Η Κay Thompson ήταν συγγραφέας, συνθέτης, μουσικός, ηθοποιός και τραγουδίστρια.

Γνωστή όμως έγινε κυρίως με τη σειρά παιδικών βιβλίων Εloise.

H Eloise είναι ένα 6χρονο κορίτσι που ζει στο ξενοδοχείο Plaza της Νέας Υόρκης και βρίσκεται μόνιμα σε περιπέτειες. Και τα τέσσερα βιβλία έγιναν γρήγορα best seller κι έγιναν σενάρια για τηλεόραση. Η ηρωίδα μοιάζει με τη βαφτισιμιά της συγγραφέως, η οποία είναι η Liza Minelli που μεγάλωσε στο Plaza μαζί με τη μητέρα της, Judy Garland. Όταν όμως η Kay Thompson ρωτήθηκε σχετικά απάντησε "I am Eloise."

Το ιστορικό ξενοδοχείο Plaza σκέφτηκε να εκμεταλλευτεί τη φήμη της Eloise και έχει διακοσμήσει μία σουίτα 2 δωματίων στον 18ο όροφο σύμφωνα με τα γούστα της Eloise: ένα δωμάτιο για τις Eloise αυτού του κόσμου κι ένα για τους γονείς τους με ενήλικη διακόσμηση. Τα σχέδια είναι της Betsey Johnson και η βραδιά ξεκινάει από 1100$ (όμως έχει και μία δωροεπιταγή 100$ για το μαγαζί με τα αναμνηστικά Eloise!)

Όλα αυτά μέχρι να τη ρημαδιάσει ο Charlie Sheen.

Έσπασε ο διάολος το ποδάρι του και πέρυσι βρέθηκε η πρώην γυναίκα του Charlie Sheen, Denise Richards στο Plaza μαζί με τις δύο κόρες της, οι οποίες έμεναν στη σουίτα της Eloise. Ο Charlie έμενε απέναντι, μέθυσε, βρέθηκε στη ροζ σουίτα και για να μην μακρυγορούμε, το ξενοδοχείο ξόδεψε μία περιουσία για να τη φέρει στην προηγούμενή της κατάσταση.

Το πρόβλημα του ξενοδοχείου δεν είναι η ζημιά (μόνο). Είναι ότι η επένδυση που έγινε τώρα ταυτίζεται με τις περιπέτειες του Charlie. Η διεύθυνση του ξενοδοχείου αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός. Ο δικηγόρος του όμως το τόλμησε: δήλωσε ότι ο Sheen δεν ήταν μεθυσμένος, αλλά είχε "αλλεργική αντίδραση".

Υποψιάζομαι αλλεργία στις ροζ γυψοσανίδες.