Επιμένει να προκαλεί ο Αμβρόσιος: «Παράσημο η ποινή μου για όσα είπα για τους ομοφυλόφιλους»

Επιμένει να προκαλεί ο Αμβρόσιος: «Παράσημο η ποινή μου για όσα είπα για τους ομοφυλόφιλους» Facebook Twitter
2

Ο Αμβρόσιος, ο οποίος έγινε γνωστό χθες πως παραιτήθηκε από τη θέση του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, επιμένει στις προκλητικές και ομοφοβικές θέσεις του. 

Κατά την ανακοίνωση της παραίτησής του την Κυριακή, μετά τη Θεία Λειτουργία, ανέφερε πως «ζητάει συγγνώμη» αν πίκρανε κάποιους.

Μιλώντας όμως σήμερα το πρωί στον Ant1, εξήγησε πως δεν το είπε για κάποια συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά «γενικά». «Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη περίπτωση που ζητάω συγγνώμη, αλλά επειδή κανείς δεν είναι αλάθητος, από το ποίμνιό μου ζητάω συγγνώμη, λέγοντας εάν κάπου σας ενόχλησα, ζητώ συγγνώμη», διευκρίνισε ο Αμβρόσιος.

Εξάλλου, χαρακτήρισε «παράσημο» την ποινή που του είχε επιβληθεί από το δικαστήριο σχετικά με τις δηλώσεις του για τους ομοφυλόφιλους , που κρίθηκαν ρατσιστικές. Όταν ερωτήθηκε αν θέλει να πει κάτι παραπάνω στο θέμα απάντησε «καθόλου» και πρόσθεσε: 

«Το Ευαγγέλιο είναι ο νόμος της ζωής μας και το κηρύττουμε» εξήγησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, προσθέτοντας πως «όσοι παραβαίνουν τον νόμο αυτό, δυσαρεστούνται».

«Το Ευαγγέλιο καταδικάζει την ανώμαλη σχέση και όταν το κάνει αυτό ο λειτουργός δεν παρανομεί», επέμεινε.

Απαντώντας μάλιστα σε παρατήρηση πως όλοι είμαστε παιδιά του Θεού, και οι αμαρτωλοί, είπε: «Παιδιά του Θεού είναι όλοι, αλλά αμαρτωλά παιδιά. Ο Θεός συγχωρεί αυτόν που μετανοεί, όχι αυτόν που συνεχίζει να αμαρτάνει. Δεν μπορούμε να βάλουμε σε όλα νερό και κρασί, νερόκρασο, δεν τα ανακατώνουμε».

Τέλος, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος επανέλαβε πως ο λόγος για τον οποίο αποφάσισε τώρα να παραιτηθεί είναι η ηλικία του: «Οι δυνάμεις μου με εγκαταλείπουν και για να μπορεί να λειτουργεί σωστά η εκκλησία χρειάζονται δυνάμεις», είπε.

 
Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Πάντως όσα είπε, μάλλον ΔΕΝ θα του τα αναγνωρίσει σαν παράσημα ο Θεός που πιστεύει.Ούτε αυτό το ύφος θα του αναγνωρίσει, με το μόνιμα "μισοέξυπνο-μισοπόνηρο" καθόλου χριστιανικό γελάκι...