλακή»

Με αφορμή το βιβλίο-ντοκουμέντο «Η φυλακή», ο Τάσος Θεοφίλου μιλά για την εμπειρία του εγκλεισμού, για τον αθέατο μικρόκοσμο των σωφρονιστικών ιδρυμάτων –μακριά απ’ τις εικόνες που αναπαράγουν σειρές και ταινίες– και για το πώς η φυλακή λειτουργεί σαν το LinkedIn των παρανόμων.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Michel Gaubert: Ο dj που βάζει μουσικές στα σημαντικότερα catwalks

Βιβλίο / Michel Gaubert: Ο dj που βάζει μουσικές στα σημαντικότερα catwalks

Chanel, Dior και πολλοί ακόμα οίκοι υψηλής ραπτικής «ντύνουν» τα shows τους με τη μουσική του. Στο «Remixed», την αυτοβιογραφία-παλίμψηστο των επιρροών και των εμμονών του, ο ενορχηστρωτής της σύγχρονης catwalk κουλτούρας μας ξεναγεί σε έναν κόσμο όπου μουσική και εικόνα γίνονται ένα.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Ρωμανός ο Μελωδός: Ο ουρανόθρεφτος ποιητής του Θείου Δράματος

Βιβλίο / Ρωμανός ο Μελωδός: Ο ουρανόθρεφτος ποιητής του Θείου Δράματος

Λίγοι είναι οι ποιητικά γραμμένοι εκκλησιαστικοί στίχοι που δεν φέρουν τη σφραγίδα αυτού του ξεχωριστού υμνωδού και εκφραστή της βυζαντινής ποιητικής παράδοσης που τίμησαν οι σύγχρονοί μας ποιητές, από τον Οδυσσέα Ελύτη μέχρι τον Νίκο Καρούζο.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ