WEEKEND

Your Hand In Mine

Your Hand In Mine Facebook Twitter
0
Πείτε μου για το όνομα του γκρουπ. Πώς προέκυψε;

Το Your Hand In Mine, είναι ένα κομμάτι των Explosions In the Sky. Είναι ένα συγκρότημα που μας επηρέασε πολύ βαθιά, όχι μόνο μουσικά, μας έχτισε αισθητικά. Μιλάμε για 4 ταλαντούχους ανθρώπους που συνόδευαν σε κάθε βήμα τη μουσική μας ωρίμανση και αφού πήραμε την άδεια τους πρώτα, θέλαμε να αποδώσουμε σε αυτούς έναν μικρό φόρο τιμής, παρ' όλο που δεν επηρέασαν άμεσα τη μουσική που γράφουμε τωρα!

Υπήρξε κανένα ενδιαφέρον να κυκλοφορήσει το OST που γράψατε για την ταινία του Naruse; Σκοπεύετε να το δώσετε σε κάποια εταιρία;

Υπήρξε ενδιαφέρον, αφού εξαντλήθηκαν όλα τα δισκάκια που φτιάξαμε μόνοι μας, η ανεξάρτητη "Inner Ear" θα κυκλοφορίσει αυτό το soundtrack συντομα, ισως στον επόμενο μήνα, τώρα είμαστε στη φάση που το ετοιμάζουμε και ή συνεργασία βαίνει πολύ καλα, έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που αντιλαμβάνονται την αισθητική μας.

Τι σημαίνει για σας η εμφάνισή σας στο φετινό Synch; Τι θα παρουσιάσετε;

Να παίξουμε στο Synch ήταν κάτι που θέλαμε πάρα πολύ (η θυσία μιας εξεταστικής το αποδεικνύει!). Το θεωρούμε είναι από τα σημαντικότερα μουσικά, και όχι μόνο, δρώμενα που έχει να επιδείξει η Ελλάδα προς τα έξω. Θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε καινούργια, κυρίως, πράματα, τόσο από το soundtrack όσο και από το υπό κατασκευή υλικό μας.

Πόσο δύσκολο είναι να επιβιώσει ένα γκρουπ που φτιάχνει ηλεκτρονική μουσική όπως διαμορφώνεται σήμερα η κατάσταση;

Για οποιονδήποτε μουσικό είναι δύσκολο, ανεξαρτήτως είδους, σίγουρα παρουσιάζονται δυσκολίες και παντού υπάρχουν άνθρωποι που σου φέρονται άδικα, που δε σου δίνουν αυτό που δικαιούσαι, όπως υπάρχουν και άνθρωποι που σου φέρονται με σεβασμό και αγάπη. Έχουμε συναναστραφεί και με τους δύο τύπους ανθρώπων, όπως και πολλοί άλλοι. Οπότε το πόσο δύσκολο είναι να επιβιώσεις σαν μουσικός, έχει να κάνει με το πόσο το θέλεις, πόσο ευχαριστημένος είσαι με τη δημιουργία σου και κάτα πόσο θα σε βοηθήσουν οι συγκυρίες!

Πείτε μου μερικά πράγματα για τη μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης. Έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με παλιότερα;

Η μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης πιστεύουμε ότι έχει κάποια παρουσία όπως δείχνουν τα πράματα, αν και δεδομένου του ότι ζούμε στην Ελλάδα και ξέρουμε πως έχει η κατάσταση και πως μας βλέπουν οι Ευρωπαίοι (στη μουσική τουλάχιστον), θεωρούμε πως είναι κάπως ανώφελο να λέμε "η μουσική σκηνή της τάδε πόλης". Ο κάθε μουσικός, ουσιαστικά, τώρα που είναι και το myspace στη μέση, θα αντιμετωπίσει τις ίδιες δυσκολίες ειτε ζει στην Θεσσαλονίκη είτε κάπου αλλού, πέρασαν οι "ρομαντικές" εποχες τύπου Manchester όπου ο ένας επηρέαζε τον άλλον, επειδή απλά δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς λόγω έλλειψης μέσων. Πιστεύουμε ότι πλέον οι τοπικές μουσικές σκηνές αρχίζουν να περνάν σε άλλο επίπεδο. 

Τι σημαίνει για σας επιτυχία; Ποια θα ήταν η ιδανική συνέχεια;

Η επιτυχία είναι κάτι πολύ σχετικό... εμείς μάλλον ταυτίζουμε την επιτυχία με την ευτυχία, οπότε μια "επιτυχημένη" συνέχεια θα ήταν να συνεχίσουμε να γράφουμε μαζί, με την ίδια όρεξη όπως τώρα και αν αυτό προκάλει όμορφα συναισθήματα και σε άλλους, τόσο το καλύτερο!

Τι έχει αλλάξει στον ήχο του γκρουπ και στον τρόπο που βλέπετε τα πράγματα τα χρόνια που υπάρχετε ως γκρουπ;

Σαν Your Hand in Mine υπάρχουμε περίπου ενάμιση χρόνο, στη αρχή γράψαμε το EP το οποίο κυκλοφορήσαμε πολύ βιαστικά, μέσα στον ενθουσιασμό, επειδή προσεγγίσαμε έναν ήχο ο οποίος μας εξέφραζε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Στη συνέχεια δουλεύοντας για το soundtrack κινηθήκαμε κάπως διαφορετικά. Λίγο τα καινούρια όργανα, λίγο η ατμόσφαιρα που μας επέβαλε το ίδιο το φιλμ, πλησιάσαμε περισσότερο τo folk στοιχείο, έχοντας αυτή τη φορά, λιγότερες ηλεκτρονικές αναφορές. Βέβαια αυτό έγινε ασυναίσθητα. Το μόνο που στοχεύουμε συνειδητά είναι να γράφουμε μουσική για να εκφραζόμαστε σε κάθε δεδομένη χρονική στιγμή, όσο το δυνατόν ανεπηρέαστοι από μόδες και ρεύματα. Αυτή η σκέψη δεν ξέρουμε που θα μας οδηγήσει στο επερχόμενο album ή στο μέλλον, προς το παρόν μας οδηγεί στο να μαθαίνουμε να παίζουμε και να προσθέτουμε καινούργια όργανα.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Τα επομενο σχεδιο μας είναι να ετοιμάσουμε το album, δεν ξέρουμε είναι η αλήθεια πόσο θα μας πάρει, αλλά υπάρχουν ιδέες, στο χρόνο λίγο τα χαλάμε...

Ποιος είναι ο καλύτερος δίσκος που ακούσατε τελευταία;

Ο τελευταίος δίσκος των Devotcka, το "Mad and Faithful Telling".

0

WEEKEND

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι μου έμαθε για τον σεξισμό και την αρρενωπότητα η ραπ

Μουσική / Τι μου έμαθε για τον σεξισμό και την αρρενωπότητα η ραπ

Η έρευνα του Κώστα Σαββόπουλου για τη ραπ, το πιο παρεξηγημένο (και άγνωστο για τον πολύ κόσμο) μουσικό είδος σε παγκόσμιο και ελληνικό επίπεδο, κυκλοφορεί σε ένα βιβλίο που βάζει στη θέση τους πολλά πράγματα.
M. HULOT

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ