Νέο περιστατικό εκμετάλλευσης τουρίστα - Πλήρωσε 130 ευρώ για καθαρισμό αυτιών

Νέο περιστατικό εκμετάλλευσης τουρίστα - Πλήρωσε 130 ευρώ για καθαρισμό αυτιών Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ - Φωτογραφία Αρχείου
4

Ένα νέο περιστατικό εκμετάλλευσης τουρίστα, αυτή τη φορά στη Ρόδο, έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Δημοκρατική.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, που κάνει λόγο για «κραυγαλέο κρούσμα εκμετάλλευσης», ένας 78χρονος Ελληνοφινλανδός, που με την οικογένειά του διέμενε σε ξενοδοχείο της πόλης της Ρόδου. Ο 78χρονος απευθύνθηκε στο ιατρικό κέντρο για καθαρισμό των αυτιών του, αφού τα ένιωθε βουλωμένα λόγω ευαισθησίας που έχει στο θαλασσινό νερό.

Όπως μετέδωσε η εφημερίδα Δημοκρατική, αφού ο γιατρός προέβη σε καθαρισμό των αυτιών του, τον παρέπεμψε στη γραμματεία, όπου τον χρέωσαν 130 ευρώ και του χορήγησαν σχετική απόδειξη για τις υπηρεσίες τους. Μιλώντας στην εφημερίδα, ο 78χρονος τόνισε ότι δεν θα υποβάλει την δαπάνη στον ασφαλιστικό του φορέα στην Φινλανδία, καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε «κλοπή των αποθεματικών του».

Ελλάδα
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Δεν βλέπω κανένα σκάνδαλο εδώ, δεν ήταν φακελάκι εφόσον μπήκε στο ταμείο του νοσοκομείου και πήρε και απόδειξη. Απλά σαν τουρίστα του το χρέωσαν γιατί δεν ήταν έκτακτο. Σπανιότατο. Συνήθως έχουν δωρεάν καλή μεταχείριση οι τουρίστες. Ας πάει να τα πάρει απ τον Φορέα του, αν δεν θέλει κακό του κεφαλιού του.
Όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες που ταξιδεύουν σε χώρα της ΕΕ καλό θα είναι να έχουν προμηθευτεί από τον ασφαλιστικό φορέα τους το ειδικό έντυπο με το οποίο τους χορηγείται απολύτως δωρεάν περίθαλψη σε οποιοδήποτε δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα της ΕΕ.Οσο για τον ιδιωτικό τομέα στο χώρο της υγείας, είναι πασίγνωστο ότι χρεώνει πολύ συχνά υπέρογκες τιμές και δεν θα πρέπει να εκπλήσσεται κανείς όταν καταφεύγει σε αυτόν. Και όχι μόνο στην Ελλάδα. Παρεμπιπτόντως, για αυτόν ακριβώς τον λόγο, ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να κρατηθεί μακριά από το δημόσιο σύστημα υγείας, αντίθετα με την βούληση της ΝΔ που επιθυμεί την "συνεργασία" τους. Προς όφελος ποιου, εις βάρος ποιου, μάλλον αυτονόητο είναι...
Όταν προ δεκαετίας πήγα στο μοναδικό ιατρικό κέντρο ζώων που εφημέρευε την γάτα που ένα μπροστινό μου αυτοκίνητο πάτησε κ εγκατέλειψε, εκείνοι την κράτησαν 2 μέρες και όταν πήγα να την πάρω για να την ελευθερώσω στην γειτονιά όπου την βρήκα, με χρέωσαν...500€.Έκτοτε άκουσα και άλλα αισχρά περιστατικά για αυτό το "νοσοκομείο" που βρίσκεται [...]. Κρατικός έλεγχος κανένας στην αισχροκέρδεια..Εδώ κολλάει το "νόμιμο πλην καθ' όλα ανήθικο".