Καλαμάτα: Δικάζονται αύριο οι συλληφθέντες για τον θάνατο του εικονολήπτη από σαΐτα

Καλαμάτα: Δικάζονται αύριο οι συλληφθέντες για τον θάνατο του εικονολήπτη από σαΐτα Facebook Twitter
Εurokinissi
1

Ενώπιον της δικαιοσύνης θα οδηγηθούν αύριο το μεσημέρι οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου στο χώρο στάθμευσης του Νέδοντα, στην Καλαμάτα, ο 53χρονος εικονολήπτης τραυματίστηκε θανάσιμα από σαΐτα. 

Ο άτυχος εικονολήπτης, που ήταν πατέρας δυο παιδιών, κατέγραψε την στιγμή που χτυπήθηκε από τη μοιραία σαΐτα ενώ κάλυπτε ζωντανά το πασχαλινό έθιμο.

Συγκεκριμένα, οι επτά συλληφθέντες, δηλαδή τα έξι μέλη του «μπουλουκιού» και ο δημοτικός σύμβουλος, θα δικαστούν αύριο στις 13:00, με την αυτόφωρη διαδικασία.

Σήμερα, τα επτά άτομα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ενώ θα παραμείνουν κρατούμενα μέχρι την δίκη.

Παράλληλα, πλήθος αρνητικών αντιδράσεων έχει προκαλέσει η δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις αν καταργηθεί το έθιμο.

«Ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις. Ωστόσο ο δήμος προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια να λάβει μέτρα για να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης. 

Ανάμεσα στις αντιδράσεις και αυτή του γιου του άτυχου εικονολήπτη που μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η δήλωσή του δημάρχου δεν τον τιμά καθόλου, επισημαίνοντας πως «στο DNA των Μεσσήνιων είναι και η ανθρωπιά, όχι μόνο αυτά τα έθιμα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΣΧΑ ΜΑΡΟΥΣΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ

Ελλάδα / Καιρός - Μαρουσάκης: Κρύο το Μεγάλο Σάββατο, θερμές αέριες μάζες και άνοδος της θερμοκρασίας την Κυριακή

Από τη συννεφιά και τις τοπικές βροχές των τελευταίων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας, έρχονται συνθήκες και θερμοκρασίες που θα θυμίσουν καλοκαίρι, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια