Street Mode Festival: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φετινή διοργάνωση

Street Mode Festival: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φετινή διοργάνωση Facebook Twitter
Βλέποντας το καλοκαίρι να μετατοπίζεται όλο και πιο πίσω και λαμβάνοντας υπόψη τα περσινά παράπονα για την υπερβολική ζέστη, αλλά και την εξεταστική του Σεπτεμβρίου με την οποία συμπίπταμε, αποφασίσαμε φέτος να ακούσουμε τους φοιτητές, και να πάμε το φεστιβάλ μετά το τέλος της εξεταστικής.
0

Το Street Mode Festival πρωταγωνιστεί στη φεστιβαλική σκηνή της Θεσσαλονίκης εδώ και 10 χρόνια. Φέτος αναμένεται η 11η διεξαγωγή του στις 27, 28 & 29 Σεπτεμβρίου (προσφάτως προστέθηκε και η Day 0 την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, κατά την οποία οι Villagers of Ioannina City θα παρουσιάσουν το νέο δίσκο τους «Age of Aquarius») στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Η φετινή διοργάνωση υπόσχεται πολλές αναβαθμιστικές αλλαγές, όπως αποκαλύπτει ο διοργανωτής Γιάννη Ευσταθίου, που εδώ και 10 χρόνια έχει αφιερώσει τη ζωή του σε αυτό που πολλοί πλέον αποκαλούν «το καλύτερο μουσικό φεστιβάλ της Ελλάδας». Καλύτερο ή όχι, το Street Mode Festival αποτελεί εγγύηση για την ψυχαγωγία συναυλιόφιλων και μη, από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, και η 11η edition του αναμένεται μεγαλύτερη από ποτέ.

Μετά από 10 χρόνια διεκπεραίωσης στο ακέραιο, εκατοντάδων συναυλιών, έχοντας πλέον αναπτύξει την τεχνογνωσία αλλά και την διεθνή αναγνώριση – εμπιστοσύνη από τα μεγάλα booking agencies του εξωτερικού, καταφέρνουμε να παρουσιάσουμε στην πόλη μας ονόματα θρύλους, όπως οι Ska-P και οι Turbonegro, κάτι που τα προηγούμενα χρόνια φάνταζε αδύνατον.

— Τι αλλαγές αναμένονται στο φετινό Street Mode Festival; Ποιες είναι οι προσδοκίες σας μετά την αλλαγής της τοποθεσίας;

Η πρώτη τεράστια αλλαγή που θα αντιληφθεί ο κάθε #StreetModer είναι η νέα τοποθεσία του φεστιβάλ. Διαλέξαμε τον χαρακτηρισμό «τεράστια» γιατί ταιριάζει με τον καινούργιο χώρο μας, ο οποίος είναι τρεις φορές μεγαλύτερος από τον περσινό, δεσμεύοντας 15.000 τετραγωνικά, προκειμένου να χωρέσει με άνεση όλες τις δράσεις μας. Το φετινό Street Mode θα είναι και πάλι ένα πολυμορφικό φεστιβάλ, γεμάτο με δράσεις της street κουλτούρας, κάποιες που ήδη γνωρίζει ο κόσμος και κάποιες καινούργιες, διαδραστικά events, και φυσικά πολλές συναυλίες. Σε έναν πιο όμορφο, πιο άνετο, πιο ασφαλή, και πιο εύκολα προσβάσιμο χώρο.

 

— Τι κάνει το φετινό Street Mode διαφορετικό και καινοτόμο έπειτα από 10 χρόνια διεξαγωγής του;

Όσον αφορά τα μουσικά acts, φέτος θα υπάρχουν 5 stages, εκ των οποίων τα 4 θα είναι ανοικτά, και η Αποθήκη 8 θα χρησιμοποιηθεί ως κλειστό. Προσθέτουμε ένα ακόμη εξωτερικό stage, καθώς πέρσι είχαμε 3, το οποίο μάλιστα για πρώτη φορά θα παίζει παράλληλα με κάποιο άλλο εξωτερικό.

Στο κομμάτι που έκανε το Street Mode να ξεχωρίζει, αναφερόμενοι στην ποικιλία και την ποσότητα των events, έχουμε πολλές και σημαντικές αλλαγές χάρη στην ανάπτυξη του χώρου. Αναμένονται καινούργια action-sports events, τα οποία θα φιλοξενηθούν σε νέες κατασκευές, όπως το Taken Tag Tournament για BMX, περισσότερες επιλογές street food, χώρος lounge, after parties, και πολλά ακόμη που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του κάθε επισκέπτη από νωρίς το μεσημέρι.

Ταυτόχρονα, οι δράσεις των parkour / freerunning αποκτούν μεγαλύτερη και δυσκολότερη πίστα, τα street dance battles επεκτείνονται με την προσθήκη breaking για παιδιά ηλικίας έως 12 ετών (kids battle), το skate contest αναβαθμίζεται με νέες κατασκευές, και το graffiti / street art στοιχείο εξαπλώνεται σε όλον τον χώρο.

Φέτος επικεντρωνόμαστε ακόμα περισσότερο στην άνεση, την εξυπηρέτηση και την καλύτερη κυκλοφορία του επισκέπτη μέσα στους χώρους του φεστιβάλ, καθ' όλη τη διάρκεια του.

— Σε τι οφείλει το Street Mode τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής του; Δεν είναι μια επίφοβη κίνηση για ένα open air φεστιβάλ;

Βλέποντας το καλοκαίρι να μετατοπίζεται όλο και πιο πίσω, ξεκινώντας φέτος ουσιαστικά από τον Ιούλιο και λαμβάνοντας υπόψη τα περσινά παράπονα για την υπερβολική ζέστη, αλλά και την εξεταστική του Σεπτεμβρίου με την οποία συμπίπταμε, αποφασίσαμε φέτος να ακούσουμε τους φοιτητές και να πάμε το φεστιβάλ μετά το τέλος της εξεταστικής. Άλλωστε και εμείς ήμασταν κάποτε φοιτητές και τους καταλαβαίνουμε. Ευελπιστούμε η νέα ημερομηνία να μας λύσει τα χέρια ακόμα και σε πολλά προβλήματα παραγωγής και επικοινωνίας που αντιμετωπίσαμε πέρυσι, όταν ανοίγαμε τέλη Αυγούστου, καθώς ως γνωστόν στην Ελλάδα δεν λειτουργεί τίποτα τον Αύγουστο.

Όσον αφορά την περίπτωση βροχής, να πούμε αρχικά ότι από το 2016 και μετά είμαστε απόλυτα καλυμμένοι σε τεχνικό επίπεδο, ώστε το φεστιβάλ να πραγματοποιείται σε οποιαδήποτε περίπτωση κακοκαιρίας. Επίσης κάτι άλλο το οποίο έχουμε μελετήσει διεξοδικά είναι το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, στατιστικά, παρατηρούνται περισσότερες βροχοπτώσεις κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο από ότι τον Σεπτέμβριο. Τελικά είναι διαφορετικό το τι ορίζεται ως καλοκαιρία και διαφορετικό το τι είναι εν τέλει στην πράξη.

Street Mode Festival: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φετινή διοργάνωση Facebook Twitter
O διοργανωτής Γιάννης Ευσταθίου.

— Φέτος παρατηρούμε μία ακόμα μεγαλύτερη εξωστρέφεια του φεστιβάλ ως προς το line-up, με την συμμετοχή πολύ μεγάλων ονομάτων του εξωτερικού. Τι έφερε αυτό το μεγάλο βήμα και τι καινούργιο περιμένουμε να δούμε ακόμα στην ατζέντα του Street Mode Festival;

Μία ακόμα πολύ μεγάλη αλλαγή, ένα turning point στην ιστορία του Street Mode Festival θα λέγαμε, είναι η αναβάθμιση του μουσικού line-up. Μετά από 10 χρόνια διεκπεραίωσης στο ακέραιο εκατοντάδων συναυλιών, έχοντας πλέον αναπτύξει την τεχνογνωσία αλλά και τη διεθνή αναγνώριση - εμπιστοσύνη από τα μεγάλα booking agencies του εξωτερικού, καταφέρνουμε να παρουσιάσουμε στην πόλη μας ονόματα θρύλους, όπως οι Ska-P και οι Turbonegro, κάτι που τα προηγούμενα χρόνια φάνταζε αδύνατον.

Κατά τα άλλα, συνεχίζουμε να παρέχουμε τη γνωστή «Street Mode» συνταγή στο μουσικό κομμάτι, μπερδεύοντας τον σκληρό ήχο του ροκ με τον σκληρό στίχο του hip-hop. Ταυτόχρονα, προσπαθούμε να αναδείξουμε τα νέα ονόματα της εγχώριας σκηνής και να παρουσιάσουμε acts του εξωτερικού που έκαναν buzz αυτήν τη χρονιά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το φοβερό δίδυμο των Nova Twins, τις οποίες ανακαλύψαμε στη δημιουργία τους και σε λίγους μήνες έφτασαν να ανοίγουν τους Prophets of Rage στην Αγγλία!

— Mε ποιον τρόπο συνεχίζει το Street Mode Festival να στηρίζει τους νέους καλλιτέχνες και την παρουσίασή τους στο κοινό;

Μία ακόμα καινούργια δράση ή καλύτερα μία εξέλιξη των μουσικών διαγωνισμών που έτρεχαν μέχρι τώρα στο φεστιβάλ, σε κάτι πιο ουσιαστικό και υποστηρικτικό, είναι το φετινό CU #NΒΤ Music Contest. Πρόκειται για έναν μουσικό διαγωνισμό από το Vodafone CU και το Street Mode Festival που απευθύνεται σε συγκροτήματα και solo καλλιτέχνες όλων των ειδών, με σκοπό την ανάδειξη και την προβολή τους στο ευρύ κοινό.

Οι νικητές κερδίζουν μία θέση στο line-up του φετινού Street Mode Festival και πιο συγκεκριμένα μία από τις συνολικά 6 θέσεις (2 ανά ημέρα) που θα διατεθούν για την πραγματοποίηση μίας ολοκληρωμένης συναυλίας, ανάμεσα στους δεκάδες top καλλιτέχνες από τον κόσμο του Street Mode Festival 2019. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

— Πώς καταφέρνει ένα φεστιβάλ με τόσες δράσεις, υψηλές προδιαγραφές εγκαταστάσεων και διευρυμένο line up να διατηρεί χαμηλό κόστος στο εισιτήριό του;

Η πολύ απαιτητική παραγωγή για συναυλίες τέτοιου επιπέδου και δράσεις σε τόσο μεγάλη έκταση έχει επηρεάσει, σχεδόν ανεπαίσθητα, το κόστος του αρχικού εισιτηρίου. Ωστόσο παραμένει εξαιρετικά χαμηλό (Early Birds: 15€ / ημέρα - 32€ / 3ήμερο). Ο κόσμος γνωρίζει ότι με 15€ βλέπει μία μπάντα που αν ερχόταν στην Ελλάδα για μεμονωμένη συναυλία θα πλήρωνε 30-60€. Ταυτόχρονα του παρέχεται η ευκαιρία να παρακολουθήσει, την ίδια ημέρα, άλλες 30 περίπου αντίστοιχες συναυλίες, μαζί με αμέτρητα ακόμη θεάματα. Αυτό το επιτυγχάνουμε κάνοντας τα αδύνατα δυνατά, κυνηγώντας χορηγίες όλη τη χρονιά, δουλεύοντας ακατάπαυστα, πολλοί από εμάς εθελοντικά, για να κοστίσει το αντίτιμο-εισιτήριο όσο το δυνατόν λιγότερο στον επισκέπτη.

Street Mode Festival: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φετινή διοργάνωση Facebook Twitter
Το φετινό Street Mode θα είναι και πάλι ένα πολυμορφικό και «γεμάτο» φεστιβάλ, γεμάτο με δράσεις της street κουλτούρας, κάποιες που ήδη γνωρίζει ο κόσμος και κάποιες καινούργιες

— Ο τρόπος που ενημερωνόμαστε αλλάζει από χρονιά σε χρονιά. Τόσο οι πλατφόρμες όσο και οι συσκευές που τις υποστηρίζουν αλλάζουν τον τρόπο που επικοινωνούμε και μαθαίνουμε τα νέα. Τι καινούργιο έχουμε να περιμένουμε από εσάς σε αυτό το κομμάτι;

Λόγω της πολύ μεγάλης παραγωγής, έχουμε δώσει πολύ μεγάλη σημασία στην επικοινωνία του φεστιβάλ, δηλαδή στην όσο το δυνατόν καλύτερη πληροφόρηση του κοινού για το τι ακριβώς είναι το Street Mode, και πως μπορεί να βοηθηθεί σε ερωτήματα που τυχόν έχει.

Παραθέτουμε τις πιο σημαντικές αλλαγές μας στο επικοινωνιακό κομμάτι:

A) Νέο Website: www.streetmode.gr

Το νέο - ανανεωμένο μας website αποτελεί ουσιαστικά τη «ραχοκοκαλιά» της ενημέρωσης, μια και από εκεί ο επισκέπτης μπορεί να βρει κυριολεκτικά τα πάντα. Από το πως θα πάρει εισιτήριο μέχρι το πως θα δηλώσει συμμετοχή σε ένα από τα events, όλα παρέχονται αναλυτικά, ξεκινώντας από έναν κεντρικό κορμό με τα πιο βασικά topics.

B) Σελίδα με Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις απορίες που μαζέψαμε από τον κόσμο, φτιάξαμε αυτήν την πολύ χρηστική σελίδα των Συχνών Ερωτήσεων ή αλλιώς FAQ (Frequently Asked Questions), όπου παρέχονται (σχεδόν) όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για το φεστιβάλ, με την μορφή ερωτήσεων - απαντήσεων.

Γ) Instagram

Ακολουθώντας και εμείς το ρεύμα της εποχής δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το Instagram, το οποίο μέχρι πέρυσι λειτουργούσαμε συνοδευτικά με το Facebook, ενώ πλέον το χρησιμοποιούμε ως κυρίαρχο μέσο επικοινωνίας, ειδικά στις νεότερες ηλικίες.

Δ) Νέο e-Shop

Ένα site αποκλειστικά για τα ρούχα του φεστιβάλ. Με όλα τα καινούργια σχέδια, τις τιμές, και ότι ακριβώς θα παίζει και τις ημέρες του φεστιβάλ στον πάγκο του merchandize.

Street Mode Festival: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φετινή διοργάνωση Facebook Twitter
Συνεχίζουμε να παρέχουμε την γνωστή «Street Mode» συνταγή στο μουσικό κομμάτι, μπερδεύοντας τον σκληρό ήχο του ροκ με τον σκληρό στίχο του hip hop.

— Το Street Mode Festival είναι σίγουρα μία εμπειρία την οποία θέλουν να καταγράψουν και να αποτυπώσουν πολλοί δημοσιογράφοι και φωτογράφοι. Κρίνοντας από προηγούμενα έτη υπήρχε ένα πρόβλημα στη διαχείριση των ενδιαφερομένων λόγο του μεγάλου αριθμού. Υπάρχει κάποια ειδική πρόβλεψη φέτος προκειμένου να είναι πιο άμεση η εξυπηρέτηση τους;

Λαμβάνοντας υπόψιν τα συχνότερα αιτήματα των φωτογράφων και των δημοσιογράφων που ενδιαφέρονται για την κάλυψη του φεστιβάλ, κάναμε μία σελίδα όπου εξυπηρετούνται άμεσα και κυρίως αυτόματα για τις πιο συχνές ανάγκες της διοργάνωσης, όπως τα ηλεκτρονικά δελτία τύπου και τις φωτογραφίες. Στην ίδια σελίδα, μπορεί επίσης ο κάθε ενδιαφερόμενος να μας στείλει αίτημα συνεργασίας, συμπληρώνοντας μία απλή φόρμα.

— Κλείνοντας, τι θα λέγατε σε έναν πιστό #StreetModer για την φετινή 11η διοργάνωση;

Ότι θα είναι το καλύτερο Street Mode Festival EVER! Το πρώτο από τη νέα εποχή, το πρώτο της νέας του δεκαετίας, το πρώτο με τόσο δουλεμένη δομή και οργάνωση. Ένα φεστιβάλ που θα κάνει attenders αντίστοιχων φεστιβάλ στο εξωτερικό να πουν πως δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άποψη οργάνωσης και περιεχομένου.

Street Mode Festival: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φετινή διοργάνωση Facebook Twitter
Ακολουθώντας και εμείς το ρεύμα της εποχής δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το Instagram, το οποίο μέχρι πέρυσι λειτουργούσαμε συνοδευτικά με το Facebook, ενώ πλέον το χρησιμοποιούμε ως κυρίαρχο μέσο επικοινωνίας, ειδικά στις νεότερες ηλικίες.

Μουσική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια βραδιά αφιερωμένη στον Μπέντζαμιν Μπρίττεν

Μουσική / Μια βραδιά στην Εθνική Βιβλιοθήκη αφιερωμένη στον συνθέτη Μπέντζαμιν Μπρίτεν

Στην παράσταση «This is Britten», σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση, ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς και ο τενόρος Χρήστος Κεχρής θα παρουσιάσουν δύο κύκλους τραγουδιών του σημαντικού συνθέτη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Θέλω να σας παρακαλέσω να μην παίρνετε τόσο πολλά ναρκωτικά

Μουσική / Ellen Allien: «Θέλω να σας παρακαλέσω να μην παίρνετε τόσο πολλά ναρκωτικά»

Η Γερμανίδα DJ, παραγωγός, remixer, διοργανώτρια πάρτι και ιδιοκτήτρια δύο επιδραστικών δισκογραφικών μιλά στη LiFO για το πώς η ηλεκτρονική μουσική παραμένει ένα άκρως πολιτικό κίνημα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Γιώτα Βέη: «Πόσο δύσκολο είναι να επιβληθείς με το δημοτικό τραγούδι!»

Μουσική / Γιώτα Βέη: «Πόσο δύσκολο είναι να επιβληθείς με το δημοτικό τραγούδι!»

Η σημαντική ερμηνεύτρια των παραδοσιακών μας τραγουδιών, η αυτοβιογραφία της οποίας πρόκειται να εκδοθεί προσεχώς, μας υποδέχεται στο φιλόξενο σπίτι της και μας διηγείται τις λεπτομέρειες της συναρπαστικής ζωής της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ