Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου στη Μύκονο που χρέωσε Αμερικανούς τουρίστες 836 ευρώ για καλαμάρια και μπίρες επέμεινε πως το φαγητό «αξίζει τα λεφτά του».

 

Ο Δημήτρης Καλαμαράς απάντησε στην καταγγελία πως το DK Oyster ήταν «κοροϊδία» χρεώνοντας 98.50 ευρώ για ένα πιάτο καλαμάρια, 25 ευρώ το ποτό και 19.80 ευρώ κάθε σαλάτα του Καίσαρα. Ο ίδιος παραδέχθηκε πως οι τιμές ήταν σωστές, τονίζοντας ωστόσο πως οι πελάτες θα έπρεπε να είχαν επιλέξει το «σπέσιαλ combo μενού» των 15 ευρώ.

 

«Παρόλο που θεωρούμε πως [οι τιμές] αντικατοπτρίζουν το επίπεδο των προσπαθειών μας, της φροντίδας και την ποιότητας του φαγητού που σερβίρεται σε μια από τις πιο περιζήτητες παραλίες, συμπάσχουμε με έναν δυσαρεστημένο πελάτη», είπε ο κ. Καλαμαράς, ιδιοκτήτης του DK Oyster στον Πλατύ Γιαλό. «Ωστόσο, η λέξη "παγίδα" δεν είναι δίκαιη... Γιατί ένα πολυτελές ξενοδοχείο επιτρέπεται να χρεώνει 200 με 500 ευρώ την διανυκτέρευση και κανείς δεν το συγκρίνει με ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο; Γιατί ένας πελάτης ενός μικρού καταστήματος πληρώνει 50 ευρώ για ένα μπουφάν και άλλοι χρεώνουν κάμποσες χιλιάδες; Είμαστε όλοι εγκληματίες, κλέφτες, κακοί άνθρωποι;», συνέχισε.

 

«Θέλω να πω από τα βάθη της καρδιάς μου πως εκτιμούμε τους πελάτες μας και πως έχουμε πολύ προσεκτικά υπολογίσει το κόστος προκειμένου να παράγουμε ένα προϊόν το οποίο θεωρούμε πως αξίζει τα λεφτά του. Αν δεν μπορείτε να αντεπεξέλθετε, προκειμένου να αποφύγετε οποιαδήποτε πικρία, απλώς επιλέξτε το special combo menu, το οποίο μπορεί να μην είναι η πιο ικανοποιητική επιλογή, αλλά επιτρέπει μια μικρή γεύση σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν την εμπειρία», συνέχισε, μιλώντας στην Daily Mail.

 

 

Το συγκεκριμένο εστιατόριο έχει τέσσερα αστέρια στο TripAdvisor, παρόλο που πρόσφατα πολλοί χρήστες τού έδωσαν μόνο ένα αστέρι, προτρέποντας τον κόσμο να το αποφύγει. Όλα ξεκίνησαν όταν ο 38χρονος Francisco Tajeda από το Μπορύκλιν δημοσίευσε μια φωτογραφία από τον λογαριασμό εκεί σε μια προσπάθεια να προειδοποιήσει άλλους τουρίστες. «Αυτό το μέρος είναι κοροϊδία. Το προσωπικό δεν είναι ειλικρινές και αρνούνται να σου παρέχουν το μενού και τιμές. Αποφύγετε οπωσδήποτε αυτό το μέρος!», έγραψε στην καταχώρησή του. Άλλοι χρήστες επιβεβαίωσαν επίσης πως το κατάστημα δεν προσφέρει τιμοκατάλογο, τονίζοντας πως «το πιάτο των 14.80 ευρώ είναι κόλπο για να σε φέρουν μέσα», ενώ «μερικά πιάτα με ψάρι χρεώνονται ανά γραμμάριο, αλλά δεν στο λένε».  

 

Απαντώντας στην κριτική ενός άλλου πελάτη με τίτλο «απάτη, απάτη, απάτη», το εστιατόριο απάντησε: «Τίποτα δεν σερβίρεται ερήμην του πελάτη. Το επιχείρημά σας δεν είναι ακριβές. Οι σερβιτόροι μας πάντα ρωτούν αν οι πελάτες θέλουν να παραγγείλουν ψωμί ή νερό. Από την άλλη, οι τιμές που αναφέρονται είναι σωστές. Εμείς ενθαρρύνουμε τους πάντες να είναι προσεκτικοί: η ειδική προσφορά περιλαμβάνει μόνο τα πιάτα και ποτά που αναφέρονται και όλα τα πρόσθετα που παραγγέλνονται χρεώνονται κανονικά σύμφωνα με τον κατάλογο. Σας παρακαλούμε να ανακαλέσετε τα προσβλητικά λόγια σας, δεν κάναμε τίποτα που να το δικαιολογεί».