Τι σχέση μπορεί να έχει η πρώην Posh Spice με τους Μεγάλους Δασκάλους της Ζωγραφικής; Φαινομενικά καμία, όμως ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's αποφάσισε να δώσει μια νέα πνοή στα έργα τους με έναν πρωτοποριακό για τα δεδομένα του τρόπο.

 

Η συνεργασία του ιστορικού οίκου με τη Βικτόρια Μπέκαμ έλαβε χώρα εν όψει της επικείμενης μεγάλης δημοπρασίας σημαντικών έργων τέχνης των Μεγάλων Δασκάλων που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου.

 

Η διάσημη πρώην ποπ σταρ των Spice Girls, που πλέον ασχολείται με τη μόδα και διατηρεί δικό της οίκο με έδρα το Λονδίνο, επέλεξε 16 σπουδαία έργα τέχνης από ονόματα όπως ο Ρούμπενς και ο Κράναχ ο Πρεσβύτερος, μεταξύ άλλων, για να εκτεθούν στο κατάστημά της στην Dover Street για μερικές ημέρες, ανάμεσα στις νέες δημιουργίες της για την pre-Fall 2018 συλλογή της.

 

Μια πρόσφατη επίσκεψή μου στη συλλογή Frick της Νέας Υόρκης μου άνοιξε πραγματικά τα μάτια για τους Μεγάλους Δασκάλους. Δεν μου είχε δοθεί ως τώρα η ευκαιρία να μάθω γι' αυτούς. Το να έχω τα έργα τους να εκτίθενται ανάμεσα στις δικές μου δημιουργίες είναι πραγματικά ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.

 

Ο οίκος ευελπιστεί η κίνηση της έκθεσης αυτών των ιστορικών έργων τέχνης σε ένα τόσο αναπάντεχο περιβάλλον να προσελκύσει μια νέα γενιά συλλεκτών η οποία έχει ενδεχομένως χάσει το ενδιαφέρον της για τους κλασικούς. 

 

Το ζεύγος Μπέκαμ είναι γνωστοί φιλότεχνοι, ωστόσο στη συλλογή τους περιλαμβάνονται κυρίως έργα σύγχρονης τέχνης από ονόματα όπως ο Banksy, ο Damien Hirst, ο Julian Schnabel, η Sam Taylor Wood και η Tracey Emin.

 

Μάλιστα, τα προηγούμενα χρόνια, η Βικτόρια έχει αναθέσει σε γνωστούς καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων η Emily Young, ο Eddie Peak και ο βραβευμένος με Turner Martin Creed, να «διακοσμήσουν» την μπουτίκ της με δημιουργίες τους, οι οποίες βρήκαν θέση ανάμεσα στις συλλογές μόδας της.

 

Είναι ωστόσο η πρώτη φορά που η Βικτόρια δοκιμάζει να ασχοληθεί με την επιμέλεια μιας έκθεσης τέχνης.

 

Η Βικτόρια Μπέκαμ συνεργάζεται με τον οίκο Sotheby's σε μια δημοπρασία κλασικών έργων τέχνης
Η Βικτόρια Μπέκαμ στον οίκο μόδας της στην Dover Street του Λονδίνου, μπροστά σε πίνακες από τη συλλογή του οίκου δημοπρασιών Sotheby's. Η αξία του πίνακα του Λούκας Κράναχ του Πρεσβύτερου στα αριστερά εκτιμάται μεταξύ 1,5 και 2 εκ. λιρών, ενώ για το έργο από τον Κύκλο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι στα δεξιά η εκτίμηση του Sotheby's κάνει λόγο για 200 με 300 χιλ. λίρες. Φωτο: Chris Floyd.

 

«Μια πρόσφατη επίσκεψή μου στη συλλογή Frick της Νέας Υόρκης μου άνοιξε πραγματικά τα μάτια για τους Μεγάλους Δασκάλους. Δεν μου είχε δοθεί ως τώρα η ευκαιρία να μάθω γι' αυτούς. Το να έχω τα έργα τους να εκτίθενται ανάμεσα στις δικές μου δημιουργίες είναι πραγματικά ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα» δήλωσε η ίδια, σχετικά με το πρότζεκτ.

 

Η Μπέκαμ εστίασε σε πορτρέτα διάσημων ζωγράφων, τα οποία βρέθηκαν διάσπαρτα στους τρεις ορόφους της flagship μπουτίκ της στο Mayfair. Χρονικά, οι επιλογές καλύπτουν διαφορετικές εποχές, από την Αναγέννηση και τη Χρυσή Εποχή των Ολλανδών μέχρι τη Βρετανική Τέχνη του 18ου αιώνα.

 

Είναι η πρώτη φορά που ο ιστορικός οίκος εκθέτει έργα του σε ένα κατάστημα μόδας, όμως έχουν προηγηθεί κι άλλες συνεργασίες με εκπροσώπους της ποπ κουλτούρας, με πιο πρόσφατη αυτή του Μαΐου με τον διάσημο ράπερ A$AP Rocky στη Νέα Υόρκη. 

 

Η έκθεση των έργων στον οίκο μόδας της Βικτόρια Μπέκαμ λήγει απόψε ενώ η δημοπρασία των έργων των Μεγάλων Δασκάλων θα πραγματοποιηθεί στον Sotheby's του Λονδίνου, στις 4 και 5 Ιουλίου.

 

 

 

Who wore it better?? X when u turn up in the same clothes as your mum!! ??? #VBXOMP

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Victoria Beckham (@victoriabeckham) στις

 

Not by the Rubens ??? kisses from #VBDoverSt #VBXOMP @sothebys

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Victoria Beckham (@victoriabeckham) στις

 

 

Thanks to all @sothebys for a lovely evening x VB #VBXOMP #VBDoverSt

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Victoria Beckham (@victoriabeckham) στις

 

Με πληροφορίες από Artnet και Vogue.