ΜΚΟ: Κρούουν τον κώδωνα κινδύνου - Ζητούν βιώσιμες λύσεις για την υποδοχή και ένταξη των προσφύγων

ΜΚΟ: Κρούουν τον κώδωνα κινδύνου - Ζητούν βιώσιμες λύσεις για την υποδοχή και ένταξη των προσφύγων Facebook Twitter
Eurokinissi / Φωτό Αρχείου
3

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον υπερπληθυσμό των μεταναστών και προσφύγων στα νησιά κρούουν δώδεκα μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Οι ΜΚΟ ζητούν από τις ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές να μπει ένα τέλος «στο φαύλο κύκλο του υπερσυνωστισμού και των έκτακτων μέτρων», όπως επίσης και να προχωρήσουν σε βιώσιμες λύσεις για την υποδοχή και ένταξη των προσφύγων στη χώρα.

Συγκεκριμένα, ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση μια μακροπρόθεσμη στρατηγική «που θα λαμβάνει υπόψη της τα πλεονεκτήματα της ένταξης των προσφύγων αλλά και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών υποδοχής». Προσθέτουν επίσης, ότι απαιτείται ένα συνεκτικό πλάνο για την εξασφάλιση επαρκών υποδομών και ανθρώπινου δυναμικού, την καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, την ενίσχυση της απαιτούμενης τεχνογνωσίας και τη συνεργασία με τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών. Ταυτόχρονα, υπογραμμίζουν ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να εφαρμόσουν έμπρακτα την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, δημιουργώντας ένα μόνιμο μηχανισμό καταμερισμού της ευθύνης.

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι οργανώσεις ActionAid Hellas, ASB, Danish Refugee Council), Defense for Children International Greece, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Διοτίμα, Έλιξ, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, International Rescue Committee (IRC), Solidarity Now και Terre des hommes Hellas.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ελλάδα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δεν μας δίνουν όμως αριθμούς! Πόσους μπορούμε να φιλοξενήσουμε προσωρινά; Πόσους να ενσωματώσουμε; Πού σταματούν οι δυνατότητές μας; Το ελληνικό κράτος έχει φυσικούς και οικονομικούς περιορισμούς.
Η Υποσαχάρια Αφρική έχει 63% χριστιανική πλειοψηφία: https://www.pewforum.org/2015/04/02/sub-saharan-africa/ και έρχονται και μετανάστες από εκεί. Το ζήτημα είναι να υπάρχει ανθρωπιά στην αντιμετωπιση των μεταναστών και κατανόηση. Πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι.