Η Μυρτώ έκανε το πρώτο μπάνιο στη θάλασσα μετά από 7 χρόνια: Η ανάρτηση της μητέρας στο Facebook

Η Μυρτώ έκανε το πρώτο μπάνιο στη θάλασσα μετά από 7 χρόνια: Η ανάρτηση της μητέρας στο Facebook Facebook Twitter
1

Η Μυρτώ, η κοπέλα που το καλοκαίρι του 2012 είχε πέσει θύμα κακοποίησης από άνδρα στην Πάρο, κινδυνεύοντας να χάσει τη ζωή της, έκανε σήμερα το πρώτο της μπάνιο στη θάλασσα, μετά από εφτά ολόκληρα χρόνια. 

Η μητέρα της Μυρτούς ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook μια φωτογραφία, αγκαλιά με την κόρη της μέσα στο νερό. «Το πρώτο μπάνιο στη θάλασσα μετά από 7 χρόνια», σχολίασε η Μαρία Κοτρώτσου στη λεζάντα, με την ανάρτηση να έχει ήδη γίνει viral, και αμέτρητους γνωστούς και αγνώστους να στέλνουν τις ευχές τους στην 22χρονη πλέον Μυρτώ. 

Η Μυρτώ έκανε το πρώτο μπάνιο στη θάλασσα μετά από 7 χρόνια: Η ανάρτηση της μητέρας στο Facebook Facebook Twitter

Το χρονικό

Τον Ιούλιο του 2012, η 15χρονη τότε Μυρτώ βρισκόταν στην Πάρο για διακοπές μαζί με τη μητέρα της. Στις 22 Ιουλίου, βρέθηκε σεξουαλικά κακοποιημένη και βαριά τραυματισμένη στην παραλία της Νέας Χρυσής Ακτής στην Πάρο.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της, διακομίστηκε άμεσα σε νοσοκομείο της Αττικής. Από τις έρευνες προέκυψε πως δράστης ήταν ένας άνδρας, ονόματι Αχμέτ Βακάς. Ο δράστης ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του στις αρχές και το δικαστήριο καταδίκασε τον άνδρα από το Πακιστάν σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 25 χρόνια.

Η Μυρτώ νοσηλεύτηκε για περίπου πέντε μήνες στον Ευαγγελισμό και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στις ΗΠΑ. Μετά από επτά μήνες επέστρεψε στην Ελλάδα και υποβλήθηκε σε σειρά επεμβάσεων πριν μεταφερθεί στο κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα. Την άνοιξη του 2017, η Μυρτώ πήρε εξιτήριο από το κέντρο αποκατάστασης Animus και με τη συγκατάθεση των γιατρών της, επέστρεψε στο σπίτι της. 

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια