Μητσοτάκης: Στηριζόμαστε στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για να αντιμετωπίσουμε το μεταναστευτικό

Μητσοτάκης: Στηριζόμαστε στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για να αντιμετωπίσουμε το μεταναστευτικό Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συζητήθηκε εκτενώς το μεταναστευτικό - προσφυγικό με αρμόδιους Ευρωπαίους Επιτρόπους. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχτηκε τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, αρμόδιο για την προώθηση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής και την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Ylva Johansson στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τόνισε ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι η σύσκεψη αυτή γίνεται πριν από την επίσκεψή τους στην Άγκυρα αύριο.

«Η Ελλάδα στηρίζεται στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα» υποστήριξε.

«Δεν είναι ελληνοτουρκικό πρόβλημα, αλλά ένα θέμα που επηρεάζει συνολικά την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένουμε τη βοήθεια σας, μια σταθερή πολιτική της Ένωσης για την αντιμετώπισή του και μια επιτυχή συνεργασία μεταξύ της Κομισιόν και των ελληνικών αρχών γι' αυτό», πρόσθεσε.

Ο κ. Σχοινάς, από τη μεριά του, τόνισε πως είναι σημαντικό ότι ξεκινά η συζήτηση από την περιοχή όπου υπάρχει το πρόβλημα και πως θα συζητηθούν η αλληλεγγύη, η κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και οι συμφωνίες Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας.

Η κ. Γιόχανσον, με τη σειρά της, σημείωσε ότι είναι σημαντικό να βρεθεί μια κοινή πολιτική για το άσυλο και τη μετανάστευση, ανέφερε πως είναι ευρωπαϊκό ζήτημα και όχι μόνο της Ελλάδας και υπογράμμισε ότι από τη μια υπάρχουν οι πρόσφυγες που υποφέρουν, αλλά από την άλλη υπάρχει και το ζήτημα της αμοιβαίας εμπιστοσύνης στην ΕΕ.

«Είναι ένα πολύ επείγον ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γιόχανσον και αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει σημαντικά βήματα για την αντιμετώπισή του με νομοθετικές πρωτοβουλίες.

«Θεωρούμε», είπε η επίτροπος, «πως η Ελλάδα θα είναι ένας σημαντικός εταίρος στη διαμόρφωση του νέου πλαισίου», για να λάβει την απάντηση του πρωθυπουργού ότι «η Ελλάδα έχει ήδη συνεισφέρει, με νέες προτάσεις για το μηχανισμό επιστροφών αλλά και για το Δουβλίνο 2, καθώς και με ένα λογικό και υλοποιήσιμο πλαίσιο για τη διαμοίραση του "βάρους" στην ΕΕ».

Τέλος, ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει ένα κοινό ευρωπαϊκό σύστημα για το άσυλο και η Ελλάδα θα συμβάλλει με ιδέες και προτάσεις προς την κατεύθυνση αυτή.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM