Πάγωσε όλες τις τροπολογίες ο Φάμελλος - Αντιδρούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Πάγωσε όλες τις τροπολογίες ο Φάμελλος - Αντιδρούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
Eurokinissi
1

Στο πάγωμα των τροπολογιών της τελευταίας στιγμής προχώρησε ο υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος ως απάντηση στην αντιπολίτευση περί ψήφισης ρουσφετολογικών τροπολογιών, προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.


Ειδικότερα, από την Ολομέλεια, ο αναπληρωτής. υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, κατέστησε σαφές ότι δεν γίνεται δεκτή καμία βουλευτική τροπολογία, η οποία κατατέθηκε στα νομοσχέδια για την κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν για την προστασία του περιβάλλοντος και την Κύρωση του Πρωτοκόλλου της Ναγκόγια σχετικά με την πρόσβαση στους γενετικούς πόρους και τον δίκαιο και ισότιμο καταμερισμό των οφελών που απορρέουν από τη χρησιμοποίησή τους, στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιοποικιλότητα.


Η απόφαση η οποία προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ πάρθηκε, όπως εξήγησε ο ίδιος, για να μη δοθεί τροφή στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί προώθησης ρουσφετολογικών ρυθμίσεων με τους βουλευτές από την πλευρά τους απορρίπτουν κατηγορηματικά τα πυρά περί πελατειακών τροπολογιών. Μάλιστα, απευθύνουν έκκληση στον κ. Φάμελλο να τις εξετάσει ανά περίπτωση και να κάνει κάποιες αποδεκτές.

Προηγήθηκε η αποχώρηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του ΚΚΕ και της ΧΑ από την Ολομέλεια με την καταγγελία εκ μέρους των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων για την διαδικασία. Η ΝΔ παρέστη στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες όπως είχε προαναγγείλει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Άκουσα ότι μεταξύ αυτών, ήταν μία βουλευτού Κεφαλονιάς, που το κράτος παραιτείται οποιασήποτε διεκδίκησης κάποιας δασικής έκτασης υπέρ ιδιωτών.Όλως τυχαίως βεβαίως-βεβαίως, έχει προστεθεί σε καρα-άσχετο νομοσχέδιο.Αν αληθεύει, μιλάμε για ΤΟ ηθικό πλεονέκτημα, που δικαιώνει πια τους "πολλούς" και όχι την ελίτ...Επίσης, αναρωτιέμαι τι θα το έκαναν οι ιδιώτες το ιδιωτικό δάσος...Όποιος ξέρει ας ενημερώσει.