"I'm driving your girlfriend home..."

 "I'm driving your girlfriend home..." Facebook Twitter
0

ΝΤΟΡΙΑΝ 1

Η πατρική βιβλιοθήκη, ευχή και κατάρα μαζί. Ποτέ τακτοποιημένη, πάντα σε πύργους, λες κι έτοιμη για μετακόμιση. Δεν υπήρχαν απαγορευμένα ούτε και προτεινόμενα. Ούτε καν για την ηλικία των 12. Μόνο ακατανόητοι τίτλοι, μπερδεψούρικοι, ατάκτως ερριμμένοι. «Η δίκη της Νυρεμβέργης», «Ρουμπαγιάτ», «Νόθες εκλογές στην Ελλάδα» και κάπου μέσα στο γιουσουρούμ των ετερόκλητων τίτλων, ένα παλιακό, κόκκινο βιβλίο με γραμματοσειρά – παίδεμα για το μάτι: «Το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι».

Στη σελίδα 147, εκεί που ο Ντόριαν έχει ήδη επιτεθεί θανάσιμα στον Μπάζιλ Χόλγουορντ, πατικωμένα μικροσκοπικά λουλουδάκια και ένα ξενόγλωσσο σημείωμα στη μαμά. Για δες! Υπήρξε, λοιπόν εποχή που ο μπαμπάς ήταν ρομαντικός. Τέλος της ανάμνησης.

Χρόνια μετά, ξεπακετάρισμα και τακτοποίηση, η πατρική βιβλιοθήκη κληρονομικώ δικαιώματι, ξεμπουκάρει απ’ όλες τις κούτες κι όλες τις σακούλες, στενεύει τα σελοφάν και ζορίζει τα σελοτέιπ της όπως – όπως ομαδοποίησης, πάνω πάνω το παλιακό βιβλίο, με το ξεθυμασμένο πια ροδακινί εξώφυλλο και στο ράδιο ο Moz να συμφωνεί. “Everyday is like Sunday/ Everyday is silent and grey /Trudging back over pebbles and sand/ And a strange dust lands on your hands/ and on your face... / on your face ...”.

Περιέργως Κυριακή, μέρα ορόσημο των περισσότερων μετακομίσεων, αναμνήσεις από παντού και απ’ όλα, ξεκαπίστρωτες στο πάτωμα και μέσα στο βιβλίο, ακόμη εκεί, τα εδώ και χρόνια ημιζώντανα λουλουδάκια και οι στίχοι στη μαμά, με καμιά δεκαριά ελληνικές κουβέντες. «Για ‘σένα λέει ο Morissey:   «I'm driving your girlfriend home / And she's saying / How she never chose you /"Turn left", she says / I turn left /And she says /"So how did I end up / So deeply involved in / The very existence /I planned on avoiding?"/And I can't answer”. Σ’ αγαπώ – Ο οδηγός».

«Ληστής», λοιπόν, ο μπαμπάς. Κι ο πρώτος της οικογενειακής «συμμορίας» που εγκατέλειψε. The first of the gang to die… Συμπτώσεις;

Μπα. Απλώς, κοίτα να δεις, τι μαθαίνεις από κάποιον που δεν φαντάζεται ότι υπάρχεις, για κάποιον που δεν υπάρχει πια...

ΝΤΟΡΙΑΝ 2

-------------------------------------

Μουσική
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για το Saristra αξίζει να πας μέχρι την Κεφαλονιά

Μουσική / Saristra 2022: Ένας αξέχαστος τριήμερος διονυσιασμός στην Κεφαλονιά

Μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω πανδημίας, αυτό το μοναδικό φεστιβάλ που γίνεται κάθε καλοκαίρι σε ένα χωριό-φάντασμα κοντά στη Σάμη επέστρεψε, μεγαλύτερο και πιο φιλόδοξο από ποτέ, με καλλιτεχνικές δράσεις, μουσικά live και DJ sets που θα μας μείνουν αξέχαστα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05/08 - ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ-Σαβίνα Γιαννάτου: Τα παιδικά της χρόνια, η γνωριμία με τη Λένα Πλάτωνος και η αγάπη της για την free jazz

Το τραγούδι των Ελλήνων / Σαβίνα Γιαννάτου: Τα παιδικά της χρόνια, η γνωριμία με τη Λένα Πλάτωνος και η αγάπη της για τη free jazz

Η Αργυρώ Μποζώνη συναντά τη Σαβίνα Γιαννάτου, την κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια με την κρυστάλλινη φωνή, και μιλούν για τους σημαντικότερους σταθμούς της ζωής και την μουσική της πορείας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
80s, meta-trap και ψυχεδέλεια: Το «555» του Mufasha είναι από τους δίσκους του καλοκαιριού

Μουσική / '80s, meta-trap και ψυχεδέλεια: Το «555» του Mufasha είναι από τους δίσκους του καλοκαιριού

Ο 20χρονος Mufasha παρουσιάζει έναν δίσκο με φουτουριστικό τραπ και ψυχεδελικά vibes, βαθιά συναισθηματικό, με προσωπικούς στίχους που περισσότερο τους τραγουδάει παρά τους ραπάρει.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 01/08 - ΘΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ-Τι κάνει την όπερα «Τόσκα» του Τζάκομο Πουτσίνι να παραμένει τόσο δημοφιλής;

The Review / Τι κάνει την όπερα «Τόσκα» του Πουτσίνι τόσο δημοφιλή;

Ο Χρήστος Παρίδης συζητάει με τη δημοσιογράφο Αργυρώ Μποζώνη για την παράσταση της όπερας «Τόσκα» που παρουσιάστηκε στο Ηρώδειο από την Εθνική Λυρική Σκηνή, κλείνοντας το Φεστιβάλ Αθηνών 2022.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ντόρα Μπακοπούλου: «Εμείς, που υπηρετούμε την κλασική μουσική, παραμένουμε αθεράπευτα ρομαντικοί»

Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας / Ντόρα Μπακοπούλου: «Εμείς, που υπηρετούμε την κλασική μουσική, παραμένουμε αθεράπευτα ρομαντικοί»

Η σπουδαία πιανίστρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας θυμάται αγαπημένες της στιγμές από την πορεία του και καλωσορίζει τη 16η διοργάνωση, που ξεκινά στις 4 Αυγούστου.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ