ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Πάπας Φραγκίσκος: Ζήτησε συγγνώμη για την επίπληξή του σε πιστή

Πάπας Φραγκίσκος: Ζήτησε συγγνώμη για την επίπληξή του σε πιστή Facebook Twitter
3

Συγγνώμη ζήτησε ο Πάπας Φραγκίσκος έπειτα από ένα περιστατικό που συνέβη με πιστή κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης πρωτοχρονιάτικης επαφής του με πιστούς στο Βατικανό.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Πάπας περπάτησε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και θέλησε να χαιρετήσει τους πιστούς. Κάποια στιγμή μία γυναίκα του άρπαξε το χέρι με δύναμη, και φάνηκε μάλλον να προκαλεί πόνο στον Ποντίφικα.

Ο Πάπας χρειάστηκε να της χτυπήσει δύο τρεις φορές το χέρι, προκειμένου να «απελευθερωθεί» από την θερμή χειραψία. 

Σήμερα ωστόσο ο Ποντίφικας ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό υποστηρίζοντας, σύμφωνα με το CNBC: «Κάποιες φορές χάνουμε την υπομονή μας. Ζητώ συγγνώμη για το κακό παράδειγμα που έδωσα».

Η αγάπη, πρέπει πάντα να μας βοηθά να είμαστε υπομονετικοί, πρόσθεσε.

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, παράλληλα, ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε με έμφαση στον ρόλο τον γυναικών στην κοινωνία μας και στην ανάγκη να τους φέρεται κάποιος πάντα με σεβασμό: «Κάθε πράξη βίας κατά των γυναικών είναι ασέβεια προς τον Θεό, ο οποίος γεννήθηκε από γυναίκα».

 
Διεθνή
3

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ