Η Μυρτώ παίρνει εξιτήριο και επιστρέφει στο σπίτι της, 5 χρόνια μετά την επίθεση στην Πάρο

Η Μυρτώ παίρνει εξιτήριο και επιστρέφει στο σπίτι της, 5 χρόνια μετά την επίθεση στην Πάρο Facebook Twitter
2

Στο σπίτι της αναμένεται να επιστρέψει τις επόμενες ημέρες η Μυρτώ, η κοπέλα που είχε πέσει θύμα άγριας κακοποίησης και βιασμού στην Πάρο το 2012, σε μια υπόθεση που συντάραξε το πανελλήνιο.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα onlarissa.gr, μετά από τρία και πλέον χρόνια νοσηλείας στο κέντρο αποκατάστασης «Animus στη Λάρισα, η Μυρτώ θα πάρει εξιτήριο. Με τη συγκατάθεση των γιατρών της, αναμένεται να επιστρέψει σπίτι της, όπου θα συνεχίσει τον αγώνα της για αποκατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2012, η 15χρονη τότε Μυρτώ βρισκόταν στην Πάρο για διακοπές με τη μητέρα της. Στις 22 Ιουλίου, εντοπίστηκε σεξουαλικά κακοποιημένη και βαριά τραυματισμένη στην περιοχή της παραλίας της Νέας Χρυσής Ακτής στην Πάρο.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της, διακομίστηκε άμεσα σε νοσοκομείο της Αττικής. Νοσηλεύτηκε για περίπου πέντε μήνες στον Ευαγγελισμό και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στις ΗΠΑ. Μετά από επτά μήνες, επέστρεψε στην Ελλάδα, υποβλήθηκε σε σειρά επεμβάσεων, και μεταφέρθηκε στο κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα.

Από τις έρευνες προέκυψε πως δράστης της κακοποίησης ήταν ο Πακιστανός Αχμέτ Βακάς, ο οποίος ομολόγησε την πράξη. Καταδικάστηκε σε ισόβια και επιπλέον 25 χρόνια κάθειρξη.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά στη Λάρισα: Πνέουν δυνατοί άνεμοι και έχουν καεί εκατοντάδες στρέμματα

Ελλάδα / Φωτιά τώρα στη Λάρισα: Πνέουν δυνατοί άνεμοι και έχουν καεί εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης

«Η κατάσταση κρίνεται σοβαρή, καθώς ο αέρας σπρώχνει με ταχύτητα τις φλόγες με κατεύθυνση προς τη Ροδιά Τυρνάβου», μεταδίδει τοπικό μέσο ενημέρωσης
THE LIFO TEAM
ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΔΙΚΗ

Ελλάδα / Δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής: «Ανεβαίναμε και εμείς στο παιχνίδι» - Τι είπαν οι κατηγορούμενοι στη δίκη

Όσα ισχυρίστηκαν ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ, η σύζυγός του, ο χειριστής του παιχνιδιού «crazy dance» και ο μηχανικός που ανέλαβε τον έλεγχό του
THE LIFO TEAM
ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Ελλάδα / Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Μαζική έξοδος των εκδρομέων - Κίνηση σε λιμάνια, έκτακτα δρομολόγια στα ΚΤΕΛ

Την τιμητική τους έχουν φέτος και τα τρία μέγαλα λιμάνια της Αττικής, καθώς και οι δύο σταθμοί ΚΤΕΛ με την κίνηση φέτος να παρουσιάζει αύξηση 5% σε σύγκριση με πέρυσι
THE LIFO TEAM