Ο Κώστας Μπακογιάννης θα ορκιστεί στην Ακαδημία Πλάτωνος αντί για το δημαρχείο

Ο Κώστας Μπακογιάννης θα ορκιστεί στην Ακαδημία Πλάτωνος αντί για το δημαρχείο Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Στην Ακαδημία Πλάτωνος θα ορκιστεί δήμαρχος Αθηναίων ο Κώστας Μπακογιάννης.

Η ορκωμοσία θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής 25 Αυγούστου και αυτή είναι πρώτη φορά που δεν διοργανώνεται στο δημαρχιακό μέγαρο της πλατείας Κοτζιά αλλά στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Όπως μεταφέρουν συνεργάτες του νέου δημάρχου, ο κ. Μπακογιάννης επέλεξε για την τελετή μία ιστορική και εμβληματική γειτονιά της Αθήνας που αντιμετωπίζει όμως μεγάλα προβλήματα καθημερινότητας. Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή για τους δημότες της πόλης και, μετά την ορκωμοσία, οι νέοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι θα αναλάβουν και τυπικά τα καθήκοντά τους. 

«Στους δρόμους της συγκεκριμένης γειτονιάς που είναι γνωστή στα πέρατα της υφηλίου καθώς εκεί λειτούργησε πριν από αιώνες το πρώτο Πανεπιστήμιο του κόσμου, ο Κώστας Μπακογιάννης περπάτησε πολλές φορές τους προεκλογικούς μήνες συζητώντας επί ώρες με τους κατοίκους για τα προβλήματα της καθημερινότητας τους», σχολιάζουν οι ίδιες πηγές.


«Ο ουσιαστικός αλλά και συμβολικός λόγος της επιλογής του να ορκιστεί Δήμαρχος Αθηναίων εκεί, έχει να κάνει με την απόφαση του να δώσει από την πρώτη ώρα που θα αναλάβει τα καθήκοντα του την μάχη της καθημερινότητας στην πόλη, όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στις 129 γειτονιές των επτά Δημοτικών Κοινότητων της Αθήνας. Κι επίσης γιατί η Ακαδημία Πλάτωνος είναι μία από αυτές τις γειτονιές που εκτός από τα μεγάλα τους προβλήματα έχουν κρυμμένους θησαυρούς , σύγχρονους αλλά και ιστορικούς ,που στόχος είναι αναδειχθούν αλλάζοντας την εικόνα της πόλης».

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Πολιτική / Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Στόχος η διασφάλιση του ιστορικού καθεστώτος και της νομικής προσωπικότητας της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για θεσμική λύση
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικό θρίλερ για τη Μονή Σινά: Το Κάιρο αμφισβητεί ιδιοκτησία – Κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη

Πολιτική / Μονή Σινά: Στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης - Η ελληνική στάση και οι διπλωματικές παγίδες

Στο Κάιρο κρίνεται το μέλλον της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης του Σινά - Η Ελλάδα επιδιώκει σεβασμό των συμφωνιών με την Αίγυπτο για τη διατήρηση της ιδιοκτησίας και της θρησκευτικής φυσιογνωμίας της Μονής
LIFO NEWSROOM
Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Πολιτική / Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Μετά τα επεισόδια στο ΣΕΦ και την αναβολή του 3ου τελικού Παναθηναϊκού–Ολυμπιακού, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού προειδοποιεί για άμεση διακοπή του πρωταθλήματος σε περίπτωση επανάληψης βίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια