— Είναι αλήθεια ότι το όνομα Jazzmeia σ' το έδωσε η γιαγιά σου και ότι για αρκετά χρόνια δεν σε ενδιέφερε η τζαζ;

Ναι. Η γιαγιά μου με ονόμασε Jazzmeia λίγες εβδομάδες πριν γεννηθώ και με φώναζε έτσι όταν ήμουν ακόμα στην κοιλιά της μητέρας μου. Τη γιαγιά μου την έλεγαν Χάριετ. Ως μαύρη πιανίστρια στερήθηκε την ευκαιρία να παίζει τζαζ, τη μουσική που αγαπούσε, και περιορίστηκε στο πλαίσιο του γκόσπελ.

 

Ο πατέρας μου είχε ταλέντο στη μουσική (έπαιζε ντραμς, πιάνο και άλλα όργανα στην τοπική εκκλησία) και η μητέρα μου είναι τραγουδίστρια γκόσπελ. Γι' αυτό και πίστεψε πως θα έχω κι εγώ ταλέντο στη μουσική. Τώρα, γιατί επέλεξε συγκεκριμένα την τζαζ για μένα δεν ξέρω. Κάτι ανώτερο θα πρέπει να την καθοδήγησε.

 

Μεγαλώνοντας, μέχρι το γυμνάσιο περίπου, η τζαζ δεν μου άρεσε. Ένας δάσκαλός μου, ο Roger Boykin, μου έδωσε ένα CD με τζαζ που κατέληξα να ακούω κάθε μέρα και το οποίο αποτέλεσε την εισαγωγή μου στο είδος.

 

— Εκτός από τη μουσική, τι άλλο σε ενθουσιάζει;

Η ίδια η ζωή. Λατρεύω το γεγονός ότι έχω τη δυνατότητα να βοηθάω τους ανθρώπους γύρω μου μέσα από το δώρο της μουσικής. Ο χορός και η ανθρωπολογία με ενθουσιάζουν επίσης, τόσο όσο και η μουσική.

 

Η Jazzmeia Horn έχει τζαζ και γκόσπελ καταβολές από τρεις γενιές


— Τι θα δούμε στο Half Note;

Μια αισιόδοξη μουσική παράσταση που δεν μοιάζει με τίποτα που έχετε ξαναδεί.

 

— Τι θέλεις να κάνεις οπωσδήποτε στην Αθήνα;

Να δοκιμάσω το φαγητό, για το οποίο έχω ακούσει πάρα πολλά. Ανυπομονώ, επίσης, να γνωρίσω την κουλτούρα και την ενέργεια του τόπου.

 

Info

16-19/11

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς

Παρασκευή & Σάββατο: 22:30

Κυριακή & Δευτέρα: 21:30

Εισ.: 20-30 ευρώ