Η Daily Sabah επικαλείται τις δηλώσεις Βαρουφάκη περί «διπλωματικού φιάσκου» στο θέμα της Λιβύης

Η Daily Sabah επικαλείται τις δηλώσεις Βαρουφάκη περί «διπλωματικού φιάσκου» στο θέμα της Λιβύης Facebook Twitter
5

Η υπογραφή των μνημονίων μεταξύ Άγκυρας - Τρίπολης, το μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο, καθώς και οι τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ έχουν εντείνει το κλίμα μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Σήμερα, πριν την αναχώρησή του για τη Διάσκεψη του Βερολίνου, ο πρόεδρος Ερντογάν επέκρινε τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και, αναφερόμενος στην επίσκεψη του «πραξικοπηματία» όπως τον χαρακτήρισε Χάφταρ, σημείωσε πως «ο Μητσοτάκης δεν παίζει το παιχνίδι σωστά». Στο πλαίσιο αυτό έντασης και των εκατέρωθεν ανακοινώσεων, η φιλοκυβερνητική Daily Sabah, επικαλέστηκε τις δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη για την εμπλοκή της Ελλάδας στη Λιβύη.

«Ο Έλληνας πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης που είναι και ο ηγέτης του κόμματος ΜέΡΑ25, επέκρινε τη χώρα του για την εμπλοκή της στη λιβυκή κρίση. Υποστήριξε πως η Ελλάδα βρίσκεται στη λάθος πλευρά, κάτι που αποτελεί διπλωματικό φιάσκο» αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.

Την Παρασκευή, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τις συνέπειες του Brexit, ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε την ανησυχία του πως η εμπλοκή της Ελλάδας εξελίσσεται στο «μεγαλύτερο ίσως διπλωματικό φιάσκο των τελευταίων ετών».

Η Daily Sabah επικαλείται τις δηλώσεις Βαρουφάκη περί «διπλωματικού φιάσκου» στο θέμα της Λιβύης Facebook Twitter

Το δημοσίευμα επικαλείται τις δηλώσεις Βαρουφάκη που είπε ακόμα πως «αγκαλιάζοντας τον πολέμαρχο Χάφταρ, θυμίζετε τους "υπερπατριώτες" που αγκάλιαζαν τον Κάρατζιτς τη δεκαετία του '90, πλήττοντας έτσι και την εικόνα της χώρας και την γεω-στρατηγική μας θέση».

«Ο Βαρουφάκης σημείωσε ακόμα πως η συμφωνία μεταξύ Ελλάδα, Ισραήλ και της πετραλαϊκής συνεργασίας (σ.σ Exxon-Total) ενίσχυσε τον Ερντογάν» δίνοντας του στο εσωτερικό της χώρας και στην Μέση Ανατολή το άλλοθι να μεταφέρει το πεδίο σύγκρουσης στη Λιβύη με την συμφωνία με την αδύναμη κυβέρνηση της Τρίπολης.

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στην επίσκεψη του «πραξικοπηματία» όπως τον αποκαλεί Χαλίφα Χάφταρ στην Αθήνα «προκειμένου να αναζητήσει υποστήριξη, δύο ημέρες πριν τη διάσκεψη του Βερολίνου για την κρίση στη Λιβύη».

Διεθνή
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραμπ: Η δικαιοσύνη αναστέλλει την απαγόρευση εισόδου ξένων φοιτητών του Χάρβαρντ

Διεθνή / Τραμπ: Η δικαιοσύνη αναστέλλει την απαγόρευση εισόδου ξένων φοιτητών του Χάρβαρντ

Το πανεπιστήμιο έδειξε πως, χωρίς επέμβαση της δικαιοσύνης, διέτρεχε κίνδυνο να υποστεί «άμεση και ανεπανόρθωτη ζημία προτού να έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν» οι αντίδικες πλευρές
LIFO NEWSROOM
Σαουδική Αραβία: Απαγορεύτηκε η είσοδος σε περισσότερους από 250.000 πιστούς στη Μέκκα για το χατζ

Διεθνή / Σαουδική Αραβία: Απαγορεύτηκε η είσοδος σε περισσότερους από 250.000 πιστούς στη Μέκκα για το χατζ

Οι Αρχές καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες με αυστηρές απαγορεύσεις για τη φετινή περίοδο του χατζ, για να περιορίσουν τον υπερπληθυσμό στη Μέκκα, η οποία στο παρελθόν έχει γίνει τόπος πολύνεκρων ποδοπατημάτων κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος
LIFO NEWSROOM
Πώς οι έξτρα χρεώσεις των αεροπορικών εταιρειών έχουν μετατρέψει τις αποσκευές σε δισεκατομμύρια

Διεθνή / Πώς οι έξτρα χρεώσεις των αεροπορικών εταιρειών έχουν μετατρέψει τις αποσκευές σε δισεκατομμύρια

Ο ανταγωνισμός των low-cost αεροπορικών και οι οργισμένοι επιβάτες που ταξιδεύουν με μία χειραποσκευή, δοκιμάζοντας «κόλπα» πακεταρίσματος για να ξεγελάσουν τις εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Νέα Ζηλανδία: Σε διαθεσιμότητα οι Μαορί βουλευτές που έκαναν «χάκα» στη βουλή

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Σε διαθεσιμότητα οι Μαορί βουλευτές που έκαναν «χάκα» στη βουλή

«Δεν θα σωπάσουμε ποτέ, δεν θα εξαφανιστούμε ποτέ… Είναι οι φωνές μας υπερβολικά δυνατές για αυτό το κοινοβούλιο; Αυτός είναι ο λόγος που μας τιμωρούν;» αντέδρασε η Χάνα-Ράουιτι Μαΐπι-Κλαρκ
LIFO NEWSROOM
Η Λαγκάρντ για τα «κουτσομπολια» ότι αποχωρεί από την ΕΚΤ: «Με λύπη μου σας λέω ότι θα ολοκληρώσω τη θητεία μου»

Διεθνή / Η Λαγκάρντ για τις φήμες ότι αποχωρεί από την ΕΚΤ: «Με λύπη μου σας λέω ότι θα ολοκληρώσω τη θητεία μου»

Η αντίδρασή της, μετά τη δήλωση του πρώην προέδρου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), Κλάους Σβαμπ, ότι η Λαγκάρντ, μίλησε για πιθανή μείωση της θητείας της
LIFO NEWSROOM