Οι εταιρείες κολοσσοί των ΗΠΑ παίρνουν θέση και στηρίζουν το δικαίωμα στην άμβλωση

Οι εταιρείες κολοσσοί των ΗΠΑ παίρνουν θέση και στηρίζουν το δικαίωμα στην άμβλωση Facebook Twitter
1

Οι επικεφαλής  200 εταιρειών - κολοσσών των ΗΠΑ υπεραμύνθηκαν σήμερα δημοσίως του δικαιώματος στην άμβλωση εξ ονόματος των «αξιών» τους, όπως επίσης των «επιχειρηματικών δραστηριοτήτων» τους.

Με την παρέμβασή τους οι εταιρίες σπάνε τη σιωπή του επιχειρηματικού κόσμου μπροστά στη συντηρητική επίθεση που εκτυλίσσεται στις ΗΠΑ. Ο επικεφαλής του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, άλλα και οι επικεφαλής του οικονομικού πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg, της αλυσίδας καλλυντικών Mac ή της εταιρείας παγωτών Ben & Jerry's βρίσκονται μεταξύ των υπογραφόντων ενός κειμένου που δημοσίευσαν οι New York Times, με τίτλο «Μην απαγορεύετε την ισότητα».

«Το να περιορίζουν την πρόσβαση στην περίθαλψη που συνδέεται με την αναπαραγωγή, περιλαμβανομένης της άμβλωσης, απειλεί την υγεία, την ανεξαρτησία και την οικονομική σταθερότητα των υπαλλήλων μας και των πελατών μας» σημειώνουν. «Αυτό αντίκειται στις αξίες μας και είναι κακό για τις επιχειρηματικές δραστηριότητές μας» υπογραμμίζουν.

«Αυτό αποδυναμώνει τις δυνατότητές μας να έχουμε διαφοροποιημένο εργατικό δυναμικό, να προσλαμβάνουμε ταλέντα σε όλες τις πολιτείες και να προστατεύουμε την ευημερία εκείνων που διαχειρίζονται σε καθημερινή βάση τις υποθέσεις μας» εξηγούν οι υπογράφοντες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται, επίσης, η σχεδιάστρια Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ ή το αφεντικό της εφαρμογής Tinder Έλι Σάιντμαν.

Έως σήμερα, οι οικονομικοί παράγοντες κρατούσαν σιγή ιχθύος μπροστά στην επίθεση που διεξάγεται από συντηρητικές Πολιτείες εναντίον των αμβλώσεων. Οι προασπιστές του δικαιώματος της άμβλωσης χαιρέτισαν, επομένως, το άρθρο που δημοσιεύτηκε στη νεοϋορκέζικη εφημερίδα.

«Είμαστε ευγνώμονες και αντλούμε έμπνευση από το γεγονός ότι τόσα ηγετικά στελέχη εγείρονται με υπερηφάνεια και δημοσίως προκειμένου να αντιταχθούν στις επικίνδυνες, άνευ προηγουμένου επιθέσεις» που εκτυλίσσονται στη χώρα, σχολίασε η Λιάνα Ουέν, η πρόεδρος της οργάνωσης Planned Parenthood.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΤΡΑΜΠ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

Διεθνή / Σε αδιέξοδο ο Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: Γιατί είναι «πολύ επικίνδυνο» το σχέδιό του για πολεμικά πλοία

Τα προβλήματα στα Στενά του Ορμούζ ξεκίνησαν μετά την 28η Φεβρουαρίου και τις αμερικανο-ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν, ξεκινώντας τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, φτάνοντας στην τρίτη εβδομάδα του
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ουκρανία θέλει χρήματα και τεχνολογία σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια στη Μέση Ανατολή

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι η βοήθεια που έχει σταλθεί «δεν πρόκειται για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ιράν»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Axios: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή μετρούν ήδη δύο εβδομάδες και συνεχίζουν. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι επιθέσεις στο Ιράν θα διαρκέσουν 4 με 6 εβδομάδες. Γιατί όμως όλοι προβλέπουν μια μακροχρόνια κρίση;
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ: «Ήξερα για τα Στενά του Ορμούζ, όπως και ότι ο Μπιν Λάντεν θα επιτίθετο στους Δίδυμους Πύργους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε για ακόμη μία φορά πως στο βιβλίο του, με τίτλο «The America We Deserve», είχε προβλέψει την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΙΡΑΚ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Mission Accomplished;» - Η θριαμβολογία του 2003 που στοιχειώνει τη σημερινή σύγκρουση με το Ιράν

Η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ και η πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν - Με αφορμή τον πόλεμο ΗΠΑ - Ιράν σήμερα, πολλοί αναλυτές βλέπουν ανησυχητικές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο συγκρούσεις
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Λιγότερες άδειες λοχείας, λιγότερα "αρρώστησε ο μικρός και δεν έχω που να τον αφησω", λιγότερα "είναι τα γενέθλια της κόρης μου, δεν μπορώ να μπω σε meeting στις 18:00", λιγότερες άδειες εγκυμοσύνης, λιγότερες γονεϊκές άδειες.Λιγότεροι οικογενειάρχες, περισσότεροι άνθρωποι καριέρας.ΥΓ Άμα είναι για φεμινισμό το η "καριέρα είναι χολέρα" πάει ατα.ΥΓ2 Η διακοπή κύησης θα πρέπει να είναι δικαίωμα επιλογής της γυναίκας ή/και του ζευγαριού (ναι ρε φίλε, υπάρχει και πατερας) μέσα σε μια δημοκρατική έννομη τάξη.