Θεσσαλονίκη: Εισβολή αγνώστων στο τουρκικό προξενείο - Φώναζαν συνθήματα υπέρ των Κούρδων

Θεσσαλονίκη: Εισβολή αγνώστων στο τουρκικό προξενείο - Φώναζαν συνθήματα υπέρ των Κούρδων Facebook Twitter
2

Ομάδα αγνώστων εισέβαλε στο Τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη θέτοντας σε συναγερμό τις Αρχές.


Ειδικότερα, όπως μεταδόθηκε αρχικά, ομάδα 10 περίπου ατόμων που διαμαρτυρήθηκαν για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία εισέβαλε το πρωί της Πέμπτης στο Τούρκικο προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το grtimes.gr οι άγνωστοι μπήκαν αρχικά στο χώρο του προξενείου παριστάνοντας τους επισκέπτες. Στη συνέχεια άνοιξαν πανό, ενώ άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρ των Κούρδων και κατά της Τουρκίας.

Άμεσα τέθηκαν σε κινητοποίηση οι Αρχές οι οποίες προχώρησαν αργότερα σε δώδεκα συνολικά συλλήψεις. 

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, εις βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία ενώ παραμένουν στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

 

Την ευθύνη για την «παρέμβαση» ανέλαβε με ανάρτηση της στο Twitter η «Αναρχική Ομοσπονδία».

Εντωμεταξύ στην Αθήνα, παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις στην πρεσβεία της Τουρκίας ενάντια στην τουρκική εισβολή, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Συρία.

Συμμετείχαν μέλη του ΠΑΜΕ και της ΕΕΔΥΕ (Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη). Στο ψήφισμα, που εξέδωσαν οι συγκεντρωμένοι, αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι η πρόσφατη ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις «μετατρέπει τη χώρα μας σε ορμητήριο επιθέσεων σε άλλους λαούς, μέσω της αναβάθμισης και επέκτασης των υπαρχόντων βάσεων, στρατηγείων, υποδομών και μέσω της δημιουργίας νέων σε Αλεξανδρούπολη, Στεφανοβίκειο, Λάρισα». Την ίδια ώρα, η Ελλάδα μετατρέπεται σε «μαγνήτη επιθέσεων σε επικείμενη πολεμική σύγκρουση, βάζοντας το λαό σε θανάσιμους κινδύνους», επισημαίνουν.

Καλούν τον κόσμο να «δυναμώσει την οργανωμένη πάλη ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα, που γεννά ανταγωνισμούς, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά» και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στο δοκιμαζόμενο συριακό λαό, αλλά και στο λαό της Τουρκίας, που αντιστέκεται και καταδικάζει την τουρκική εισβολή στη Συρία.

 Με πληροφορίες από grtimes / ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Σαββόπουλο: «Δεν είμαι εδώ μόνο ως φίλος και θαυμαστής του, αλλά έχω χρέος προς ένα σπουδαίο Έλληνα»

Ελλάδα / Μητσοτάκης για Σαββόπουλο: «Δεν είμαι εδώ μόνο ως φίλος και θαυμαστής του, αλλά έχω χρέος προς ένα σπουδαίο Έλληνα»

Ο κ. Μητσοτάκης παρέθεσε στίχους του Διονύση Σαββόπουλο από τον Άγγελο - Εξάγγελο, «γιατί αποτελούν ευθύ και δημόσιο λόγο. Πετυχαίνουν να ενώσουν τον ευαίσθητο χώρο της τέχνης με τον πραγματισμό της πολιτικής»
LIFO NEWSROOM
Συγκίνησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην κηδεία Σαββόπουλου: «Θα σου την προσέχουμε την Άσπα, να είσαι ήσυχος»

Ελλάδα / Συγκίνησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην κηδεία Σαββόπουλου: «Θα σου την προσέχουμε την Άσπα, να είσαι ήσυχος»

«Ίσως οι αφηγήσεις των πρώτων και νεανικών μας χρόνων που προλάβαμε να μοιραστούμε και σε έκαναν να με αποκαλείς την "καινούργια μου παιδική φίλη"», είπε η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας στην κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζονται οι κατηγορίες για τον «λογιστή» - Καίριος ο ρόλος του λέει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Ελλάδα / ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζονται οι κατηγορίες για τον «λογιστή» - Καίριος ο ρόλος του λέει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία αναβαθμίζει τις κατηγορίες κατά του λογιστή της εγκληματικής οργάνωσης για τις παράνομες επιδοτήσεις – Στοιχεία πολυτελείας, ακριβά ταξίδια και απολογίες για 12 ακόμα κατηγορούμενους
LIFO NEWSROOM
Κορωπί: Μάχη για τη ζωή της δίνει η 40χρονη - Χτυπήματα φέρει και ο 4χρονος γιος

Ελλάδα / Κορωπί: Μάχη για τη ζωή της δίνει η 40χρονη - Χτυπήματα φέρει και ο 4χρονος γιος

Ενώπιον του Εισαγγελέα, ο δράστης του εγκλήματος εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο - Η γυναίκα, πολύ σοβαρά τραυματισμένη, νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός»
LIFO NEWSROOM
Δημογραφικό και υπογεννητικότητα: Για 45 χρόνια έξι νομοί καταγράφουν περισσότερους θανάτους από γεννήσεις

Ελλάδα / Δημογραφικό και υπογεννητικότητα: Για 45 χρόνια έξι νομοί καταγράφουν περισσότερους θανάτους από γεννήσεις

Νέα ανάλυση αποκαλύπτει τις τεράστιες δημογραφικές ανισότητες στην Ελλάδα: έξι νομοί με 45 χρόνια περισσότερους θανάτους από γεννήσεις, και μια χώρα που γερνά ταχύτερα από ποτέ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Πολύ κλάμα η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (η ποια;;;) και ο ρουβίκωνας (με ταξί πήγαν;) για τους Κούρδους.Ελπίζω πλέον να σταματήσουν να κλέβουν ατάκες από τους τούρκους εθνικιστές γιατί είχε καταντήσει αηδία.Το καλοκαίρι κυκλοφορούσε αφίσσα με τίτλο ο ελληνικός ιμπεριαλισμός επιτίθεται και προκαλεί την τουρκία. Εϊναι πάντως καλό που έμαθαν που πέφτει η Ροζάβα.Θυμάμαι που κάποιος αναρχικός πήγε και έγραψε με σπρει δυο συνθήματα σε τοίχους αφού πρώτα οι Κούρδοι είχαν ''καθαρίσει'' την πόλη από τον isis.Άντε μετά την Ροζάβα ας πάνε να μάθουν και που πέφτει η Κύπρος.υγ1. Υπάρχει καποιος που τους παίρνει στα σοβαρά;υγ.2. Αν όχι, οι ειδήσεις για αυτούς θεωρούνται σοβαρές;