POCKET THEATRE (ΘΕΑΤΡΟ – ΧΟΡΟΣ)

1. Το Πληροφοριακό τμήμα του pocket theatre στο ALTERA PARS (9/5 -25/6) με 6 παραγωγές, 3 από τις οποίες προέκυψαν από τα σεμινάρια Υποκριτικής του Μικρού Πολυτεχνείου. Τα περισσότερα από τα θεατρικά έργα που έρχονται στο φως σε αυτές τις παραστάσεις παίζονται για πρώτη φορά στο θέατρο και έχουν προκύψει μέσα από τα workshops συγγραφής θεατρικού έργου στο Μικρό Πολυτεχνείο. Δύο παραγωγές προέρχονται από το ALTERA PARS και είναι ο «Βρετανικός» του Ρακίνα και τα μονό- πρακτα «Ο Διάλογος» και «Κορμοράνος» σε ενιαία παράσταση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου. Τέλος ανεβαίνει η Σύλβια Πλαθ σε σκηνοθεσία Γ. Κοντραφούρη.

2. Το Διαγωνιστικό τμήμα του pocket theatre θα διεξαχθεί στο BIOS από 13 έως 15 Ιουνίου. Τα συναγωνιζόμενα θε- ατρικά έργα κατανέμονται σε κατηγορίες ανάλογα με τη διάρκεια τους . Γίνονται δεκτές οι δηλώσεις συμμετοχής έως και 12 Μαίου. Ανοιχτό σε ερασιτέχνες και μη.

POCKET CINEMA (ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ)

1. T- Short. Στο BIOS. (5 Μαίου). Η μοναδική εταιρία παραγωγής ταινιών μικρού μήκους στη Ελλάδα παρουσιάζει το έργο της (16 ταινίες μικρού μήκους).

2. Short From The Past. Στο Forum της FNAC. (2 Ιουνίου – Ημερίδα) Ένα ακόμη site για τις ελληνικές ταινίες μικρού μήκους. Δέκα κλασσικές ταινίες μικρού μήκους («Μοναστηράκι» της Γκαίης Αγγελή, «Γράμματα από την Αμερική» του Λάκη Παπαστάθη, «Ο Γιάννης και ο Δρόμος» της Τώνιας Μαρκετάκη και άλλες), θα παρουσιαστούν και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να «πλοηγηθεί» στο site και να ανακαλύψει σπάνιες φωτογραφίες, ηχητικό υλικό, παλιά άρθρα και κριτικές για κάθε ταινία, συνεντεύξεις των συντελεστών της, το σενάριο της κ.λ.π.

3. Cinema is Different and Differend is Pocket. Στο Forum της FNAC. (τις Τετάρτες 13, 27 Ιουνίου και 4 Ιουλίου). Τρεις ταινίες (Μπόνι και Κλάιντ, Χαμένη Λεωφόρος, Μεμέντο) πάνω στη διαφορετικότητα στο βλέμμα και τη φόρμα, σχολιασμένες από συντάκτες του γνωστού κινηματογραφικού site Cine.gr.

4. Cinema is Personal and Personal is Pocket. Στο MICROCOSMOS PRINCE – FILMCENTER. (17-23/5) 30 σπάνιες ταινίες όλες μέσα από το αρχείο της καλλιτεχνικής εταιρίας διανομής STUDIO. Ένα πανόραμα «Κινηματογράφου του Δημιουργού» πάνω στη θεματική «Σινεμά και Προσωπικός Μύθος» σε δύο άξονες: Ιδιωτικές Ιστορίες & Επώνυμες Προσωπογραφίες. Συνοδεύεται από παράλληλες εκθέσεις φωτογραφιών και αφισών συλλεκτικών από το πολύτιμο αρχείο της ενώ ο φωτογράφος Νίκος Παπα- φιλίππου εκθέτει πορτρέτα του από 17 ως 19 Μαίου.

5. Αφιέρωμα στον JEAN Luc Godart by ECM

6.Cinema is Theatre and Theatre is Pocket. Στο MICROCOSMOS PRINCE – FILMCENTER. (25-30/5). 30 ταινίες με άξονα τη σχέση τους με την τέχνη του θεάτρου. Αφιερώματα στην Άριαν Μνούσκιν, τον Κοκτώ, τον Γκόρκι, τον Τσέχωφ, τον Σέξπιρ και την Όπερα αλλά και παράλληλη προβολή τεσσάρων ταινιών Μικρού Μήκους - De l’origine du XXIe siècle (2000) - The Old Place (1999) - Liberté et Patrie (2002) - Je vous salue, Sarajevo (1993) - των κινηματογραφιστών Jean-Luc Godard & Anne-Marie Miéville από την εταιρεία ECM.

7. Cover Stories. Στο MICROCOSMOS PRINCE – FILMCENTER. (24-30/5). Παράλληλη έκθεση με τίτλο «Τοπίων ήχοι – Cover Stories» από την εικονική και μουσική γλώσσα της ECM, εκτίθενται στον χώρο του Mικρόκοσμου, με έμφαση στις δημιουργίες της ΕCM που σχετίζονται με την μουσική που εξέδωσε από το 1969 ως το 2006 για τον Κινηματογράφο.

DIGITAL IS POCKET (ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ)

1. Video poems. Στο BIOS. (4 Μαΐου). Νέοι video artists παρουσιάζουν βιντεο- ποιήματα βασισμένα στην ποιητική συλλογή «Ή» του Αλέξη Δάρα. Είναι επίσης και το Opening night του Φεστιβάλ. Ακολουθεί party με DJ SETS από τους Isaak & Orestis.

2. Big Bang Festival. Στο BIOS. (6 Μαΐου). Το πρώτο και μοναδικό ελληνικό φεστιβάλ Ψηφιακών ταινιών στο διαδίκτυο για ταινίες έως 7 λεπτών από όλο τον κόσμο που ξεχώρισαν στις κατηγορίες: Μυθοπλασία, Documentary, Animation, Video Art. Παρουσία σκηνοθετών.

3. Digital is Pocket. Στο BIOS. (4-10 Ιουνίου). Πάνω από 100 ψηφιακά έργα (video installations, video performances, video animations, video sculptures, video clips, video dance, video theatre, digital sound installations) διαγωνίζονται με βραβείο κοινού. Συμμετοχές δεκτές έως και 12 Μαίου. Ανοιχτό σε ερασιτέχνες και μη.

4. Oh! My photo. Στο Forum της FNAC. (9/6–4/7). 24 νέοι ψηφιακοί φωτογράφοι εκπαιδευμένοι από τον Γιάννη Βουλγαράκη (που συντόνισε τα σεμινάρια που παρακολούθησαν στο Μικρό Πολυτεχνείο).

POCKET ART IS ART (ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ)

1. POCKET ARTISTS. Στο ΜΙΚΡΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ. (4/6-4/7). Έξι τριήμερες Εκθέσεις με κατασκευές, ρούχα, γλυπτά, κοσμήματα, αξεσουάρ, χαρακτικά, κόμικς, φωτογραφίες. Από τα καλλιτεχνικά εργαστήρια του Μικρού Πολυτεχνείου.

POCKET HAPPENINGS (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ)

1. Pocket Seminars. Στο Forum της FNAC: (10/5) «Η τέχνη του Μοντάζ» με τον Γιάννη Καραμπίτσο, (19/5) «Λογοτεχνικός Μαραθώνιος» με Χριστίνα Οικονομίδου, Μάρκο Φράγκο, Γιάννη Κωνσταντινίδη, Γιώργο Φλωράκη.

2. Συναυλία Bossa Nova. (10/5) O γνωστός βραζιλιάνικος ρυθμός γεμίζει το Forum της FNAC με τη live παρουσίαση του δίσκου BOSSA NOVA από το De mode Duet(Θόδωρος Αναστασίου, Κώστας Καραγιάννης).

3. Pocket Radio Nights. Στο BIOS. (1& 2 Ιουνίου). Ζωντανές Ραδιοφωνικές εκπομπές με πολλούς προσκεκλημένους παραγωγούς από το χώρο του Ραδιοφώνου, αλλά και σημαντικούς Καλλιτέχνες της Ελληνικής Μουσικής Σκηνής. Μουσικές Ολονυχτίες από 20.00 – 05.00 με πολλές εναλλαγές πάνω στο μουσικό κλίμα της κάθε βραδιάς ανά ημίωρο.

4. Pocket Games. Στο Forum της FNAC: ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. Στο πνεύμα των εκδηλώ- σεων της FNAC με τίτλο «ΝΥΧΤΕΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΩΝ», αλλά και με την προϊστορία και την έφεση που έχει το Μικρό Πολυτεχνείο στην διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων, ενώνονται οι διαθέσεις των δύο χώρων και συνδιοργανώνουν μια ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ με Scrabble, Taboo, Pictionary, Jungle Speed Σκάκι, Μπριτζ αλλά και πολλά επιτραπέζια Στρατηγικής και Φαντασίας από εκδότες όπως ο οίκος ΚΑΪΣΣΑ και άλλοι.

5. Pocket Trips. Στο ΜΙΚΡΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: (8 – 28/5) Το Μικρό Πολυτεχνείο στην ταράτσα του παρουσιάζει τα φετινά επιμορφωτικά ταξιδάκια του στα νησιά Πάτμο, Μήλο, Λευκάδα. 6.Pocket Afters. Παρτάκια και συναντήσεις σε διάφορα σημεία της πόλης που θα ανακοινώνονται προοδευτικά. Γιατί και το κουτσομπολιό είναι «τέχνη».